Γενικά

Σημαντικές συμβουλές για να κατακτήσεις το Twitch

Το internet είναι στη ζωή μας πλέον πάνω από 20 χρόνια, όμως κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι άλλο πρέπει να περιμένει να δει από -ή μέσα- σε αυτό.

Ο παγκόσμιος ιστός συμβαδίζει με την τεχνολογία, που εξελίσσεται διαρκώς και μπορεί να μας προκαλέσει έκπληξη με κάθε τρόπο. Στο διαδίκτυο κυριαρχούν οι πλατφόρμες κάθε είδους, καθώς το περιεχόμενο είναι εκείνο που αναζητά κατά μεγάλο ποσοστό ο μέσος χρήστης.

Μία από αυτές τις πλατφόρμες, πιθανώς από τις πιο σημαντικές και πολυπληθείς που υπάρχουν στο internet, είναι το Twitch. Ένας online χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει τους πάντες, μπορεί να προσφέρει πληροφορίες για τα πάντα και, το κυριότερο, είναι εύκολα προσβάσιμος. Με τη χρήση ισχυρών επεξεργαστών, οθονών υψηλής ανάλυσης, κορυφαίων καμερών και άλλων σημαντικών εργαλείων, τα κινητά τηλέφωνα προσφέρουν τη σημερινή εποχή πρόσβαση σε εξειδικευμένες εφαρμογές επικοινωνίας και δικτύωσης σε πλατφόρμες παιχνιδιών ή σε προσωπικούς βοηθούς , πιο άμεσα και πι αποτελεσματικά από ποτέ

Το Twitch έχει καταφέρει να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες των κινητών τηλεφώνων στο έπακρο, αφού οι υπηρεσίες streaming που παρέχει απαιτούν αμεσότητα και ευκολία. Πολλοί άνθρωποι αναδείχθηκαν μέσα από την πλατφόρμα, οι περισσότεροι χάρη στην ευκαιρία που απέκτησαν να δείξουν στο πλατύ κοινό τις ικανότητές τους στο παιχνίδι. Από τον δημοφιλέστερο όλων, τον Ninja Blevins, έως νεότερους της λίστας όπως ο Nicholas Walsh, οι περισσότεροι απέκτησαν ένα αξιομνημόνευτο status στις τάξεις του Twitch.

Δεν είναι, μάλιστα, πολύς καιρός που η πλατφόρμα έθεσε σε εφαρμογή το πρόγραμμα διαφήμισης ΑΙΡ (Ads Incentive Program) με το οποίο οι streamers μπορούν να προβλέπουν πόσα χρήματα θα βάλουν στις τσέπες του από υλικό που διαμοιράζονται online. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που δίνει μεγαλύτερο κίνητρο στους χρήστες του Twitch να προσφέρουν υλικό και να είναι περισσότερο τυπικοί, προκειμένου να αυξάνουν το ακροατήριό τους. Πάνω από 8 εκατομμύρια άνθρωποι κάνουν streaming στην πλατφόρμα και επιδεικνύουν τις ικανότητές τους. Πάνω από 2,5 εκατομμύρια επισκέπτες βρίσκονται συνδεδεμένοι στο Twitch ανά πάσα στιγμή και περιμένουν να απολαύσουν όσα τους προσφέρουν οι streamers σχετικά με βιντεοπαιχνίδια, πολιτισμό, ταξίδια, μαγειρική και πολλά άλλα.

Τα πράγματα είναι λοιπόν απλά: έσοδα και φήμη μπορούν να σε κάνουν να σκεφτείς ότι πιθανώς ήρθε η δική σου σειρά να αναλάβεις δράση στην πλατφόρμα. Μήπως ήρθε η στιγμή να γίνεις streamer; Αν απαντάς «ναι», υπάρχουν κάποιες συμβουλές που μπορεί να αποδειχτούν κρίσιμες για τα πρώτα σου βήματα. Το πρώτο από αυτά είναι να βρεις το αντικείμενο που σου αρέσει. Δεν είναι ανάγκη να ακολουθήσεις το είδος που θεωρείται περισσότερο δημοφιλές στο Twitch. Αρκεί το περιεχόμενο που θα προσφέρεις να είναι στο πεδίο του ενδιαφέροντος, αλλά και του γνωστικού σου αντικειμένου. Αν δεν ξέρεις τι είναι αυτό που προσπαθείς να προσφέρεις, το αποτέλεσμα δεν θα είναι καλό.

Το επόμενο βήμα σχετίζεται με το πρώτο και είναι εξίσου σημαντικό. Δεν είναι ανάγκη να ανταγωνιστείς τους κορυφαίους στα πιο δημοφιλή streaming της πλατφόρμας. Αρκεί να γίνεις εσύ κορυφαίος σε άλλες κατηγορίες που έχουν μεγάλη ζήτηση. Δες τη λίστα με τους καλύτερους του Twitch, προσπέρασε τις πρώτες 30 ή και 50 θέσεις. Επίλεξε από εκεί κι έπειτα ποια είναι τα παιχνίδια που φαίνεται ότι αρέσουν στον κόσμο. Και κάπου εκεί θα βρεις τη δική σου θέση. Στόχος σου δεν είναι να κονταροχτυπηθείς με τους πιο διάσημους στα πιο διάσημα παιχνίδια, αλλά να αποκτήσεις μεγάλο κοινό σε παιχνίδια που δεν έχουν τόσο μεγάλη ζήτηση. Όταν βρεθείς στην πρώτη σελίδα της λίστας με τους καλύτερους, μπορείς σταδιακά να αλλάξεις επίπεδο.

Η αλληλεπίδραση με το κοινό είναι εξίσου σημαντική. Δεν μπορείς να κρατήσεις followers αν δεν μιλάς μαζί τους. Άκουσε τις απόψεις τους, άκουσε αυτά που θέλουν να βλέπουν από εσένα και θα ανταμειφθείς. Δεν υπάρχει κανείς λόγος να τσακώνεσαι μαζί τους. Οι άνθρωποι που τρέφονται από την ίντριγκα, θα φύγουν αν τους φέρεσαι ευγενικά. Στο τέλος, όμως, θα αποκτήσεις τη φήμη ενός ανεκτικού streamer και θα υπερισχύσουν εκείνοι που απλώς ενδιαφέρονται για το περιεχόμενό σου.

Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να δημιουργείς μία περσόνα που θα κάνει τους επισκέπτες να ενδιαφερθούν για αυτήν. Στον online κόσμο έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε διαφορετική εικόνα απ’ ό,τι στον πραγματικό. Βρες εκείνη που ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σου και ξεκίνα το streaming.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button