Ποδόσφαιρο

Στεφάνοβιτς: “Δεν νιώθω καθόλου πίεση. Γνωρίζω τον Τάτο και τα όσα έχει προσφέρει στην ομάδα, όμως ξέρω και την δική μου αξία”.

Ο Λιούμπομιρ Στεφάνοβιτς μίλησε για τον ερχομό του στον Άρη, τους στόχους του, αλλά και την πίεση που υπάρχει στον σύλλογο.

Οι πρώτες σου εντυπώσεις σου από την ομάδα και με ποιες φιλοδοξίες έρχεσαι στον Αρη;

«Είναι όπως τα περίμενα. Λειτουργούν όλα με επαγγελματισμό και σε υψηλό επίπεδο. Ξέρω γιατί ήρθα, γιατί με έφεραν και τι περιμένουν από εμένα. Είμαι έτοιμος να προσφέρω και πιστεύω θα είναι η χρονιά μας».

Είδες το φιλικό με την Βέροια από την κερκίδα, ποιες εντυπώσεις σου άφησε η ομάδα;

«Υπάρχει κούραση, αυτό φάνηκε και στο παιχνίδι αλλά είναι λογικό γιατί δουλεύουμε αρκετά δυνατά. Βέβαια δεν μας βοήθησαν και οι συνθήκες (σ.σ. μικρός αγωνιστικός χώρος) για να βγάλουμε μια καλύτερη εικόνα».

Η παρουσία του κόσμου τι αίσθηση σου άφησε;

«Ηξερα πόσο πολύ κόσμο έχει η ομάδα και το κατάλαβα καλύτερα με την παρουσία τους έστω και σε φιλικό παιχνίδι. Τους είδα όταν βάλαμε το γκολ πόσο ενθουσιάστηκαν και αυτό πιστεύω ότι θα είναι ο 12ος παίκτης του Αρη. Από την πλευρά μας το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τους κάνουμε χαρούμενους».

Η θέση σου στο γήπεδο είναι εκεί που τα τελευταία χρόνια έπαιζε ο αρχηγός του Αρη, ο Ανδρέας Τάτος, πόση ευθύνη σου γεμίζει κάτι τέτοιο;

«Δεν νιώθω καθόλου πίεση. Γνωρίζω τον Τάτο και τα όσα έχει προσφέρει στην ομάδα, όμως ξέρω και την δική μου αξία. Αν δεν πίστευαν οι άνθρωποι του Αρη σε εμένα δεν θα ήμουν τώρα εδώ. Είμαι έτοιμος να τους το ανταποδώσω με την  παρουσία μου στο γήπεδο».

Πόσο σε βοηθάνε με την παρουσία τους ο Νίκιτς με τον Μιλούνοβιτς για να προσαρμοστείς πιο γρήγορα;

«Κάποια παιδιά τα ήξερα και από πριν, αφού έχουμε παίξει ως αντίπαλοι. Σίγουρα η παρουσία των δύο συγκεκριμένων συμπαικτών μου είναι σημαντική γιατί μιλάμε την ίδια γλώσσα, αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά που δεν γνωριζόμασταν με υποδέχτηκαν όπως περίμενα και νιώθω σαν να είμαι στην οικογένειά μου».

Ποια στοιχεία πρέπει να έχει ο Αρης για να αναδειχθεί πρωταθλητής;

«Επειδή είναι ο Αρης και έχουμε καλύτερη ομάδα δεν σημαίνει ότι πρέπει να επαναπαυτούμε. Πρέπει σε κάθε παιχνίδι να μπαίνουμε με πάθος, δύναμη, να πιέζουμε από το πρώτο λεπτό γιατί είναι ο Αρης και δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Στα Τρίκαλα ήταν διαφορετικά, φέτος πρέπει να βλέπουμε μόνο τον εαυτό μας».

Βλέποντας τον Αρη πέρυσι σαν αντίπαλος, τι έφταιξε και δεν κέρδισε την άνοδο;

«Πλήρωσε το κακό του ξεκίνημα. Οι άλλες ομάδες πήραν φόρα και παρότι ήταν στην αρχή το Πρωτάθλημα ήταν έτσι που τους έδωσε το δικαίωμα να ελπίζουν από νωρίς. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξεκινήσουμε δυνατά για να καταλάβουν οι αντίπαλοι τι ζητάμε. Να μην δώσουμε ελπίδες σε κανέναν».

Παίζοντας πίσω από τον φορ οι εντολές που έχει είναι ξεκάθαρες: να πατάει περιοχή και να απειλεί, μπορεί να βοηθήσει και στο σκοράρισμα;

«Τα γκολ που βάζω κάθε χρονιά είναι 7-8. Δεν είμαι όμως ο παίκτης που θα χαρίσει γκολ στην ομάδα του, αλλά αυτός που τα δημιουργεί για τους επιθετικούς. Κάθε σεζόν έχω δέκα με 15 ασίστ. Αυτός είναι ο ρόλος μου».

Πως είναι η συνεργασία σου με τον Δημήτρη Σπανό;

«Είναι η πρώτη φορά που συνεργάζομαι με τον κόουτς. Εχω ακούσει τα καλύτερα για τη δουλειά του και φαίνεται ότι είναι σοβαρός και επαγγελματίας. Δίνει όλο του τον εαυτό και άμα συνεχίσουμε σε αυτούς τους ρυθμούς θα κάνουμε μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button