Ερασιτέχνης

Συρόπουλος: «Στόχος μας η άνοδος στην Α1 – Έχουμε ομάδα με πολλή όρεξη και διάθεση!»

Στο YellowRadio.gr μίλησε ο προπονητής του γυναικείου τμήματος μπάσκετ, Σίμος Συρόπουλος.

Ο coach των «κιτρινόμαυρων» μίλησε για την νέα αγωνιστική σεζόν, τους στόχους της ομάδας αλλά και ποιες είναι οι απαιτήσεις του από τα κορίτσια

Αναλυτικά τα όσα είπε στον Ιάσονα Μίσχο:

Επιστροφή στα γήπεδα και στις προπονήσεις μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα. Ποια είναι τα πρώτα συναισθήματα;

Για εμάς δεν έχει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα από καθώς είχαμε την ευτυχία να παίζουν τα μικρά μας κορίτσια μέχρι τον Αύγουστο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα οπότε έχουμε περίπου έναν μήνα να έρθουμε στο Παλέ. Οι συνθήκες δεν έχουν αλλάξει, η ζέστη παραμένει όπως ήταν (γέλια).

Το καλό είναι πως η συμμετοχή είναι μεγάλη, όλα τα παιδιά μας είναι εδώ και είναι υγιή. Έχουμε μια πολύ νεανική ομάδα φέτος με επτά γυναίκες και 8-9 κορίτσια από την ομάδα των Νεανίδων.

Τα μικρά κορίτσια έπαιζαν μέχρι τον Αύγουστο ενώ οι γυναίκες ήταν περισσότερο καιρό σε αγωνιστική απραξία, πως τις είδατε;

Το σημαντικό είναι πως έχουν διάθεση αν και για να είμαι ειλικρινής ούτε οι μεγάλες έμειναν για πολύ καιρό εκτός διότι κοντά στις μικρές προπονούνται και εκείνες. Μέχρι περίπου τέλη Ιουλίου όλα τα κορίτσια δούλευαν. Υπάρχει πολλή όρεξη όπως φυσικά και η αμφιβολία για το πως εν τέλει θα λειτουργήσουν τα πράγματα και πως θα τρέξουν τα πρωταθλήματα.

Ταυτόχρονα έχουμε και πολλή όρεξη γιατί αφήσαμε κάτι στην μέση την περσινή σεζόν και θέλουμε να το τελειώσουμε φέτος!

Αυτό είναι ο στόχος της ανόδου;

Ναι εννοείται! Έτσι όπως τελειώσε το πρωτάθλημα πέρσι και ήμασταν έτοιμοι για να παίξουμε το μπαράζ, δεν καταφέραμε να ανεβούμε με την απόφαση που πήρε η ομοσπονδία. Πρέπει αυτό που έμεινε στην μέση πέρσι, να τελειώσει φέτος.

Επομένως ο φετινός στόχος είναι η πρώτη θέση;

Φυσικά, δεν υπάρχει κάτι άλλο, μας ενδιαφέρει καθαρά η άνοδος και επειδή αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την 1η θέση, αυτό κοιτάμε.

Πως βλέπετε το νέο σύστημα με τους τέσσερις ομίλους;

Έπρεπε να γίνει μια λίγο πιο προσεκτική επιλογή των ομάδων, δηλαδή θα μπορούσε να μπει ένας κλειδάριθμος. Αν δηλαδή στην κλήρωση ο πρώτος πήγαινε σε έναν όμιλο, ο δεύτερος να πήγανε σε έναν άλλον κ.ο.κ, κάτι που δεν προέβλεψαν στην ομοσπονδία. Το αποτέλεσμα είναι και οι έξι δυνατές ομάδες να πάμε σε έναν όμιλο, ίσως είναι και καλύτερα έτσι όμως για να έχουμε δυνατά και ανταγωνιστικά παιχνίδια.

Σε Κορασίδες και Νεανίδες ο Άρης έχει ταλέντο, τι περιμένουμε;

Κοιτάξτε, μετά την αρχή που κάναμε πέρσι, ο Άρης δεν μπορεί πλέον να έχει άλλον στόχο πέρα από την διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Αυτό φυσικά δεν είναι ο αυτοσκοπός, σκοπός είναι κάθε μέρα μέσα από την δουλειά τα παιδιά να γίνονται καλύτερα. Αν αυτό στο τέλος φτάνει για να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα, τότε πρέπει να είμαστε εκεί.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button