Ποδόσφαιρο

Στην Κάλιαρι δεν ξεχνάνε τον Άρη…

Η ιστοσελίδα που καλύπτει το ρεπορτάζ της Ιταλικής Κάλιαρι, cagliarinews24.com σε ιστορική αναδρομή που έκανε για της σπουδαίες εποχές της ομάδας, αναφέρθηκε και στον αγώνα με τον Άρη για το τότε Κύπελλο Εκθέσεων…

Αναλυτικά:

“Το ταξίδι για τους ροσομπλού της Κάλιαρι: η ιστορία μας μήνα με το μήνα της θριαμβευτικής εποχής 1969/70 από Τζίτζι Ρίβα και τους συντρόφους του. Ο μήνας Οκτωβρίου 1969 δεν ξεκινά με τον καλύτερο τρόπο για το Κάλιαρι . Στον αγώνα του Ευρωπαϊκού κυπέλλου εναντίον του Άρη Θεσσαλονίκης, χάνει τον Ρίβα και εναντίον του Λάτσιο δεν μπορεί καν να τον υπολογίζει”.

Γεννημένος στις 7 Νοεμβρίου 1944, στο χωριό Λετζούνο, κοντά στην πόλη Βαρέζε, ο Ρίβα ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην ερασιτεχνική Λαβένο Μομπέλο. Η ικανότητα του στο σκοράρισμα του έδωσε το 1962 μία θέση στη Λενιάνο, η οποία τότε αγωνιζόταν στην τρίτη κατηγορία και ένα χρόνο αργότερα έκανε το μεγάλο άλμα. Μεταγραφή στην Κάλιαρι, η οποία έμελλε να εξελιχθεί σε ομάδα της καρδιάς του και στη μοναδική που αγωνίστηκε, μέχρι την ολοκλήρωση της καριέρας του. Τότε, ήταν αριστερός μεσοεπιθετικός. Αργότερα εξελίχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους φορ.

Σε 315 ματς πρωταθλήματος, σε 13 χρόνια, ο Ρίβα σημείωσε 164 γκολ με την Κάλιαρι. Εκτός από το 1970, που οι «ροσομπλού» κατέκτησαν το πρωτάθλημα και ο ίδιος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ, άλλες δύο φορές ο Ιταλός επιθετικός είχε πετύχει τα περισσότερα τέρματα στην κατηγορία. Το 1966-67 (18 γκολ) και το 1968-69 (20 γκολ). Η κλάση του Ρίβα ήταν τέτοια, που δύο φορές έχασε… στο νήμα τη Χρυσή Μπάλα. Το 1969 ήταν δεύτερος πίσω από το συμπατριώτη του Τζιάνι Ριβέρα και το 1970 τρίτος πίσω από τους Γκερντ Μίλερ και Μπόμπι Μουρ. Όλα αυτά όχι μόνο τον έκαναν ίνδαλμα στους οπαδούς της Κάλιαρι, αλλά η εκρηκτικότητά, η δύναμη και η αποτελεσματικότητά του, του έδωσαν το παρατσούκλι «Κεραυνός» (Rombo di Tuono).

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button