Ποδόσφαιρο

Σπανός: «Επιτυχημένος ο Καρυπίδης!» – «Σοβαρός ο Χαριστέας»

Ο πρώην προπονητής του Άρη και νυν του Ιωνικού, Δημήτρης Σπανός, φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio και μίλησε για τον Άρη και τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή “Αθλητικό X’press” και τον Γιώργο Τότσικα:

Για την συνεργασία με τον Ιωνικό: “Είναι μεγάλη και ιστορική ομάδα. Είναι οργανωμένη, είναι δυνατή η διοίκηση. Μένει να φτιάξουμε το αγωνιστικό. Είναι καλύτερα να πας κάπου που έχουν… μπέσα και βάση αυτών είναι η καλύτερη επιλογή. Θα είμαστε στην SuperLeague 2, στην λεγόμενη Β’ Εθνική.

Για τον Άρη και τα άδεια γήπεδα: “Όταν ξεκινάμε και δεν ξέρουμε τι θα γίνει, υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η χρονιά. Δεν έχει κανένα ενδιαφέρον τα πλέι-οφ. Θέλω ο Άρης να ετοιμαστεί σωστά για την επόμενη χρονιά. Τζάμπα γίνονται τα πλέι-οφ. Πως θα δημιουργηθεί η επόμενη χρονιά, όταν δεν τελειώσει η προηγούμενη; Εγώ θεωρώ ότι καλώς γίνονται αλλά γιατί αργήσαμε τόσο; Δεν μπορώ να καταλάβω τον φόβο. Έχω όμως εμπιστοσύνη στον Άρη και στους ανθρώπους γύρω από την ομάδα. Χωρίς όμως τα μπαν. Είμαι σίγουρος ότι θα λυθεί όμως.”

Για το μπαν και τους Καρυπίδη, Χαριστέα: “O Xαριστέας είναι ένα πολύ σοβαρό παιδί από αυτά που βλέπω. Εγώ αυτά που ξέρω όμως για τον Καρυπίδη από την προσωπική μας επαφή είναι πως είχαμε μια άριστη συνεργασία. Είναι επιτυχημένος! Ο Καρυπίδης ήταν σωστός τότε, δεν γίνεται να μην είναι τώρα.”

Πως μπορεί αγωνιστικά να διαχειριστεί μια ομάδα έναν αποκλεισμό σαν του Άρη από την ΑΕΚ: Αν αυτό συνέβαινε ποιο πριν τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Τότε θα έβρισκαν κουράγιο. Όταν όμως δεν υπάρχει ενδιαφέρον στους επόμενους αγώνες, είναι φυσικό επακόλουθο. Να κοιτάξει να κρατήσει το όνομα του ψηλά, πάνω από όλα η αξιοπρέπεια. Ο κάθε ποδοσφαιριστής πρέπει να σεβαστεί πρώτα από όλα τον εαυτό του και μετά την ομάδα. Εγώ ας πούμε όμως θέλω περισσότερο έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή από έναν ξένο, νιώθει περισσότερο”.

Για τους τελευταίους αγώνες του Άρη: “Όταν ένας προπονητής είναι απ’ έξω, η ομάδα ήταν αξιοπρεπέστατη, ψυχολογικά δεν υπήρχε κίνητρο, περιμένει η ομάδα να τελειώσουν οι αγώνες. Έχει αδειάσει η ομάδα. Ήταν σκληρός ο τρόπος που αποκλείστηκε. Τελικά πρέπει να έχεις και την τύχη. Αν μπορούσα να δώσω μια συμβουλή θα ήταν να κλείσει τα αυτιά τους, οι οπαδοί αγαπάνε τους παίχτες αλλά έχουν εκρήξεις. Πάντως δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Ο Άρης είναι στις 5 μεγαλύτερες ομάδες”.

Τι πρόσημο μπαίνει στην χρονιά του Άρη: “Με τις ειδικές συνθήκες είναι. Εάν πήγαινε τελικό θα ήταν ακόμη περισσότερο. Για εμένα πρέπει να τελειώσει αξιοπρεπώς και πιστεύω πως θα γίνει και άμα τελικώς γίνει, θα είναι επιτυχημένη”.

Για την πώληση Φετφατζίδη: “Από την μία σαν προπονητής θέλω να έχω τους καλύτερους, κάτι που μπορεί να συμφέρει. Όμως το ποδόσφαιρο είναι εμπορικό και είναι λογικό και στην τελική καλώς έκανε ο Άρης, το ποδόσφαιρο έτσι είναι. Αν μπορείς να πουλήσεις, καλά κάνεις να πουλήσεις”.

Για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές: “To σκεπτικό είναι σωστό, ο κόσμος πρέπει να κάνει υπομονή, δεν μπορείς να με μικρούς να χτυπήσεις Ευρώπη. πρέπει να έχεις μικρούς αλλά με ένα μέτρο”.

Ένα μήνυμα στον κόσμο του Άρη: “Αγαπώ και εκτιμώ τον κόσμο. Να είναι δίπλα στην ομάδα, όπως είναι πάντα και να έχουν υπομονή”.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button