Ποδόσφαιρο

Σοβαρότητα και σωστό τάιμινγκ της ανανέωσης Ένινγκ

Ο Άρης με την χθεσινή ανανέωση του Μίχαελ Ένινγκ μετά από αρκετό καιρό ανανεώνει προπονητή και του δίνει την δυνατότητα να δουλέψει, χωρίς να καταστρέφει ότι έχει φτιάξει.

Ο Γερμανός προπονητής κατάφερε σε μικρό χρονικό διάστημα από την στιγμή που προσλήφθηκε από τον Άρη να τον ξανά κάνει… ομάδα. Αρκετοί είναι αυτοί που θυμούνται πως τα… αποδυτήρια εκείνη την περίοδο, δεν ήταν και στα καλύτερα τους, με τον Ένινγκ να συμβάλει αρκετά στο… συμμάζεμα.

Στην διάρκεια και μέχρι την διακοπή, δεν είδαμε σίγουρα κάποιο… σπουδαίο ποδόσφαιρο. Δεν είδαμε τον Άρη που εντυπωσίασε, ούτε έπεισε πως μπορεί να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από την πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα (το κύπελλο είναι άλλη… ιστορία), γεγονός όμως που οφείλεται σε τεράστιο βαθμό στην έλλειψη εναλλακτικών λύσεων από τον πάγκο, καθώς και στην τραγικό μεταγραφικό σχεδιασμό του καλοκαιριού.

Στην σεζόν που διανύουμε με τις ιδιαιτερότητες της, είναι δύσκολο να κρίνεις έναν προπονητή στην ολότητα του, ειδικά όταν έχει αναλάβει στην διάρκεια της σεζόν. Κάποια θετικά στοιχεία όμως από τον Γερμανό όμως υπάρχουν, όπως και το ότι δουλεύει αρκετά με τους ποδοσφαιριστές του, ενώ και σημαντική δουλεία γίνεται με τους νεαρούς, που ο Άρης θέλει την νέα χρονιά να προωθήσει, όπως πρέπει να κάνει το κάθε σοβαρό κλαμπ που θέλει να προοδεύσει στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι οι “κίτρινοι” δεν γκρεμίζουν αυτό που έχουν φτιάξει μέχρι στιγμής. Δίνουν τα κλειδιά σε έναν προπονητή που ήδη γνωρίζει την ομάδα και το πρωτάθλημα και φυσικά αυτά που χρειάζεται η ομάδα, για να παρουσιαστεί ακόμη καλύτερη στην επόμενη σεζόν.

Όμως θέλω να σταθώ και στο τάιμινγκ της ανανέωσης, που υποδηλώνει σοβαρότητα. Πριν την επανέναρξη του πρωταθλήματος, με σημαντικούς αγώνες να έρχονται σε πλέι-οφ και -φυσικά- στο κύπελλο αλλά και με τον κόσμο της ομάδας να βρίσκεται σε… αναβρασμό, έρχεται μια θετική είδηση που πάνω σε αυτή θα στηθεί ο Άρης της νέας χρονιάς. Όπως, παράλληλα, το μήνυμα πήραν και οι ποδοσφαιριστές, για να δείξουν και να αποδείξουν την αξία τους για την επόμενη χρονιά.

Panos Tsikalas

Τον μάθατε σαν γεννημένο... offside, μιλά και γράφει πάντα διαλεκτικά. Οι πρώτες του εμπειρίες ήρθαν μέσα από το χαρτί του ΠΡΙΝ, συνέχισε σαν offside24.gr και το YellowRadio.gr ήρθε σαν επιστέγασμα που συνεχίζει. Αρθρογραφεί στο HUMBA και είναι δημοσιογράφος σε πολιτικά σάιτ, με μεγάλη αγάπη όμως στο... αθλητικό. Δίνει παρουσία καθημερινά στο Yellow Radio FM 101.7 κάθε πρωί στις 10:00, μετά από μια περιπλάνηση σε όλες τις ζώνες του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button