Ποδόσφαιρο

Σενγκέργκης: “Θα είναι το όνειρό μου να αγωνιστώ με τον Άρη, η ομάδα αξίζει τίτλο”

Στην εκπομπή του YellowRadio101.7 FΜ και στην εκπομπή του Ιάσονα Μίσχου “Box-To-Box” φιλοξενήθηκε ο Παναγιώτης Σενγκέργκη και μίλησε για την αποχώρησή του από την ομάδα μετά από 13 χρόνια.

Για το διάστημα που πέρασε στον Άρη: “Ξεκίνησα από πολύ μικρός στον Άρη, όλη μου τη ζωή την πέρασα στον Άρη. Η αρχή της αποχώρησης είναι δύσκολη, φανταστείτε ήταν δύσκολο να αποχωριστώ την ομάδα όταν έφυγα ως δανεικός για 6 μήνες στην Τρίγλια. Θα είναι δύσκολο αλλά θα συνεχίσω να υποστηρίζω την ομάδα.

Για το τι κρατάει και ποια ήταν η καλύτερη στιγμή του: “Η καλύτερη στιγμή μου ήταν σίγουρα όταν έγινα επαγγελματίας, ήταν το όνειρό μου από μικρός, δεν είναι εύκολο να γίνει κάποιος επαγγελματίας με όλον αυτόν τον ανταγωνισμό, υπάρχουν παιδιά στις ακαδημίες με πολύ ταλέντο. Φυσικά μέσα στις καλές μου στιγμές ήταν και όταν κλήθηκα σε αποστολές, τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και η προετοιμασία στο εξωτερικό.”

Για το πως ένιωθε που φορούσε τη φανέλα του Άρη: “Δεν είχα καταλάβει τι συνέβαινε, έβλεπα τη φανέλα με το όνομά μου και δε μπορούσα να το συνειδητοποιήσω. Έβλεπα τους παίκτες από την τηλεόραση και την άλλη στιγμή τους είχα δίπλα μου να με συμβουλεύουν, στην αρχή ήταν αγχωτικό αλλά έπειτα με βοηθούσαν όλοι. Πάντα τα παιδιά στα αποδυτήρια βοηθούσαν πολύ και αυτό σε έκανε να νιώθεις πολύ άνετα, ήταν όλα πολύ καλά στην αρχή.”

Για το πως επηρέασε το CAS την πορεία του στον Άρη: “Εκείνη η περίοδος ήταν και δύσκολη και ευχάριστη για εμένα. Ο κύριος Χαριστέας τότε μου είπε ότι θα γίνω επαγγελματίας. Στον αγώνα με τον Πανιώνιο ο Κόρχουτ είχε συμπληρώσει κάρτες και εγώ προετοιμαζόμουν για τον αγώνα με τη σκέψη πως θα ξεκινούσα βασικός, ξυπνούσα και σκεφτόμουν τον αγώνα. Μερικές ημέρες πριν τον αγώνα όμως, μου ανακοίνωσαν πως δε θα μπορούσα να παίξω λόγω του CAS. Πολλές φορές τα βράδια, ακόμα και σήμερα σκέφτομαι το τι θα μπορούσε να γίνει, αν έκανα ένα καλό ματς, πως θα άλλαζαν τα πράγματα, αλλά όπως είπαμε, η ζωή προχωράει, όλα για κάποιο λόγο γίνονται.”

Για την παρουσία του στην Τρίγλια και για το ότι ξεχώριζε εκεί: “Από την αρχή μέχρι το τέλος ήμουν σε επικοινωνία με τους ανθρώπους της ομάδας, δεχόμουν συγχαρητήρια για την παρουσία μου στην ομάδα και θεωρώ πως ήταν καλή η παρουσία μου αυτούς τους 6 μήνες.”

