Μπάσκετ

Ταπούτος: “Ο Άρης πρέπει να προσέξει πολύ σήμερα! Να αφήσουν στην άκρη τις ήττες και να παίξουν για τον κόσμο”

Ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής του Άρη Χρήστος Ταπούτος, φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8  και στην εκπομπή «Yellow New» και αναφέρθηκε στο σημερινό παιχνίδι του Άρη με το Λαύριο.

Αναλυτικά όσα είπε στον Χρήστο Γκάλη και στον Δημήτρη Οσσανλή:

Μια ανάλυση του σημερινού αγώνα:

Ο χαρακτηρισμός που μπαίνει στο σημερινό παιχνίδι είναι δύσκολος, ο Άρης προέρχεται από συνεχόμενες ήττες, υπάρχει ο παράγοντας πίεση και είναι δύσκολος γιατί βρίσκεται στην 11η  θέση του βαθμολογικού πίνακα και είναι δύσκολο γιατί το Λαύριο είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα μετά τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, παίζει ένα μπάσκετ το οποίο έχει κάποια στοιχεία NBA, δεν δίνει τόσο βάση στην άμυνα και έχοντας ευκαιρία στην επίθεση και βλέπουμε ότι αυτό το στυλ αποδίδει, βρίσκεται στην 3η θέση και παρουσιάζει ένα καλό σύνολο.

Τι πρέπει να προσέξει ο Άρης:

Το Λαύριο τα δυο μοναδικά παιχνίδια  που έχει σκοράρει κάτω από 74 πόντους, τα έχει χάσει και τα 2, οπότε αυτό που πρέπει να κάνει ο προπονητής που αντιμετωπίζει το Λαύριο, είναι να είναι προσηλωμένος στην άμυνα και να βάλει σκοπό να ρίξει τον ρυθμό του παιχνιδιού να φτάσει στα όρια της «κακοποίησης» του μπάσκετ, να τον περιορίσει για να περιορίσει τα ατού του Λαυρίου που είναι πάρα πολλά γιατί έχει πολύ καλούς παίκτες.

Πρέπει να γυρίσει την μπάλα στην επίθεση, να είναι προσεκτική η ομάδα στις πάσες, να μην κάνει βιαστικές επιθέσεις και ο κόσμος να είναι προετοιμασμένος και να μην υπάρχει γκρίνια και η ομάδα να παίξει κακό μπάσκετ για να κερδίσει, μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά θεωρώ ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό. Αυτή τη στιγμή δυστυχώς το Λαύριο είμαι πολύ καλύτερη ομάδα από τον Άρη αγωνιστικά, σήμερα θα παίξει ρόλο ο κόσμος που είναι πολύ βασικό.

Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος και για τον κόσμο σε τυχόν ατυχία κατά  την διάρκεια του παιχνιδιού και γκρίνια από τον κόσμο. Θεωρώ ότι οι παίκτες είναι ήδη προετοιμασμένοι όμως εδώ και μέρες.

Επηρεάζει τους ξένους παίκτες του Λαυρίου που δεν είναι συνηθισμένοι να παίζουν σε γεμάτα γήπεδα;

Θα τους  επηρεάσει στην αρχή και αν ένας παίκτης βάλει 4 σουτ και τα χάσει και έχοντας την πίεση ότι τα χάνει και την φωνή του κόσμου, αρχίζει και θολώνει και το μυαλό του και πρέπει να το εκμεταλλευτεί αυτό ο Άρης να πιέσει σωστά.

Όταν παίζει ο Άρης με τον Λαύριο στο Παλέ ντε σπορ, ο διαιτητής όσο επηρεασμένος και να είναι δεν νομίζω να παίξει κόντρα.

Περιμένεις οι παίκτες του Άρη να αντιδράσουν;

Και να βάλουν στην άκρη τις ήττες, όταν ο κόσμος μπαίνει σε διαδικασία να γεμίσει το γήπεδο και μετά από όλο αυτό που γίνεται με την έξτρα βοήθεια, ο Έλληνας παίκτης πρέπει να σκεφτεί ότι αύριο θα πάω και θα παίξω γι’ αυτούς που θα έρθουν να με βοηθήσουν και να με στηρίξουν και τα λεφτά που θα βάλουν από την δική τους τσέπη θα μπουν στην δική μου.

Έχω παίξει πολλά παιχνίδια με την πλάτη στον τοίχο και προετοιμαζόμουν να μπω να πεθάνω, να κάνω αυτό που πρέπει και να μπω στα αποδυτήρια μετά και να πεθάνω.

Όταν είσαι ξένος παίκτης και βλέπεις την κατάσταση και σου εξηγούν τι γίνεται στην ομάδα, μπορείς να αντιληφθείς το τι ακριβώς γίνεται, όπως ο Μάρας παράδειγμα που τον γνωρίζω προσωπικά θα το κάνει αυτό σήμερα.

Για τον Ιβάν Μάρας:

Είναι ένα σωστό παιδί, θεωρώ ότι θα κάνει αυτό που έκανε πέρσι, να βοηθήσει την ομάδα να τελειώσει τις υποχρεώσεις του και μετά θα φύγει από την ομάδα να πάει σε κάποια άλλη στο εξωτερικό. Νομίζω σήμερα ο Μάρας θα είναι από τους παίκτες κλειδιά για να χτυπήσει είτε μέσα, είτε έξω.

Ποιους άλλους παίκτες θεωρείς ότι θα καταφέρουν να βοηθήσουν σήμερα:

Θεωρώ ότι ο Μποχωρίδης ξέρει πολύ καλά του τι γίνεται και θα μπει να κάνει αυτό που πρέπει, δεν ξέρω σε τι αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται ο Αθηναίου και όλοι οι Έλληνες παίκτες θα δώσουν και πρέπει να το κάνουν το κάτι παραπάνω αν χάσουν σήμερα θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα για την συνέχεια.

Θα ελευθερωθούν τα χέρια τους αν πάρουν νίκη και θα είναι με άλλη ψυχολογία, με κέφι και χαμόγελο είναι πολλά που παίζουν ρόλο σε μια ομάδα.

Αν πιστεύει ότι ο Γιαννάκης καλείτε να δείξει την προπονητική του αξία:

Είναι ένα προπονητής που προσπαθεί να ρυθμίσει και να ελέγξει τα πάντα από τα διοικητικά μέχρι τους παίκτες, να προετοιμάσει σωστά την ομάδα, μιλάει στο τηλέφωνο πιστεύω με ενδεχόμενους ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν, οπότε έχει ένα πολύ μεγάλο ελαφρυντικό ο Γιαννάκης, θα μπορούσε να κριθεί, αν η ομάδα λειτουργούσε σωστά ήταν όλα αψογά και είχε να ασχοληθεί μόνο με την προπόνηση και την προετοιμασία, αν οι παίκτες ήταν πληρωμένοι και λειτουργούσαν ρολόι.

Από εδώ και πέρα μπαίνεις μέσα δεν παίρνεις ανάσα, πεθαίνεις και τα υπόλοιπα θα τα αναλύσουμε την επόμενη μέρα.

Περιμένεις ένα καινούριο Άρη;

Αυτή τη στιγμή με τις προσθήκες που έγιναν, δεν έχει άσχημη ομάδα, έχει παίκτες που μπορούν να αποδώσουν, ο κόσμος έχει δίκιο, αλλά είναι δύσκολο αυτό που ζητάνε να γίνει.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button