Γενικά

Σφυροβολία: «Ασημένιος» ο Φραντζεσκάκης

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη σφυροβολια με βολή στα 75.23 μέτρα, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών.


Ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε να πετύχει τον στόχο του, που ήταν η κατάκτηση ενός μεταλλίου, το οποίο συνδύασε και μια καλή επίδοση. Στην κορυφή της Ευρώπης κατάφερε να διατηρηθεί ο ρίπτης του Κωστή Παπαμαρκάκη και να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις που ξεκίνησαν από την εποχή, που ανήκε στην κατηγορία Κ18. Ο Φραντζεσκάκης ξεκίνησε με 72,94 μ., ενω στη δεύτερη ήταν άκυρος, έκανε 75,23 μ. στην τρίτη, 71,26 μ. στην τέταρτη, άκυρη στην πέμπτη και 74,40 μ. στην έκτη και τελευταία.

Ο Ουκρανός Μιχάιλο Κοχάν με βολή στα 77,88 μέτρα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Σουηδός Ράγκναρ Κάρλσον με 73,85 μέτρα. Ο Μαρκέλο Μεμά στην πρώτη του συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση, δεν πήγε όσο καλά θα ήθελε, αφού τερμάτισε την 12η θέση με βολή στα 60,73 μ. στην δεύτερη βολή, που ήταν και η μόνη έγκυρη στον αγώνα. Η χώρα μας πλέον έφτασε στα 27 μετάλλια στην ιστορία του θεσμού και τα τρία στη διοργάνωση του Ταλίν.

Ο Φραντζεσκάκης πλέον μπροστά του έχει την πρόκληση της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, εκεί όπου απαλλαγμένος από την πίεση της διάκρισης θα επιδιώξει ένα νέο ατομικό του ρεκόρ.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button