Για τον τραυματισμό του στην Τρίγλια: “Όταν έπαθα τον χιαστό, ήταν 2 αγωνιστικές πριν το τέλος, είχα μιλήσει με τον κ.Μάντζιο και ήμουν έτοιμος να πάω στην προετοιμασία της ομάδας, αλλά ο τραυματισμός μου έφερε άλλη μια δύσκολη περίοδο. Ο σκοπός μου με το που τραυματίστηκα ήταν να κάνω γρήγορα αποκατάσταση και να επιστρέψω όσο πιο δυνατός γίνεται, ο τραυματισμός αυτός είναι από τους χειρότερους στο ποδόσφαιρο. Είμαι πολύ καλά αυτή τη στιγμή, έχω επανέλθει δυνατότερος από τον τραυματισμό και ψάχνω τον επόμενό μου προορισμό.”

Για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του: “Μετά από έναν τραυματισμό ο σκοπός είναι να αγωνίζεσαι, για αυτό ψάχνω μια ομάδα όπου θα μπορώ να παίζω κατά κύριο λόγο.”

Για το γεγονός πως αν και μπακ, εκτελεί τις στημένες φάσεις: “Πάντα δούλευα τις στημένες φάσεις, μετά τις προπονήσεις, τώρα αν στην ομάδα που πάω τα εκτελεί κάποιος άλλος, θα τον αφήσω να τα εκτελεί (είπε χαριτολογώντας), αλλά ακόμη και τώρα μετά τον τραυματισμό μου, έκανα προπονήσεις και στις στημένες φάσεις.”

Με ποιους παίκτες έχει κρατήσει επαφές: “Προφανώς έχω καλύτερες επαφές με μικρότερους ηλικιακά ποδοσφαιριστές, όπως με τον Μπαγκαλίανη και τον Τσαγκαλίδη, με τον Μπαγκαλιάνη ήμασταν από μικροί μαζί στις ακαδημίες. Μίλησα και με τον Φετφατζίδη πρόσφατα, δεν τον έχω ρωτήσει ποτέ βέβαια αν θα γυρίσει στον Άρη.”

Για τον Φετφατζίδη: “Πραγματικά δε μπορείτε να καταλάβετε πόσο εξαιρετικό παιδί είναι ο Γιάννης. Όταν ανέβηκα στην ομάδα τον κοιτούσα και έλεγα ότι έχει παίξει στην Ιταλία, έχει παραστάσεις σε μεγάλες ομάδες, παρόλα αυτά ήταν από τους πρώτους που με αγκάλιασαν, ακομπλεξάριστος, ενώ υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μπορεί να μη σε κοιτάξουν καν. Όταν ανέβηκα στην ομάδα ήμασταν μαζί στο δωμάτιο και με συμβούλευε πάντα.”

Την άποψή του για τον Μαρμαρίδη, που έγιναν μαζί επαγγελματίες: “Είναι ένα πολύ καλό παιδί και πολύ καλός ποδοσφαιριστής, πιστεύω πως όλοι οι ‘μικροί’ πρέπει να πάρουν ευκαιρίες, να τους δει και ο κόσμος αλλά και ο προπονητής, πρέπει γενικά να δίνονται ευκαιρίες στα παιδιά των ακαδημιών.”

Για το τι πιστεύει για τον Άρη της νέας χρονιάς: “Πιστεύω πως η ομάδα με σωστές αποφάσεις και με τις μεταγραφές που βλέπω, οι φίλοι του Άρη, που είναι από τους πιο ταλαιπωρημένους, είναι έτοιμοι να δουν έναν τίτλο και να μπει η ομάδα στους ομίλους της Ευρώπης, πρέπει να έρθει ένας τίτλος.”

Για πιθανή επιστροφή του στον Άρη: “Ποτέ δε θα μπορούσα να πω όχι σε επιστροφή στην ομάδα που με μεγάλωσε και με έβγαλε προς τα έξω, το όνειρό μου είναι να επιστρέψω στην ομάδα και να αγωνιστώ ως βασικός σε επίσημο παιχνίδι με την ομάδα, είναι το όνειρό μου.”

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button