Μπάσκετ

Σταυρακόπουλος: Εμείς οι παίκτες, το πιστεύαμε!

Ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της κατάκτησης του Κύπελλου Κόρατς ήταν ο Τζανής Σταυρακόπουλος. Ο βετεράνος διεθνής αθλητής μίλησε στο «Yellow Radio» και στην εκπομπή «YellowNews» για εκείνες τις μοναδικές στιγμές που έζησε, αγωνιζόμενος με τη φανέλα του Άρη, με σημαντικότερη, εξ αυτών, την κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς.

Αναλυτικά όσα είπε στους Χρήστο Γκάλη και Δημήτρη Οσσανλή:

«Θυμάμαι όλα, πολύ καθαρά. Όχι μόνο το διήμερο στην Προύσα, αλλά και τις μέρες που προηγήθηκαν πριν τον δεύτερο τελικό. Θυμάμαι ότι μετά τον πρώτο αγώνα, πολλοί, ακόμα και οπαδοί μας, μας είχαν ξεγραμμένους. Ήταν πολύ δύσκολη εβδομάδα, αυτή που μεσολάβησε στα δύο παιχνίδια. Είχαμε ηττηθεί με έντεκα πόντους (σσ. 66-77) στο πρώτο παιχνίδι στο Αλεξάνδρειο. Εκείνη η ήττα μας είχε πεισμώσει. Εμείς οι παίκτες πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να τα καταφέρουμε στο δεύτερο παιχνίδι. Δεν φοβόμασταν. Όλοι μας έδιναν λίγες πιθανότητες, μηδαμινές και αυτό μας πείσμωνε περισσότερο. Όταν φτάσαμε στην Τουρκία, είδαμε ότι οι αντίπαλοι, θεωρούσαν σίγουρη την κατάκτηση του Κυπέλλου, μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Υπήρχε μια σειρά από εορταστικές εκδηλώσεις, υπήρχαν σημαίες, τουρκικές παντού. Υπήρχε ένα κλίμα ευφορίας, τόσο μέσα στο γήπεδο, όσο και έξω από αυτό».

-Για τις ιδιαίτερες συνθήκες του αγώνα και την καυτή έδρα που είχαν ετοιμάσει οι Τούρκοι, οπαδοί είπε:

«Βγήκαμε να παίξουμε σε μια καυτή έδρα. Σε ένα κατάμεστο γήπεδο από 6000 Τούρκους φιλάθλους. Όλοι είχαν στο χέρι και μια τουρκική σημαία. Αυτό, έδωσε σε μας, ένα επιπλέον κίνητρο. Παρά τα δικά μας προβλήματα, κυρίως τα οικονομικά, βγήκαμε στον αγωνιστικό χώρο να παίξουμε αποφασισμένοι. Όταν φοράς την φανέλα του ΑΡΗ, οφείλεις να ξεχνάς τα πάντα, στον αγωνιστικό χώρο και να αφοσιώνεσαι στο παιχνίδι».

-Εαν ξεχωρίζει κάποια στιγμή από τον αγώνα.

«Θυμάμαι πολύ καλά ότι όλοι οι παίκτες πίστευαν ότι μπορούμε α τα καταφέρουμε. Το θυμάμαι πολύ καλά. Θέλαμε να δείξουμε σε όλους, ότι δεν τελειώσαμε. Είμαστε καλύτερη ομάδα από την Τόφας και θα το δείξουμε στο γήπεδο. Πιστεύαμε ότι 40 λεπτά μας χωρίζουν από το Κύπελλο, παρά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. νομίζω ότι πρόκειται για μια από τις πιο επικές ανατροπές στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Αυτό το φέρνω και σαν παράδειγμα στα νέα παιδιά. Ποτέ δεν πρέπει να τα παρατάς και α πιστεύεις στις δυνατότητες σου».

-Είναι από τους λίγους αθλητές που μέσα σε δύο συνεχόμενα χρόνια πανηγύρισε δυο ευρωπαϊκούς τίτλους.

«Ήταν μια μαγική διετία. Με τον Παναθηναϊκό το Πρωταθλητριών, με τον Άρη το Κόρατς και την επόμενη χρονιά που ήμουν στη ΛεΜάν, φτάσαμε μέχρι τα ημιτελικά του Σαπόρτα».

Η υποδοχή του στη Θεσσαλονίκη, όταν υπέγραψε συμβόλαιο με τον Άρη, είναι αξιομνημόνευτη, καθώς πολλοί λίγοι αθλητές έχουν δει τόσο κόσμο να τους περιμένει στο αεροδρόμιο.

«Τέτοιες στιγμές δεν ξεχνιούνται. Ήταν συγκλονιστική η υποδοχή του κόσμου του Άρη. Δεν το περίμενα, όταν πάτησα το πόδι μου στη Θεσσαλονίκη και λογικό είναι ότι έζησα, ότι ζήσαμε να μείνει στην μνήμη μας για πάντα.

-Ο Τζανής Σταυρακόπουλος αγαπάει το μπάσκετ και δεν θα μπορούσε να το αφήσει, όταν σταμάτησε την ενεργό δράση.

«Είμαι στην Αθήνα, έχω μια ακαδημία, τον Αετό Καλλιθέας, στην οποία προπονούνται πάνω απο 200 παιδιά. Προσπαθώ να φέρω κοντά στο μπάσκετ, να το αγαπήσουν και να περάσω τις εμπειρίες και τις γνώσεις μου από την καριέρα μου στους νεότερους αθλητές. Μου αρέσει πολύ να ασχολούμαι με νέα παιδιά. Να τους παρακολουθώ από το ξεκίνημα τους και να παρακολουθώ, την εξέλιξη τους και την πορεία τους καθώς μεγαλώνουν».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button