ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Συνεχίζει να… πειραματίζεται ο Ντεσάμπ

Ο προπονητής της εθνικής Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάμπ, είχε δηλώσει πριν τον χθεσινοβραδυνό αγώνα με την Ιταλία ότι θα χρησιμοποιήσει το Nations League ως μια ευκαιρία για να δοκιμάσει νέους παίκτες και, μετά την ήττα 3-1 από τη «σκουάντρα ατζούρα» στο Παρίσι, αυτό το πλάνο δεν έχει αλλάξει.

Ο τεχνικός των «τρικολόρ» δέχθηκε μεγάλη κριτική μετά το EURO 2024, όπου η Γαλλία, μολονότι έφτασε στους ημιτελικούς, δεν εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις της, και κόντρα στην Ιταλία έδωσε την ευκαιρία στους Μικαέλ Ολίσε και Μανού Κονέ να κάνουν το ντεμπούτο τους στην εθνική. «Είναι θέμα ισορροπίας/ανισορροπίας, η ομάδα είναι νεανική και κάποιοι έκαναν το ντεμπούτο τους σήμερα» δήλωσε μετά το ματς ο Ντεσάμπ και συνέχισε: «Ξέρω ότι με το να μη βγάλω την αρχική ομάδα στον αγωνιστικό χώρο πήρα κάποια ρίσκα και αυτό έβλαψε τη συνολική απόδοση».

Στο EURO η Γαλλία δέχθηκε τρία τέρματα σε έξι παιχνίδια, αλλά χθες βράδυ δέχθηκε τρία γκολ εντός έδρας από την Ιταλία, καθώς ο Ντεσάμπ άφησε στον πάγκο τους Ζουλς Κουντέ και Νταγιό Ουπαμεκανό, ενώ συμπεριέλαβε στο αρχικό σχήμα τους Ιμπραχίμα Κονατέ και Ζονατάν Κλος. «Η άμυνα έχει αλλάξει, το έχω ήδη πει αυτό. Έχει έρθει η ώρα να δώσουμε χρόνο συμμετοχής σε όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες και απόψε, μπροστά σε υψηλού επιπέδου αντιπάλους, το πληρώσαμε ακριβά. Στο επόμενο παιχνίδι αυτό το όραμα των πραγμάτων δεν θα αλλάξει, είναι ώρα να το κάνουμε» υπογράμμισε.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button