Ερασιτέχνης

Συρόπουλος: “Στόχοι μας η πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου και η άνοδος στην Α1”

Στο Yellow Radio 101,7 και στην εκπομπή «New Generation» φιλοξενήθηκε ο προπονητής του τμήματος Μπάσκετ Γυναικών, Σίμος Συρόπουλος.

Ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων» μίλησε για τους φετινούς στόχους της ομάδας τόσο σε Κύπελλο (ο Άρης στις 11/10 αντιμετωπίζει τις Εσπερίδες Καλλιθέας για την πρόκριση στα προημιτελικά) όσο και σε Πρωτάθλημα που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα, σχολίασε το φετινό ρόστερ ενώ φυσικά μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον κόσμο της ομάδας και την στήριξη που δείχνει σε όλα τα τμήματα του συλλόγου.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην Ελένη Παπαδοπούλου:

Χθες έγινε η παρουσίαση του τμήματος με την ΔΟΜΕCO.

Ακριβώς, η ΔΟΜΕCO είναι ο βασικός χορηγός του γυναικείου τμήματος. Η παρουσίαση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, όλα πήγαν καλά. Και εκείνοι νομίζω είναι ευχαριστημένοι με την μέχρι τώρα συνεργασία που ξεκίνησε πέρσι με την ομάδα των Κορασίδων που κατέκτησε την 2η θέση. Ελπίζουμε να συνεχιστεί και φέτος και στα υπόλοιπα τμήματα.

Ο Άρης αντιμετωπίζει την ομάδα των Εσπερίδων Καλλιθέας την Κυριακή (11/10, 13:00) για την πρόκριση τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Ναι, έχουμε ήδη αποκλείσει τρεις ομάδες από την Α2 και τώρα φτάσαμε σε σημείο να παίζουμε με ομάδα της Α1, είναι το πρώτο μας παιχνίδι. Για εμάς είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, δεν το κρύβουμε άλλωστε. Η ομάδα των Εσπερίδων διαθέτει τρεις Αμερικανίδες παίκτριες, οπότε εμείς προκειμένου να είμαστε ανταγωνιστικοί πρέπει να υπερβάλλουμε εαυτόν.

Αυτό που εντυπωσίασε με τα τρία προηγούμενα παιχνίδια (με Πανσερραϊκό, Πανόραμα και Ολύμπια Λάρισας) είναι πως ο Άρης κατάφερε να κρατήσει τον αντίπαλο κάτω από τους 60 πόντους.

Κοιτάξτε η άμυνα είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της ομάδας μας και παίζουμε άμυνα σε όλο το γήπεδο και μάλιστα για 40 λεπτά. Σε αυτό μας βοηθούν πάρα πολύ και τα νέα μας κορίτσια, γιατί δεν σας το κρύβω πως έχουμε ένα ρόστερ που αποτελείται από επτά γυναίκες και πέντε νεανίδες που είναι πάντα στην δωδεκάδα μας και μπαίνοντας μέσα μας βοηθούν πολύ στο να κρατάμε τον ρυθμό μας ψηλά.

Τα κορίτσια αυτά μπήκαν φέτος στην γυναικεία ομάδα καθαρά αλλά ο τρόπος δουλειάς μας και η παρουσία τους λίγο λίγο τα προηγούμενα δύο χρόνια, τις έχει φτάσει σε επίπεδο τέτοιο που να μπορούν να ανταπεξέλθουν, σίγουρα όχι στο 100% λόγω του νεαρού της ηλικίας τους, αλλά σίγουρα σε έναν πολύ καλό βαθμό για να μπορούν να στέκονται στην ομάδα.

Στην προετοιμασία τα μικρότερα κορίτσια συμμετείχαν κανονικά στην προετοιμασία;

Βέβαια, αφού είναι μέλος της ομάδας κανονικά. Όλες οι νεανίδες μας δουλεύουν κανονικά με το γυναικείο τμήμα από την αρχή της χρονιάς.

Τώρα σχετικά με τον αγώνα της Κυριακής, αν καταφέρουμε να προκριθούμε το επόμενο ματς Κυπέλλου είναι στις 23 Δεκεμβρίου με τον Παναθηναϊκό εντός έδρας.

Άρα μετά υπάρχει αρκετός χρόνος έτσι ώστε να προετοιμαστεί περισσότερο η ομάδα.

Σίγουρα και επίσης ξεκινά και το πρωτάθλημα, την επόμενη Κυριακή. Παίζουμε το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι μας κόντρα στον Πανσερραϊκό που σίγουρα είναι θετικό αφού είναι μια ομάδα την οποία ήγη γνωρίζουμε από το Κύπελλο, ξέρουμε τι ρόστερ έχει και τον τρόπο παιχνιδιού της.

Μιλώντας για το πρωτάθλημα, την περσινή χρονιά η ομάδα ήταν άτυχη αφού «έχασε» την άνοδο στην Α2 λόγω κορωνοϊού.

