Ποδόσφαιρο

Σκληρά μέτρα της UEFA για τις ομάδες στα προκριματικά Champions και Europa League

Μία σειρά από σκληρά μέτρα ανακοίνωσε η UEFA για τη διεξαγωγή των προκριματικών αγώνων του Champions και του Europa League, όσον αφορά τον κορονοϊό και τα μέτρα γύρω από τον ιό.

Αρχικά να τονιστεί πως οι προκριματικοί αγώνες των δύο διοργανώσεων ενδεχομένως θα γίνονται σε ουδέτερες έδρες – σε ουδέτερη χώρα.

Οι κανόνες που έθεσε η UEFA για όλους τους αγώνες έχουν ως εξής:

  • Αν μία ομάδα έχει 10 ή λιγότερα κρούσματα σε παίκτες, είναι υποχρεωμένη να κατεβάσει αποστολή 13 παικτών και να αγωνιστεί. Αν δεν μπορεί να συμπληρώσει 13 ΗΔΗ δηλωμένους παίκτες, έχει τη δυνατότητα να δηλώσει άλλους από την ομάδα. Σε περίπτωση που κατέβει με λιγότερο από 13 παίκτες, χάνει το ματς στα χαρτιά με 3-0.
  • Αν μία ομάδα δεν μπορεί να ταξιδέψει στη χώρα του αντιπάλου (σ.σ. αν δεν ισχύσει η ουδέτερη έδρα), λόγω μέτρων της κυβέρνησης, τότε ο αντίπαλος είναι υποχρεωμένος να βρει διαφορετική έδρα, σε διαφορετική χώρα!
  • Αν μία κυβέρνηση αλλάξει κανόνες που θα εμποδίσουν την διεξαγωγή του αγώνα – μερικές ώρες πριν τη σέντρα, τότε η ομάδα αυτής της χώρας χάνει τον αγώνα στα χαρτιά με 3-0.
  • Αν ο διαιτητής είναι θετικός στον COVID-19 πριν τον αγώνα, τότε οι ομάδες μπορούν να ορίσουν διαιτητή από τη δική τους χώρα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button