Μπάσκετ

Σλασκ: Ο… σάκος του μποξ του περσινού Eurocup θέλει την εκδίκηση του

Την χειρότερη ομάδα του περσινού Eurocup έχει στον όμιλο του ο Άρης.

Το YellowRadio.gr σας αναλύει τον όμιλο του «Αυτοκράτορα» στο Eurocup και ασχολείται στο παρόν άρθρο με τη Śląsk Wrocław από την Πολωνία.

Που βρίσκεται:

Ιδρυθείσα το 1948 η Σλασκ βρίσκεται στη Βροτσλαβ την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Πολωνίας η οποία αριθμεί περίπου 700.000 κατοίκους.

Είναι χτισμένη δίπλα στον ποταμό Όντερ, ο οποίος αποτελεί το φυσικό σύνορο της Πολωνίας με τη Γερμανία και το μπάσκετ είναι το δεύτερο δημοφιλέστερο σπορ μετά το ποδόσφαιρο για τους κατοίκους της.

Η ιστορία της:

Η Σλασκ είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα της Πολωνίας με 11 πρωταθλήματα και πέντε κύπελλα. Παρόλα αυτά οικονομικά προβλήματα την οδήγησαν μέχρι την τρίτη κατηγορία με τη Σλασκ να βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας για περισσότερα από 10 χρόνια.

Πλέον έχει επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία, κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2021-22 (πρώτο μετά από 20 χρόνια) και τα δύο τελευταία χρόνια αγωνίζεται στο Eurocup.

Οι Πολωνοί πάντως δείχνουν ότι είναι ακόμη ένα επίπεδο κάτω από το Eurocup, έχοντας ρεκόρ 4-31 τα δύο τελευταία χρόνια.

Το ρόστερ του σήμερα:

Η Σλασκ έχει πέντε μόλις ξένους και αρκετούς γηγενείς, με τον καλύτερο Πολωνό να είναι ο Κολέντα. Πρόκειται για 24χρονο γκαρντ ο οποίος πέρυσι είχε 11 πόντους στο Eurocup με 35% στα τρίποντ.

Σε ότι έχει να κάνει με τους ξένους ξεχωρίζει ο Τζαβούν Έβανς που έχει περάσει από τον Προμηθέα και πέρυσι είχε μία εξαιρετική σεζόν στη Λιθουανία με 14,3 πόντους με 46,2% στα τρίποντα, 40% στα τρίποντα και 5,5 ασίστ με λιγότερο από δύο λάθη.

Ακόμη υπάρχει ο βετεράνος λιθουανός φόργουορντ Κουλβιέτις που τα τελευταία χρόνια έπαιζε σε Γερμανία και Τουρκία καταγράφοντας μέσους όρους κοντά στους 10 πόντους και ο Μίλετιτς που πέρυσι έκανε μία καλή σεζόν στην ACB (7 πόντοι, 4,1 ριμπάουντ) με τη φανέλα της Χιρόνα.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...
Back to top button