Το πρόγραμμα έλεγε πως θα παίξουμε στα πλέι οφ ουσιαστικά με τον δεύτερο του Νότου, που ήταν η ομάδα της Ηλιούπολης. Η Ηλιούπολη ήταν μια ομάδα πέρσι με οκτώ νεανίδες, επομένως θεωρώ πως ήμασταν το «φαβορί» για την νίκη και την άνοδο αν τελικά γινόταν ο αγώνας. Αυτό όπως όλοι ξέρουμε εν τέλει λόγω κορωνοϊού δεν έγινε. Τι να κάνουμε; Θα το καταφέρουμε φέτος.

Επομένως ο φετινός στόχος στο πρωτάθλημα είναι μόνο η άνοδος.

Ακριβώς, δεν το συζητώ είναι μόνο η άνοδος όπως και στα υπόλοιπα τμήματα (Κορασίδων και Νεανίδων) είναι το πρωτάθλημα. Και σε αυτά τα δύο τμήματα έχουμε πολύ καλή ομάδα και πιστεύω πως θα είμαστε ανταγωνιστικοί ως το τέλος της χρονιάς.

Πως λειτούργησε το φετινό σύστημα των ομίλων στο πρωτάθλημα;

Πέσαμε ουσιαστικά οι έξι του ομίλου του Βορρά, πήγαμε όλοι μαζί στον τέταρτο όμιλο. Για παράδειγμα στον τρίτο όμιλο, πήγαν οι ομάδες από το 7 και μετά. Επομένως καταλαβαίνετε πως η δυναμικότητα των ομίλων φέτος δεν είναι ίδια. Θα μπορούσε να γίνει μια διαφορετική κατάταξη πριν διεξαχθεί η κλήρωση, αυτό δεν έγινε και έτσι η κλήρωση «έστειλε» όλες τις δυνατές σε έναν όμιλο, κάτι που φυσικά συνέβη και με τις ομάδες του Νότιου ομίλου.

Και στα τρία τμήματα, φαίνεται πως υπάρχει ταλέντο.

Υπάρχει και είναι ο τρόπος της δουλειάς μας φέτος που προσπαθούμε να δουλεύουμε σε όλα τα αγωνιστικά μας τμήματα με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε το κάθε παιδί να μπορεί να συμμετέχει είτε στην ομάδα των κορασίδων είτε των νεανίδων είτε των γυναικών και να μπορεί να ανταπεξέρχεται. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό γιατί δουλεύουμε έτσι ώστε τα παιδιά να μπορούν να παίζουν μπάσκετ. Αυτός είναι ο στόχος μας από την αρχή.

Που πιστεύετε ότι μπορεί να φτάσει η ομάδα στον θεσμό του Κυπέλλου;

Τα κορίτσια βλέπουν τον αγώνα της Κυριακής σαν μια ευκαιρία, να μετρήσουν δυνάμεις με μια ομάδα της Α1, να δουν αν μπορούν. Γνωρίζουν φυσικά πως οι Εσπερίδες είναι ενισχυμένες με τρεις Αμερικανίδες, αλλά δεν είναι κάτι που βλέπουν για πρώτη φορά. Για παράδειγμα η αρχηγός μας Παναγιώτα Τσαμπούρη, η Αναστασία Σλούκα, η Εύα Νάστου η Κατερίνα Μαρίνη και η Βάγια Καρακούδα είναι αθλήτριες που έχουν παίξει στην Α1. Νομίζω πως μπορούν να σταθούν. Δεν πρέπει να φοβηθούμε, παίζουμε στο γήπεδο μας χωρίς κόσμο βέβαια αλλά θέλουμε να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε.

Πως σας έχει επηρεάσει η απουσία κόσμου από τα γήπεδα;

Είναι σίγουρα μεγάλο πλήγμα, αλλά επειδή εμείς βιώνουμε αυτή την κατάσταση από πέρσι, τώρα έχουμε συνηθίσει χωρίς κόσμο (γέλια). Θα μας φανεί πολύ περίεργο όταν θα ξαναπαίξουμε με τον κόσμο δίπλα μας.

Και η στήριξη του κόσμου αγοράζοντας φέτος εισιτήρια διαρκείας είναι συγκινητική.

Όντως, η κινητοποίηση του κόσμου είναι μεγάλη σε όλα τα τμήματα και ο κόσμος μας βοηθάει σε αυτή την δύσκολη περίοδο, αναγνωρίζοντας ότι γίνεται κάτι καλό στο τμήμα και ότι έχουμε ανθρώπους που προσπαθούν και βοηθούν πάρα πολύ.

Και τα κορίτσια αντιλαμβάνονται αυτή την στήριξη ενώ μάλιστα δείχνουν πως με κάθε ευκαιρία, δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να βοηθήσουν την ομάδα.

Γι’αυτό είμαστε και εμείς χαρούμενοι, γιατί βλέπουμε κορίτσια μέσα στο γήπεδο κάθε φορά που δίνουν το 100% για την ομάδα τους, αυτό είναι το πιο βασικό.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button