Ποδόσφαιρο

Στοπ στις προσφυγές ποδοσφαιριστών κατά ΠΑΕ

Απόφαση αναστολής στην δυνατότητα των ποδοσφαιριστών να καταγγείλουν ΠΑΕ για αθέτηση των όρων συμβολαίου πήρε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ κατόπιν εισήγησης της Σούπερ Λιγκ – Τι αναφέρει η διάταξη

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, αποφάσισε στη συνεδρίαση της την Πέμπτη (9/4) να ανασταλούν οι προσφυγές των ποδοσφαιριστών μέχρι τις 30 Ιουνίου, δίνοντας έτσι ανάσα στις ομάδες, την τρέχουσα περίοδο που το ποδόσφαιρο έχει βάλει λουκέτο λόγω κορωνοϊού και για τις ομάδες έχει προκύψει .οικονομικό πρόβλημα.

Η διάταξη του Κανονισμού  Ιδιότητας Μεταγραφών Ποδοσφαιριστών αναφέρει τα εξής: «Όρος του παραδεκτού οιασδήποτε αίτησης λύσης συμβολαίου του παρόντος άρθρου αποτελεί η κοινοποίηση πριν εξωδίκου όχλησης του αιτούντος προς την ΠΑΕ και η παρέλευση άπρακτης προθεσμίας οκτώ ημερών, από την ημέρα της επίδοσης. Η εν λόγω όχληση θα πρέπει να αποστέλλεται μετά την επέλευση των χρονικών ορίων που προβλέπονται στο παρόν άρθρο. Σε περίπτωση που το έτερο μέρος συμμορφωθεί εντός της ως άνω προθεσμίας των οκτώ ημερών, η ενδεχόμενη αίτηση λύσης συμβολαίου θα είναι απαράδεκτη. Διατάξεις με διαφορετικό των ανωτέρω περιεχόμενο, που πιθανόν να υφίστανται σε συμβόλαια κατά το χρόνο στον οποίο περιέρχεται σε ισχύ η παρούσα διάταξη, μπορούν να λαμβάνονται υπόψη»

Επομένως οι ποδοσφαιριστές δεν θα μπορούν να προσφύγουν έως τις 30/6 στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα σε περίπτωση που δεν τηρηθούν οι όροι των συμβολαίων τους από τις ομάδες.

Επίσης αποφασίστηκε η αναστολή πληρωμών προς την ΕΠΟ μέχρι τις 30 Αυγούστου, λόγω των συνθηκών που επικρατούν και της αβέβαιης κατάστασης που επικρατεί στο ποδόσφαιρο. Η απόφαση σημαίνει ότι η Ομοσπονδία θα πάψει να λαμβάνει από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο τα χρήματα που αφορούν πειθαρχικά πρόστιμα, ποσοστά από τηλεοπτικά δικαιώματα, και μεταγραφές.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button