Ποδόσφαιρο

Σαριόγλου: «Σήμερα το βράδυ ο Άρης θα πανηγυρίζει την πρόκριση, το δικαιούται»

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο Αντώνης Σαριόγλου.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Πως βλέπεις αγωνιστικά το ματς;

Πέρα από την πλάκα, είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, πολύ λεπτών ισορροπιών και όλα θα κριθούν σε μικρές λεπτομέρειες που δυστυχώς ο Άρης θα τις είχε υπερ του αν δεν γινόταν όλο αυτό και έπαιζε με τον κόσμο του. Δυστυχώς θα παίξει κεκλεισμένων, θα είναι σαν ένα ουδέτερο γήπεδο, δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές στον αγωνιστικό χώρο, την διαφορά θα έκαναν οι 20.000 άνθρωποι που θα βρίσκονταν μέσα και θα έδιναν παλμό. Ήταν πολύ όμορφο χθες αυτό που έγινε, επειδή το έχω ζήσει και εγώ, που ο κόσμος πήγε και στήριξε, έδωσε μια ώθηση.

Άρα έπαιξε και αυτό τον ρόλο του;

Φυσικά, απλώς επειδή είδα ότι οι παίκτες παρακολουθούσαν, θα προτιμούσα να κάνουν προπόνηση την ώρα που γινόταν όλο αυτό, να πορωθούν μέσα σε όλη αυτή την ατμόσφαιρα. Εμείς το έχουμε ζήσει αυτό όχι μόνο στον Άρη αλλά και στην Εθνική Αιγύπτου, έπαιζε αυτό τον ιδιαίτερο ρόλο του.

Θα μετρήσει και σήμερα το γεγονός ότι ο κόσμος θα είναι από έξω;

Σίγουρα θυμάμαι και εγώ τότε που προκριθήκαμε στον τελικό κυπέλλου του 2010, όταν φτάναμε Θεσσαλονίκη μετά το ματς στην Καβάλα, ο κόσμος περίμενε εκεί. Όλο αυτό σε βάζει κατευθείαν πριν κατέβεις από το πούλμαν, στην φάση του αγώνα. Ο σύλλογος έτσι και αλλιώς χρειάζεται αυτή την πρόκριση, αυτή την κατάκταση. Από την άλλη πλευρά, βιώνει φυσικά και αυτή την πίεση και την απαίτηση του κόσμου που το περιμένει αυτό πως και πως.

Με βάση την δική σου εμπειρία αλλά και ως φίλος του Άρη, πιστεύεις ότι θα μπορέσει αυτό το βάρος της ευθύνης;

Πιστεύω πως ναι, διότι ας μην ξεχνάμε πως όταν ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής μπαίνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο είναι πάντα συγκεντρωμένος και προσηλωμένος στον δικό του στόχο, ανεξάρτητα από το τι μπορεί να βίωσε σε όλη την εβδομάδα. Μόλις μπει στις τέσσερις γραμμές θα κοιτάξει τον στόχο του ο οποίος είναι και καθαρά αγωνιστικός, κοιτά τον στόχο μόνο που είναι το 0 πίσω και 1 μπροστά.

Ο Άρης μάλιστα έχει παίκτες με προσωπικότητα.

Έχει ναι, πιστεύω πως και πέρσι αλλά και φέτος η αγωνιστική «σανίδα σωτηρίας» του συλλόγου είναι το πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο που είχε και έχει. Δηλαδή για εμένα, ανεξάρτητα από το που έφτασε και που μπορεί να φτάσει η ομάδα, αγωνιστικά ήταν πάρα πολύ καλή, οι επιλογές των παικτών, η ταυτότητα της ομάδας και όλα μαζί, μου αρέσουν πολύ και θεωρώ πως αρέσει σε όποιον θεέλι να βλέπει ωραίο και ποιοτικό ποδόσφαιρο.

Μπορούμε να κάνουμε πρόβλεψη για σκορ;

Όχι, είναι το χειρότερο μου (γέλια). Πιστεύω όμως πως στο τέλος της βραδιάς ο Άρης θα πανηγυρίζει την πρόκριση, το δικαιούται και μπορεί αγωνιστικά να το καταφέρει. Οι παίκτες που έχει η ομάδα είναι παίκτες με προσωπικότητα, δείχνουν να είναι στην καλύτερη αγωνιστική τους φάση και επιθετικά δηλαδή ο Άρης είναι από τις καλύτερες στην ομάδα, θεωρώ ότι αυτά θα συντελέσουν στο να προκριθεί στον τελικό.

Ωστόσο, είναι και ένα θέμα οι τραυματισμοί και η διαχείρηση της άμυνας.

