Μπάσκετ

Τα έδωσε όλα αλλά “λύγισε” στην παράταση

Ο Άρης υποδέχτηκε την Μπεσίκτας στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του Champions League.

Αρκετή καλή η παρουσία του κόσμου που από το πρώτο λεπτό και παρ’ όλο που η σκέψη όλων είναι στις διοικητικές εξελίξεις, δεν σταμάτησε να τραγουδάει, δίνοντας την στήριξη του στον Παναγιώτη Γιαννάκη και την ομάδα του.

Πολύ καλό πρώτο δεκάλεπτο για τους «κιτρινόμαυρους» οι οποίοι μπήκαν με όρεξη και διάθεση στο παρκέ, παίζοντας καλή άμυνα και βγάζοντας καλές επιλογές στην επίθεση μη επιτρέποντας τους Τούρκους να πιάσουν καλό ρυθμό, οι οποίοι ήταν και πολύ άστοχοι στο πρώτο δεκάλεπτο, με εξαίρεση τον Στρόμπερι ο οποίος δημιούργησε αρκετά προβλήματα πετυχαίνοντας μάλιστα και 8 πόντους, από τον Άρη αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Γκάρυ Μπελ ο οποίος πέτυχε 7 πόντους. Ο Άρης ήταν ο κυρίαρχος του πρώτου δεκαλέπτου κρατώντας το προβάδισμα από το πρώτο λεπτό του παιχνιδιού.

Τέλος πρώτου δεκαλέπτου: 20-17

Η καλή απόδοση των «κιτρινόμαυρων» συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, που παρ’ όλο των διοικητικών προβλημάτων αλλά και των διαιτητικών σφαλτσοσφυριγμάτων έδειχναν διατεθειμένοι να παλέψουν και να πάρουν μια νίκη που και μια δόση χαράς θα έδινε στον κόσμο αλλά και ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω του αναμενόμενου ροτέισον η απόδοση των «κίτρινων» έπεσε κάποια στιγμή δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην Μπεσίκτας να πάρει για λίγο «κεφάλι» στο σκορ, βέβαια μετά ο Άρης κατάφερε να περάσει και πάλι μπροστά και να πάει στα αποδυτήρια έχοντας τα ηνία του αγώνα.

Τέλος ημιχρόνου: 29-28

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Άρης συνέχισε να βγάζει ψυχή στο γήπεδο, οι διαιτητές όμως τον έβαλαν αρκετά εμπόδια με αποφάσεις που έκαναν τους πάντες να απορούν και να έχουν πονοκέφαλο. Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη όμως δεν πτοήθηκαν συνέχισαν να μάχονται και εκμεταλλευόμενοι την δύναμη που τους έδινε ο κόσμος αλλά και την αστοχία των φιλοξενούμενων έμειναν κοντά στο σκορ και δεν άφησαν τους αντιπάλους να ξεφύγουν στο σκορ. Το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε τον Άρη να χάνει με 4 πόντους διαφορά (42-46) ένα σκορ που αδικεί τους «κίτρινους» και είναι προϊόν ενοχλητικής διαιτησίας και όχι λόγω καλής απόδοσης της αντίπαλης ομάδας.

Τέλος τρίτου δεκαλέπτου: 42-46

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο οι διαιτητές συνέχισαν να προκαλούν με τις γελοίες αποφάσεις τους και όλος τυχαίος όλες ήταν ενάντια του Άρη, με αποκορύφωση το φάουλ που έδωσαν σε καθαρό μπλοκ του Μποχωρίδη πάνω στον Στρόμπερι, με αποτέλεσμα να «σηκώσουν στο πόδι» όλο το Παλέ. Οι παίκτες του Άρη δεν έδειχναν διατεθειμένοι να χάσουν σήμερα όμως έδιναν ότι είχαν και δεν είχαν και αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι κανένας δεν περνάει από το «σπίτι» του χωρίς να «χύσει αίμα». 2.03’ πριν το τέλος ο Άρης με τρίποντο του Φλιώνη πέρασε μπροστά με 2 πόντους (58-56). Με μία εύστοχη βολή ο Μποχωρίδης έφερε το ματς στα ίσια (59-59) 13 δευτερόλεπτα πριν την λήξη. Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι έκαναν επιθετικό φάουλ δίνοντας 5.9 δευτερόλεπτα πριν την λήξη του παιχνιδιού την κατοχή στον Άρη και την ευκαιρία να πάρει το ματς στην κανονική διάρκεια. Ο Άρης δεν κατάφερε να πετύχει καλάθι και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε σε παράταση.

Τέλος κανονικής διάρκειας: 59-59

Στην παράταση οι διαιτητές συνέχισαν το παιχνίδι τους εις βάρος του Άρη, οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν την αυτοσυγκέντρωση τους και με λάθος επιθετικές επιλογές δεν μπορούσε να πετύχει καλάθι σε αντίθεση με τους Τούρκους οι οποίοι πέτυχαν δύο τρίποντα και με την εύνοια των διαιτητών έβαλαν και κάποιες βολές κάνοντας το σκορ σε κάποια φάση 59-68, με τον Μποχωρίδη να μειώνει με τρίποντο σε 62-68.

Ο Άρης φυσικό και επόμενο ήταν να κάνει γρήγορο φάουλ, ο Σιπάχι ευστόχησε και στις δύο κάνοντας το σκορ 62-70. Στην επόμενη φάση ο Ιβάν Μάρας ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων κάνοντας το 65-70, με τους Τούρκους να ευστοχούν και πάλι και στις δύο βολές γράφοντας το τελικό 65-72. Ένα αποτέλεσμα που αδικεί την ηρωική απόδοση των παικτών του Άρη, οι οποίοι σήμερα έδωσαν ότι είχαν στο παρκέ, ένα σκορ που είναι από όλες τις απόψεις διαιτητικό προϊόν.

Τέλος παιχνιδιού: 65-72

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button