Μπάσκετ

Στο ίδιο έργο θεατές… (vids)

Ουκ ολίγες διαιτητικές “ανορθογραφίες” σε βάρος του Άρη…

Ο Άρης μπορεί να μην “έπιασε” τα απαιτούμενα στάνταρ απόδοσης απέναντι στην Λάρισα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει δικαίωμα να διαμαρτύρεται για την διαιτησία του σαββατιάτικου αγώνα. Αυτή (σ.σ. διαιτησία) προκάλεσε οργή στις τάξεις των “κιτρίνων” τόσο για τη φάση του Κάουαν στο τέλος, όσο και για την γενικότερη αντιμετώπιση που είχαν οι διαιτητές προς τον “Αυτοκράτορα”.

Το ματς με την Λάρισα άρχισε άσχημα… Ήδη στο πρώτο δεκάλεπτο είχαν δοθεί 12 βολές υπέρ των Θεσσαλών ενώ οι παίκτες του Άρη είχαν χρεωθεί με 9 φάουλ. Στο τέταρτο δεκάλεπτο, με το σκορ στο 69-64, ο νεαρός διαιτητής, Αγραφιώτης, δεν έδωσε βήματα στον παίκτη της Λάρισας αλλά χρέωσε με φάουλ τον Χάνλαν καθώς και με τεχνική ποινή τον Καναδό.

Έτσι, το σκορ έγινε 73-64 και μετά ο Άρης “έτρεχε” για να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση. Κατάφερε να “γυρίσει” το παιχνίδι, ωστόσο στο τέλος υπήρχε η καθοριστική φάση του Κάουαν, από την οποία “βγήκε” κερδισμένη η Λάρισα καθώς δόθηκε η κατοχή της μπάλας υπέρ των Θεσσαλών. Σε κάθε περίπτωση, οι “κίτρινοι” είναι… θεατές στο ίδιο έργο όσον αφορά την διαιτησία.

Γιατί και σε άλλα παιχνίδια υπήρχε έντονη δυσαρέσκεια… Στο ματς με τον Ιωνικό, στον Άρη έλεγαν μετά το τέλος του αγώνα πως “υπήρχε άουτ από τον Γόντικα, που μετά αρκετά λεπτά άλλαξε και δόθηκε η μπάλα στον Ιωνικό. Ακολούθησε και καθαρό φάουλ πάνω στον Χάνλαν στην τελευταία επίθεση, δύο δευτερόλεπτα πριν το τέλος, αλλά προς έκπληξη όλων δόθηκε άουτ και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, ενώ πρόλαβε να κάνει επίθεση και ο Ιωνικός”.

Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ είχε “βγει” ανακοίνωση, με την ΚΑΕ -μεταξύ άλλων- να αναφέρει: “Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ εκφράζει την οργή της για τη διαιτητική «σφαγή» που υπέστη η ομάδα μας στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, στον αγώνα με την ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Όλη η Ελλάδα έγινε μάρτυρας των απίστευτων που συνέβησαν απόψε (23/10) από τους Κορομηλά, Τζιοπάνο και Ανδρικόπουλο. Ειδικά από τον πρώτο. Οι ρέφερι «διάβασαν» το περιορισμένο, λόγω τραυματισμών, ροτέισον της ομάδας μας και «έδρασαν» αναλόγως. Ο Άντονι Κάουαν δεν πρόλαβε να μπει καλά καλά στο ματς και αποχώρησε με ανύπαρκτα φάουλ”.

Στον αγώνα με το Λαύριο, από τον διαιτητή Πουρσανίδη δόθηκε φάουλ υπέρ των φιλοξενούμενων σε ένα κομβικό σημείο του αγώνα και το ματς με την Λάρισα αποτέλεσε έναν ακόμη “κρίκο” στην αλυσίδα των αγώνων στους οποίους υπήρξαν παράπονα για διαιτητικές “ανορθογραφίες” σε βάρος του Άρη. 

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button