Αυτό ισχύει, έχουμε μια μικρή δεξαμενή ποδοσφαιριστών, η ομάδα βασίζεται σε 14-15 πολύ καλούς παίκτες. Δυσυτχώς και λόγω του κορωνοϊού, ήρθαν και οι μυϊκοί τραυματισμοί και «κενά» μπορούν να δημιουργηθούν και παίκτες από άλλες θέσεις να πρέπει να πάνε σε άλεες όπως π.χ ο Ροζ που ήταν εκπληκτικό δίδυμο με τον Βέλεθ και ξαφνικά κλήθηκε να παίξει στα μπακ, ανεξάρτητα με το αν αναταπεξήλθε στον ρόλο του, εμείς χάσαμε μια δύναμη από τα στόπερ. Αυτές οι αλχημείες μπορεί να βγουν μπορεί και όχι. Αλλά επειδή το συγκεκριμένο ματς είναι ειδικών συνθηκών, θεωρώ πως όλα τα παιδιά θα είναι προσηλωμένα στο στόχο, συγκεντρωμένα, θα δώσουν πέρα από τις αγωνιστικές και τις ψυχικές τους δυνάμεις και όλα αυτά θα βοηθήσουν στο να προκριθεί ο Άρης.

Και να εκμεταλλευτεί ο Άρης την μεσοεπιθτεική του ποιότητα σε ένα παιχνίδι υπομονής.

Ακριβώς, ο Άρης σήμερα δεν πρέπει να βιαστεί ειδικά τώρα που έχει να αντιμετωπίσει μια καλή ομάδα. Η ΑΕΚ είναι καλή, είναι στις υψηλές θέσεις, είναι και ένας λίγο «κακός δαίμονας» από την επιστροφή του Άρη, θέλει πολύ μεγάλη προσοχή. Και στο κάτω κάτω εκείνοι έχουν να διαχειριστούν το σκορ, εμείς έχουμε να το κυνηγήσουμε.

Άρα το σκορ λειτουργεί υπερ του Άρη;

Αυτή την στιγμή μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο, το προβάδισμα το έχει η ΑΕΚ, έχει το αποτέλεσμα και έχει να διαχειριστεί ειδικές καταστάσεις. Ο Άρης πρέπει να κυνηγήσει το σκορ, αυτό όμως πρέπει να γίνει με σύνεση, αποδοτικά, εξάλλου είναι παιχνίδια που όσο σε πηγαίνουν και σε κρατάνε μέσασ στο σκορ της πρόκρισης, η πρόκριση μπορεί να έρθει ανά πάσα ώρα και στιγμή, όπως έγινε και στα προημιτελικά το 2010 στην Ξάνθη. Μετά το δοκάρι του Κάμπορα να φανταστείς, είχα γυρίσει και ήμουν έτοιμος να βάλω τα κλάματα και μετά ξαφνικά βλέπω το πρόσωπο του Λαμπριάκου να έχει παραμορφωθεί και να τρέχει μέσα φωνάζοντας.

Πιστεύεις ήρθε η στιγμή του Άρη;

Πιστεύω ναι, γιατί και ο Άρης αν θυμάστε πάντα σε κάτι τέτοιες κομβικές στιγμές είναι ένα κλικ από το να αλλάξει το ρου της ιστορίας του και πάντα κάτι γίνεται. Φέτος όμως είναι οι συγκυρίες του!

Ο Έκτορ Κούπερ έμαθε πως ο Άρης θα πάει στον ημιτελικό;

Συζητούσαμε για άλλα θέματα και φυσικά φτάσαμε και εκεί. Ήξερε και το αποτέλεσμα, με ρώτησε «με το 1-0 περνάμε σωστά;» Αν καταφέρω και τον φέρω μέχρι εδώ, μακάρι να μπορέσει.

Μιλήσαμε και με τον Χαβιέ Κάμπορα, τι έχεις να πεις για τον Αργεντίνο;

Επειδή είναι ένας άνθρωπος που συνεργαστήκαμε και στον Άρη και την Βέροια, θεωρώ πως είναι ένας ποδοσφαιριστής με ήθος, δίδαξε ήθος όταν ήρθε εδώ. Ένας εκπληκτικά καλός ποδοσφαιριστής και αυτά που λέει τώα τα εννοεί 100%, όλη η οικογένεια του είναι με φανέλες του Άρη, παρακολουθεί τον Άρη. Μπορεί να μην είναι Έλληνας αλλά είναι… ένας Αρειανός από το Μπουένος Άιρες.

Θα είναι θετικό το γεγονός ότι θα έχουμε ξένους διαιτητές;

Αν και γίνανε κάποια λάθη, ο κόσμος βλέπω ότι άρχισε να πείθεται πως πλέον υπάρχει και ο ανθρώπινος παράγονας και πως λάθη γίνονται. Αυτό βοηθά πολύ στην αξιοπρέπεια του πρωταθλήματος μας, που είναι κάτι που δυστυχώς πέφτει. Έδειξαν κάτι καλό οι ξένοι διαιτητές, ήλπιζα ότι οι έλληνες θα πείσμωναν και θα έδειχναν ένα διαφορετικό πρόσωπο, αλλά αυτό που είδα στα πλέι οφ, δεν δείχνει μεγάλη «γιατρειά»

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button