Μπάσκετ

Γκραν Κανάρια: H πρωταθλήτρια ήρθε να υπερασπιστεί τον θρόνο της!

Η ομάδα που κατέκτησε το περσινό Eurocup είναι έτοιμη να δείξει και φέτος τι αξίζει!

Το YellowRadio.gr σας αναλύει τον όμιλο του «Αυτοκράτορα» στο Eurocup και ασχολείται στο παρόν άρθρο με τη CB Gran Canaria από την Ισπανία.

Που βρίσκεται:

Η συμπρωτεύουσα (ω ναι) των Κανάριων νήσων βρίσκεται στο βορειοδυτικό κομμάτι της περιοχής, δίπλα στο Μαρόκο και πολύ μακριά από την Ευρώπη και βρέχεται από τον Ατλαντικό ωκεανό.

Σε ότι έχει να κάνει με τον αθλητισμό, η πόλη έχει από μία «εκπρόσωπο» σε ποδόσφαιρο μπάσκετ, και βόλεϊ, ενώ στο παρελθόν στο γήπεδο της Γκραν Κανάρια έχουν φιλοξενηθεί αγώνες του παγκοσμίου κυπέλλου του 2014.

Η ιστορία της:

Η Γκραν Κανάρια ιδρύθηκε ως σχολική ομάδα, αλλά οι επιτυχίες που είχε έκαναν τους ανθρώπους της διοίκησης της να την εντάξουν στις επαγγελματικές κατηγορίες και έπαιξε για πρώτη φορά στην ACB το 1985.

Είναι από τις παραδοσιακές δυνάμεις της χώρας, με έναν εντός Ισπανίας τίτλο (το supercup του 2016) και φυσικά την κατάκτηση του περσινού Eurocup κερδίζοντας στον τελικό την Τουρκ Τέλεκομ.

Το ρόστερ του σήμερα:

Η ομάδα της Γκραν Κανάρια παρά το ότι έχει πολλές αλλαγές παραμένει ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Πέρα από τον «γνωστό μας» AJ Slaughter (10,6 πόντοι στο περσινό Eurocup) που έπαιζε στον Παναθηναϊκό, υπάρχουν πολλοί ακόμη αξιοπρόσεκτοι παίκτες.

Ο «ήρωας» της Γαλλίας στο μουντομπάσκετ του 2019, Andrew Albicy παραμένει μία σοβαρή απειλή έξω από τα 6,75. Ξεχωρίζει ο Αυστρατικός σκόρερ πολυτελείας Sylven Landesberg ο οποίος όμως έπαιζε στην Κίνα τα τελευταία χρόνια και ο Βετεράνος John Shurna που πέρυσι είχε 11 πόντους στο Eurocup με 54% στα δίποντα και 48% στα τρίποντα.

Τέλος πολύ ενδιαφέρουσα είναι η περίπτωση του 20χρονου σέντερ Roko Prkacin που θεωρείται ένα από τα next big things του Ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...
Back to top button