Ποδόσφαιρο

Σπανός: «Ένα φιλικό τέτοια εποχή μόνο ο κόσμος του Άρη μπορούσε να το αναδέιξει – Σοβαρό εργαλείο ο Ματίγια»

Ο Δημήτρης Σπανός, πρώην προπονητής του ποδοσφαιρικού Άρη, μίλησε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό x-press» για την εμπειρία του στον Άρη, την τωρινή εικόνα της ομάδας αλλά και για τις στιγμές από το φιλικό με την Μπόκα

Όλα όσα είπε στους Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Το βασικό για μένα είναι ότι μπήκα σε αυτήν την οικογένεια και όποιος μπαίνει δύσκολα βγαίνει. Είναι τιμή μου και καμάρι μου θα έλεγα που ήμουν έναν χρόνο στην ομάδα. Η ομάδα είχε επιτυχίες και χαίρομαι να την βλέπω στην πρώτη κατηγορία.

Για το ότι όλη η ομάδα ήταν των πράξεων

Ήταν ένα καλό ρόστερ, είχαμε καλό τεχνικό διευθυντή, είχαμε καλούς παίκτες και ο προεδρος στήριζε την κατάσταση μέχρι το τέλος. Όπως προγραμματίσαμε έτσι τελειώσαμε. Είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα να βγαίνει ο προγραμματισμός της

Για τον φιλικο αγώνα με τη Μπόκα Τζούνιορς

Έχουν περάσει δύο χρόνια. Έχω κρατήσει πολλά βίντεο, πολλές φωτογραφίες σχετικά με το τελευταίο παιχνίδι. Ήταν μια κατάσταση τρομερά οργανωμένη, με πάρα πολύ επιφανείς Αρειανούς, με πάρα πολύ κόσμο. Όλη αυτή την ατμόσφαιρα νομίζω πως μόνο ο κόσμος του Άρη μπορεί να την δημιουργήσει.

Δεν παύει να είναι ένα φιλικό παιχνίδι και σε ένα φιλικό παιχνίδι την εποχή που έγινε δεν ήταν εύκολο να είναι ένα γεμάτο γήπεδο και να υπάρχει αυτή η ατμόσφαιρα. Όλοι λένε πως είναι ένα παιχνίδι με μια πάρα πολύ καλή ομάδα αλλά όλοι ξέραμε ότι είναι φιλικό άρα σε αυτό που λέω δεν είμαι καθόλου υπερβολικός.

Δεν θέλω να θίξω τους φιλάθλους καμίας άλλη ομάδας αλλά ένα φιλικό με οποιαδήποτε ομάδα εκείνη την εποχή, εκείνη την μέρα μόνο ο κόσμος του Άρη μπορεί να το αναδείξει.

Εγώ ποτέ μέσα σε ένα χρόνο δεν ένιωσα ότι έπαιξα εκτός έδρας. Θεωρούσα ότι πάντα θα ήταν ο κόσμος εκεί και ήταν. Αυτοί γίνεται και τώρα δεν υπάρχει περίπτωση όπου και να παίζει να μην έχει στήριξη.

Για τις ατάκες του «αυτό το ματς είναι ένα από τα σημαντικότερα της καριέρας μου παρόλο που είναι φιλικό», «είναι μια ευκαιρία να καταλάβουν όλα τα παιδιά τι είναι Άρης»

Ήταν η εποχή που έπρεπε να γαλουχήσεις παίκτες και παιδιά για να καταλάβουν που βρίσκονται γιατί η αλήθεια είναι ότι κι εμείς είχαμε μια εμπειρία από την β’ εθνική αλλά είναι άλλο να είσαι στην β’ εθνική με μια ομάδα κι άλλο με τον Άρη. Όλοι μας πήραμε πράγματα και όλοι μας καταλάβαμε τι είχαμε να κάνουμε μπροστά μας, γιατί εκείνη η χρονιά ήταν αδιέξοδη. Κατάλαβαν τα παιδιά ότι σε αυτήν την ομάδα πρέπει να δώσουν τα πάντα για να φέρουν το Άρη εκεί που πρέπει.

Ποιες είναι οι στιγμές από εκείνη την βραδιά που δεν θα ξεχάσει ποτέ

Καταρχήν είναι πολύ σημαντικό που γνώρισα τον Νίκο Γκάλη, αυτόν τον τεράστιο άνθρωπο και αθλητή. Δεν υπάρχουν λόγια να τον περιγράψω.

Το δεύτερο ήταν ο κόσμος του Άρη. Μπαίνοντας μέσα η εικόνα που δημιουργήθηκε δεν υπάρχουν λόγια να την περιγράψεις.

Τέλος το ότι η ομάδα μας στάθηκε καλά στον άξιο αντίπαλο.

