Ποδόσφαιρο

Σπανός: “Ήξερα που έρχομαι αλλά δεν είχα σχηματίσει στο μυαλό μου πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο Άρης, σε οποία κατηγορία και αν πέρασε, ήταν και θα είναι πάντα ο Άρης”

Ο προπονητής του Άρη Δημήτρης Σπανός, φιλοξενήθηκε σε εκπομπή της ΕΡΤ και μίλησε για την συνέχεια της ομάδας στο πρωτάθλημα και θέλησε να ευχαριστήσει τον κόσμο για την στήριξη του.

Αναλυτικά όσα είπε:

Η διαφορά του περσινού με τον φετινό Άρη:

Η διαφορά πέρσι με φέτος χωρίς να θίξω καταστάσεις οι προπονητές,  ήταν μια εξαιρετική και ποιοτική ομάδα νομίζω, απλά δεν ήταν δομημένη η περσινή ομάδα για μια κατηγορία όπως η Φουτμπόλ Λιγκ ενώ φέτος το έχει.

Απλά έχει να κάνει με το ψυχολογικό κομμάτι. Υπάρχει το σθένος, η πίστη, ίσως πέρσι να πίστεψαν ότι η ομάδα θα βγει κατηγορία, νομίζω όσο ποιότητα και ομάδα να έχεις αν δεν ματώσεις δεν βγαίνεις κατηγορία.

Κάποια ομάδα με υψηλό μπάτζετ είναι έξω από τον στόχο της και παίζει ρόλο η ομάδα και όχι οι παίκτες ατομικά.

Για τον κόσμο του Άρη:

Νομίζω έχουμε να δώσουμε ακόμη πάρα πολλά και στον πρώτο μας αγώνα, είχαμε σαν στόχο να γεμίσουμε το Κλεάνθης Βικελίδης, δεν το κάναμε ακόμη, αλλά θα γίνει σίγουρα στην συνέχεια.

Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι σε εμάς τους προπονητές να πείσεις τον κόσμο να έρθει, άρα πρέπει να πείσουμε τον κόσμο ότι προσπαθούμε και σίγουρα θα είναι μαζί σου, δεν κερδίσαμε εχθές και παρόλα αυτά είχαμε ένα πολύ ζεστό χειροκρότημα από τον κόσμο και τον ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό.

Ο κόσμος μας έχει αγκαλιάσει και θεωρώ ότι αυτός ο κόσμος μπορεί να σε πάρει από το χέρι και να σε πάει στην κατηγορία που πρέπει.

Το βασικότερο είναι το θέλω της ομάδας, το πάθος και την αποφασιστικότητα που έχει η ομάδα.

Για το προσωπικό στοίχημα που έχει βάλει:

Είναι σίγουρα η μεγαλύτερη ομάδα που έχω προπονήσει ποτέ στην ζωή μου και πολλοί θα ήθελαν να είναι στη θέση μου. Θεωρώ ότι είμαι σε μια μεγάλη ομάδα, αλλά λειτουργώ σαν να είμαι σε μια ομάδα που είναι στη φούτμπολ λιγκ και ήρθα για να την βοηθήσω, όταν η ομάδα ανέβει στη Σούπερ Λιγκ τότε και εγώ θα νιώσω αλλιώς.

Βλέπουμε κάθε ένα παιχνίδι ξεχωριστά σαν να είναι το τελευταίο.

Ήξερα που έρχομαι αλλά δεν είχα σχηματίσει στο μυαλό μου πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο Άρης, σε οποία κατηγορία και αν πέρασε, ήταν και θα είναι πάντα ο Άρης. Πάντα είναι διαφορετικά όταν το ζεις από κοντά και διαφορετικά από την τηλεόραση ή σαν προπονητής κάποιας άλλης ομάδας.

Τα φαβορί για φέτος:

Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για φαβορί ακόμη, σίγουρα η βαθμολογία λέει πάντα την αλήθεια όσα στραβοπατήματα και να κάνει, η διάρκεια την φέρνει πάντα εκεί που αξίζει.

Για το ροτέισον της ομάδας:

Ροτέισον γίνεται με το σκεπτικό ότι κάποια παιδιά είναι κουρασμένα ή η ομάδα έχει κολλήσει, νομίζω ότι όταν κάνεις ροτέισον είναι σαν να χαλάς την συνταγή. Όταν  είμαστε ευχαριστημένοι γιατί να αλλάξουμε τα πράγματα.

