Γενικά

Συναυλία του Σάββα Μεταξά και του Jean Charles Delarue στο Vitruvian Thing

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, το Vitruvian Thing φιλοξενεί δύο καλλιτέχνες από το χώρο της πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής, τους Σάββα Μεταξά (Θεσσαλονίκη) και Jean Charles Delarue (Παρίσι), γνωστού και ως Scenes From Salad.

Ο Σάββας Μεταξάς έχει υπάρξει μέλος των ‘Good Luck Mr. Gorsky’ και ‘V.I.A.’ αλλά και του label Granny Records. Έχει παρουσιάσει πάνω από δέκα κυκλοφορίες πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής, κάτω από το ψευδώνυμο ‘inverz’ αλλά και μαζί με τον Σπύρο Εμμανουηλίδη ως ντουέτο. Τυχαίοι καθημερινοί ήχοι, κασέτες, αποσπάσματα βινυλίου και modular synth / αναλογικές πηγές με feedback, αποτελούν τα βασικά υλικά των συνθέσεών του.

Το ενδιαφέρον του εστιάζεται στη δημιουργία πολυεπίπεδων ηχοτοπίων που διαφέρουν σε ύφος, ένταση και ρυθμό. Στο Vitruvian Thing, θα εστιάσει στην ισοροπία που μπορούν να έχουν ήχοι που προέρχονται από περιαστικές περιοχές όπου κυριαρχεί το υγρό στοιχείο (Δέλτα, Αλυκές, περιοχή Λιμνών) και τα ηχοχρώματα που μπορούν να παραχθούν ζωντανά με το modular συνθεσάιζερ.

O Jean Charles Delarue (Scenes From Salad) ασχολείται με την πειραματική μουσική, με την ανάπτυξη του έργου του να βασίζεται στη δημιουργία αυτοσχεδιαστικών “χώρων”. Γνωστός και από το προηγούμενο ψευδώνυμό του, “Black Lagoya”, διοργανώνει επίσης τα “French deposit events” στο Παρίσι, εκδηλώσεις με αγαπημένα του τοπικά μουσικά σχήματα.  Στο Vitruvian Thing, θα έχει μια προσέγγιση όχι τόσο επικεντρωμένη στο θόρυβο, όπως οι προηγούμενες δουλειές του, αλλά περισσότερο αφηγηματική, αναφορική αλλά και αφηρημένη.

Διάρκεια συναυλίας: 50 λεπτά

Είσοδος με απροσδιόριστη συνεισφορά και μόνο με κράτηση λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Πληροφορίες / κρατήσεις:

http://vitruvianthing.com/smetsfs

Web: http://vitruvianthing.com

Facebook: https://facebook.com/vitruvianthing

6943642039 [11:00 – 14:00]

Πτολεμαίων 29Α, 54630, 4ος ορ., εντός στοάς

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button