Αν χτυπάει πιο δυνατά η καρδιά του βλέποντας τον Άρη να παίζει Ευρώπη

Βέβαια και αναπολείς καταστάσεις, νιώθεις πράγματα και χαίρεσαι σαν άνθρωπος. Όταν έχεις περάσει από εκεί είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι έχεις συναισθήματα γι’ αυτήν την ομάδα. Θα ήθελα να πηγαίνει καλύτερα η ομάδα, θα ήθελα να πάρει κάποιον τίτλο, θα ήθελα να προοδέψει γιατί το αξίζει.

Για την περσινή κρίση αλλά και την φετινή

Διαφωνώ με τις αστοχίες του ρόστερ. Μπορεί να υπάρχουν κάποια κομμάτια που λείπουν αλλά έχει πολύ καλούς παίκτες. Παίζει καλό ποδόσφαιρο, άλλου είδους ποδόσφαιρο σε σχέση με τις άλλες ομάδες έχοντας κατοχή, κυριαρχία, ρυθμό, ένταση, παίζοντας γρήγορα είναι αυτό και το dna της ομάδας, δεν μπορεί δηλαδήνα περιμένει καμία ομάδα και να αμύνεται.

Με μερικά κομμάτια ακόμα η ομάδα θα γίνει εξαιρετική και το θεωρώ δεδομένο γιατί μέχρις στιγμής η διοίκηση έχει δείξει πολλά πράγματα.

Για το ποιους ξεχωρίζει από το ρόστερ

Είναι πολλοί παίκτες πάρα πολύ καλόι αλλά μια σταθερή αξία είναι ο Ματίγια. Μ’ αρέσει πάρα πολύ. Είναι ένα παιδί που ξέρει μπάλα, έχει ηρεμία, έχει καλές πάσες. Αυτός για μένα είναι ένα σοβαρό εργαλείο γι’ αυτήν την ομάδα.

Για το αν υπάρχουν πιθανότητες να πάει καλύτερα ο Άρης

Το πρωτάθλημα είναι ένας θεσμός όπου ο Άρης έχει δείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί πάρα πολύ καλά. Πρέπει λίγο προσέξει στο άμεσο μέλλον τα αποτελέσματα του, δεν πρέπει να μείνει πίσω. Έχει την δυνατότητα, έχει το ρόστερ, έχει τους ανθρώπους που θα υποστηρίξουν αυτό το πρότζεκτ. Τελικά ο Άρης θα πετύχει τον στόχο του.

Το προπονητικό κομμάτι στον αγώνα με Πανιώνιο

Είναι θέμα καθαρού μυαλού και συγκεντρώσεις. Δεν μπορείς να μπεις σε κανένα παιχνίδι ειδικά Super League και να πεις ότι θα το κερδίσω χωρίς να προσπαθήσω. Νομίζω αυτό έτυχε στον Άρη εκείνη την μέρα και είναι πολύ κακό. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό αν δείξει αυτό που αξίζει ίσως να μην χάσει από κανέναν αντίπαλο ποτέ και πουθενά.

Για το ματς με τον Αστέρα

Εγώ το καλοκαίρι στην ομάδα που ήμουν έκανα ένα φιλικό με τον Αστέρα . Είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα όπου έχει την δυνατότητα να κρατήσει την μπάλα, να κυκλοφορήσει, έχει καλούς ποδοσφαιριστές. Είναι μια ομάδα υπολογίσιμη, εξαιρετική, επικίνδυνη με πολλά καλά τεχνικά στοιχεία. Δεν θα εύκολο παιχνίδι. Είναι υπέρ του Άρη αν παίξει ανοιχτά γιατί το πιο δύσκολο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι να σπάσεις μια άμυνα. Θα είναι καλό για τον Άρη να βρεθεί μια ομάδα που θέλει να παίξει ποδόσφαιρο.

Για το διαζύγιο με τον Λεβαδειακό

Η δουλειά μας τα έχει αυτά. Η επιτυχία από την αποτυχία έχει ελάχιστη απόσταση. Αυτά μπορούν να συμβούν. Το βασικό είναι ότι είναι η μόνη ομάδα μέσα στα 15 χρόνια που αποτύχαμε, αυτό μένει.

Αποτύχαμε με το σκεπτικό ότι η ομάδα έπρεπε να ήταν καλύτερα και στο κύπελλο και στα φιλικά και στο πρωτάθλημα αλλά πολλοί παράμετροι δημιουργούν μια κατάσταση που δεν μπορείς να ανατρέψεις αλλά όταν φτάνεις σε αυτό το σημείο θεωρώ ότι πρέπει να φεύγεις ώστε να σωθεί η χρονιά και να είναι καλύτερα η ομάδα. Όταν η ομάδα δεν δείχνει αυτό που δείχνει στις προπονήσεις, ευθύνη έχει ο προπονητής άσχετα αν γίνονται κι άλλα πράγματα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button