Είναι δεδομένο ότι όλα τα παιδιά θα παίξουν, ίσως να μην έχει έρθει ακόμη η στιγμή αλλά θα αγωνιστούν όλα. Σκέφτομαι τον εαυτό μου στην Σούπερ Λιγκ.  Θα ήμουν ενθουσιασμένος αν η ομάδα τέλη Μάιου είναι στην μεγάλη κατηγορία και πετύχω τον στόχο που έβαλα φέτος.

Για τον Παύλο Μυροφορίδη:

Ευχαριστώ τον κύριο Μυροφορίδη για τα καλά μου λόγια και είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στη ποδοσφαιρική μου ζωή. Μου έδωσε την δυνατότητα να πάω σε καλές ομάδες και να έρθω και σε μια ομάδα όπως είναι ο Άρης που μπορεί άλλοι προπονητές να μην την πάρουν ποτέ αυτήν την ευκαιρία.

Για ενίσχυση της ομάδας:

Ο κόσμος περιμένει και το βλέπω, αλλά δεν έχουμε μπει σε καμία διαδικασία αν δεν τελειώσει το παιχνίδι της Τετάρτης,  υπάρχει πλάνο για αργότερα σίγουρα, αλλά  θέλω να περάσει το παιχνίδι και μετά θα ενημερωθεί και ο κόσμος.

Η διοίκηση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ομάδα μας και οι ίδιοι οι παίκτες.

Για την επιστροφή του Δημήτρη Ανάκογλου:

Ο Δημήτρης είναι διπλά άτυχος με αυτό που του συνέβη,  είναι ένα εξαιρετικό παιδί, σε ένα μήνα θα έχει επιστρέψει δίπλα μας, κάνει προπονήσεις ήδη και ξέρω ότι ο Δημήτρης πρέπει να δικαιωθεί

Για τον Ντάρσι Νέτο:

Ο Ντάρσι είναι ένα πολύ καλό παιδί και θεωρώ ότι η παρουσία του στην ομάδα είναι μεγάλη υπόθεση, παρόλο που δεν παίζει είναι σε καλή κατάσταση, αλλά η θέση του ίσως να είναι ένα βήμα παραπάνω και θα το κερδίσει με την αξία του.

Για τον Παναιγιάλειο:

Είναι μια ομάδα που ξεκίνησα έχω ξανά παίξει αντίπαλος της και  σίγουρα υπάρχουν συναισθήματα, αλλά είμαι επαγγελματίας και κάνω στην άκρη το συναίσθημα, έχω μόνο μπροστά την ομάδα και θέλουμε την νίκη και μόνο την νίκη σε όλα τα παιχνίδια, γιατί το αξίζει ο Άρης.

Για τον Θοδωρή Καρυπίδη:

Είναι εξαιρετική η σχέση μου με τον κύριο Καρυπίδη, είναι πάρα πολύ κοντά  μου σαν φίλος μου, και έπαιζε και ποδόσφαιρο, δεν σε ενοχλεί σαν πρόεδρος, ακούει, δεν έχω κανένα παράπονο.

Για τον χλοοτάπητα του γηπέδου:

Δεν κάνω κανένα παράπονο, από όταν ήρθα στη Θεσσαλονίκη είπα ότι πρόβλημα συναντήσεις θα πρέπει να το ξεπεράσεις και να το λύσεις, ότι πρόβλημα έχουμε το λύνουμε άμεσα και δεν πρέπει να φτάσουμε τον Άρη στην μιζέρια.

Εγώ είμαι της άποψης ότι οι ομάδες χτίζονται δεν αγοράζονται. Το βασικό μέλημα μας, είναι να βγει η ομάδα στην Α’ Εθνική, αλλά και να χτίσει μια ομάδα με πάθος.

Και τέλος πρόσθεσε:

Στο ποδόσφαιρο γίνονται πάρα πολλά, έχω μάθει να μην μπορώ να πω κάτι παραπάνω από την επόμενη αγωνιστική, δεν θεωρώ τίποτα σίγουρο. Όταν είσαι ο εαυτός σου και  τον δείχνεις πραγματικά, νομίζω ότι ο κόσμος το καταλαβαίνει. Και θέλω να το διατηρήσω μέχρι το τέλος της καριέρας μου.

Όταν φτάνεις εδώ και είσαι Άρης θέλεις και το κάτι παραπάνω όπως και ο προπονητής θέλει το κάτι παραπάνω και μόνο νίκη για την ομάδα του.

Η λήξη του πρώτου γύρου είναι ένα σημαντικό βήμα γραφής. Έχεις μια πρώτη εικόνα και δεν έχουμε καθόλου εύκολο πρόγραμμα και η κατηγορία κρύβει πολλές παγίδες πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην συνέχεια.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button