Μπάσκετ

Συμφωνία και υπογραφές ΕΡΤ και ΕΣΑΚΕ για 2+1 χρόνια

Ολοκληρώνεται σήμερα η συμφωνία ανάμεσα σε ΕΣΑΚΕ και ΕΡΤ σχετικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Basket League.

Εντός της ημέρας, η δημόσια τηλεόραση θα στείλει τη σύμβαση στον ΕΣΑΚΕ προς υπογραφή και αύριο Τρίτη (13/10) ή μέχρι το αργότερο την Τετάρτη (14/10) θα υπάρξει συνάντηση των δύο πλευρών για την επισημοποίηση της συμφωνίας.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη σήμερα (12/10) και θα ταξιδέψει στην Αθήνα για να δώσει τα χέρια με τους ιθύνοντες της ΕΡΤ. Εκτός Αθηνών και συγκεκριμένα στην ιδιαίτερη πατρίδα του Ικαρία, μαζί με τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τον Νίκο Λινάρδο, βρίσκεται και ο διευθυντής αθλητικής ενημέρωσης της ΕΡΤ, Γιώργος Λυκουρόπουλος. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης και ο Νίκος Λινάρδος ταξίδεψαν στην Ικαρία, για το διήμερο σεμινάριο προπονητικής (9-10/10) στον Άγιο Κήρυκο, το οποίο διοργάνωσε ο Π.Α.Σ. Ίκαρος σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελλήνων προπονητών καλαθοσφαίρισης, ενώ θα τιμηθούν για την προσφορά τους στο ελληνικό μπάσκετ από τους τοπικούς συλλόγους.  

Ουσιαστικά, σήμερα υπογράφει τη σύμβαση ο ΕΣΑΚΕ και θα απομένει μόνο το κατ’ ιδίαν ραντεβού για να δώσουν τα χέρια η ΕΡΤ και η Λίγκα και με την επιστροφή των ιθυνόντων στην Αθήνα θα επισημοποιηθεί η συμφωνία. Υπενθυμίζεται πως το συμβόλαιο συνεργασίας θα αφορά διάρκεια 2+1 χρόνων και για τις 12 ομάδες της Basket League, ύψους περί των 4,5 εκατ. ανά έτος! Στις KAE Παναθηναϊκός και ΚΑΕ ΑΕΚ αναλογεί σχεδόν το 50% των απολαβών της σύμβασης (αμφότερες θα λύσουν τη σύμβασή τους με την COSOMOTE).

Υπενθυμίζεται πως η ΚΑΕ Άρης που είχε αρχικά δικαιολογημένα αντιδράσει με το ποσό που είχε “πέσει” στο τραπέζι των συζητήσεων, εν τέλει δόθηκε μπόνους τηλεθέασης με τους ανθρώπους της ομάδας να μένουν στο τέλος ευχαριστημένοι.

Όσον αφορά στις ΚΑΕ Παναθηναϊκός και ΑΕΚ το «διαζύγιο» με το συνδρομητικό κανάλι θα είναι συναινετικό. Καθώς αποτελούν τα δύο μεγαλύτερα ονόματα της Α1 ανδρών στο μπάσκετ, στο συμβόλαιο με την ΕΡΤ προβλέπονται σαφώς μεγαλύτερα ποσά, η «μερίδα του λέοντος» για τους «πράσινους» και τους «κιτρινόμαυρους» εν συγκρίσει με τις υπόλοιπες ομάδες. Στην υπό υπογραφή συμφωνία υπάρχουν διαβαθμίσεις ως προς τις οικονομικές απολαβές και για τις υπόλοιπες ομάδες, ανάλογα με τη θέση κατάταξης στη σεζόν 2019-20. 

Αν και παρουσιάστηκαν αντιδράσεις ως προς το τελικό ποσό της σύμβασης, αυτές φαίνεται πως… ξεπεράστηκαν και στο εναρκτήριο τζάμπολ της σεζόν 2020-21, στις 17 Οκτωβρίου, οι ομάδες της Α1 θα έχουν κοινή τηλεοπτική στέγη, την ΕΡΤ, με εγγυημένα έσοδα και αυξημένες πιθανότητες για εύρεση χορηγών, λόγω της αυξημένης τηλεθέασης σε ένα «ξεκλείδωτο» κανάλι.  

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button