Ποδόσφαιρο

“Σφυρίζει” ο Χάνσεν στο ΠΑΟΚ – Άρης

Ο Νορβηγός Τόρε Χάνσεν ορίστηκε να διευθύνει το Κυριακάτικο παιχνίδι στην Τούμπα.

Συνεργάτες του Χάνσεν θα είναι οι συμπατριώτες του Γιον Μίκαελ Κνούτσεν και Μόρτεν Γιένσεν, με τέταρτο τον Μανώλη Σκουλά Θεσσαλίας και παρατηρητή διαιτησίας ο Ισπανός Χουάν Αντόνιο Φερνάντεζ Μαρίν, το δεξί χέρι του Περέιρα στην ΚΕΔ.

Είναι το δεύτερο παιχνίδι που ορίζεται ξένος διαιτητής φέτος για τον Άρη, με τον Ιταλό Ντανιέλε Ντόβερι να σφυρίζει το ματς του πρώτου γύρου με τον ΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Πρώην ποδοσφαιριστής και διαιτητής της χρονιάς στη Νορβηγία για το 2016, ο 41χρονος (06/02/78) διαιτητής FIFA Τόρε Χάνσεν θα είναι ο άρχοντας της αναμέτρησης της Τούμπας μεταξύ των δυο συμπολιτών (24/02, 19:30). Ο Χάνσεν έπαιξε ως μέσος στην πατρίδα του, ενώ πέρασε κι από αγγλικές ομάδες, όπως η Γουόρκσοπ Τάουν και η Όσετ Τάουν, διαγράφοντας έτσι τη δική του ποδοσφαιρική διαδρομή.

Όταν κρέμασε τα παπούτσια του ασχολήθηκε με την προπονητική εντός συνόρων, ενώ ξεκίνησε να σφυρίζει το 2006, όταν έκανε το ντεμπούτο του στην έκτη κατηγορία. Προοδευτικά «σκαρφάλωσε» στις υψηλότερες κατηγορίες και το 2010 έφτασε στην Eliteserien. Έχει σήμα της FIFA από το 2013, ενώ το 2016 σφύριξε τον τελικό του Κυπέλλου Νορβηγίας κι αναδείχθηκε διαιτητής της χρονιάς.

Στη φετινή σεζόν έχει σφυρίξει σε δυο αναμετρήσεις, μια για το Youth League της UEFA μεταξύ Μάντσεστερ Σίτι και Χόφενχάιμ τον Δεκέμβριο (12/12/18) και μια για την αιγυπτιακή Premier League μεταξύ Ελ Μασρί και Πίραμιντς (3-3)

Δώρα Λάμπρου

Η αγάπη για τον Άρη ήταν δεδομένη, το πάθος της για τον αθλητισμό αδιαπραγμάτευτο, κάπου εκεί προστέθηκε το...μικρόβιο της δημοσιογραφίας, με το Yellow Radio να αποτελεί το "εφαλτήριο" για το ταξίδι της ενημέρωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button