Ποδόσφαιρο

Σαπάνης: “Ο Άρης έχει την δυναμική να επιστρέψει πρωταγωνιστής στην Σούπερ λίγκα”

Ο προπονητής του Εδεσσαϊκού Ηλίας Σαπάνης μίλησε για το φιλικό του Άρη το περασμένο Σάββατο στην Έδεσσα, για το πώς είδε τους κιτρινόμαυρους, αλλά και την συνεργασία του με τον Πέτρο Πασσαλή.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή Αθλητικό Χ-Press στο Yellow Radio 92,8 και στον Γιώργο Τότσικα:

Ήταν ένα ωραίο φιλικό παιχνίδι, σε άχαρη περίοδο, λόγω της απραξίας μας, για ενάμιση μήνα, αλλά ήταν τιμή για εμάς που ανέβηκε ο Άρης στην Έδεσσα να παίξει και λόγω του Πέτρου Πασσαλή, που είναι ο πρόεδρος μας και έχει συνδέσει το όνομα του με την ομάδα του Άρη. Υπήρχε διαφορά στην δυναμικότητα των δυο ομάδων και εμείς κερδίσαμε εμπειρίες και μας έκανε καλό.

Για την απουσία του Άρη τέσσερα χρόνια μακριά από την Σούπερ λίγκα:

Κατ’ αρχήν να συγχαρώ και εγώ τον Άρη για την επιστροφή του, και τον κύριο Σπανό, αλλά και όλη την οικογένεια του Άρη, για την επίτευξη του στόχου. Η φιλοδοξία του κόσμου δεν είναι απλά να επιστρέψει στην Σούπερ λίγκα, αλλά να επιστρέψει και να πρωταγωνιστεί και να διεκδικεί όπως παλιά την έξοδό του στην Ευρώπη, ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα. Σαφώς και έχει λείψει από την Σούπερ λίγκα, όπως π.χ. και ο Ηρακλής, είμαι από αυτούς που υποστηρίζουν ότι πρέπει να υπάρχει ισχυρή Θεσσαλονίκη, οι ομάδες της να είναι ισχυρές και να βλέπουμε τα ντέρμπι της πόλης, όπως παλιά.

Για το αν ανεβαίνει δίκαια ο Άρης:

Ο Άρης έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο στο πρωτάθλημα που ακόμη δεν τέλειωσε. Σε τέτοιες χρονιές όπου η άνοδος και η επιστροφή είναι ο στόχος και το ζητούμενο, υπάρχει πίεση, υπάρχει άγχος και μοιραία δεν βλέπεις καλό ποδόσφαιρο, αλλά χρειάζονται οι νίκες και το αποτέλεσμα. Ο Άρης το κατάφερε και του αξίζουν μπράβο. Άλλες οι απαιτήσεις του πρωταθλήματος της Β’ εθνικής, τελείως διαφορετικές της Σούπερ λίγκας.

Ο Άρης έχει και τον χρόνο μπροστά του, έχει και την δυναμική και τη διοίκηση, ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα και να επιστρέψει πιο δυνατός στην μεγάλη κατηγορία, σε ένα τελείως διαφορετικό πρωτάθλημα.

Για το τι πρέπει να κάνει ο Άρης στη Σούπερ λίγκα:

Μεγάλη συζήτηση, αλλά το πρώτο που πρέπει να συμφωνήσουμε και να γίνει, είναι ότι δεν μπορείς να τα κάνεις όλα από τη μια στιγμή στην άλλη. Δεν μπορείς σε μια μεταγραφική περίοδο να μεταμορφώσεις μια ομάδα, έστω κι αυτή πήρε την άνοδο από τη Β’ εθνική και είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Ίσως χρειαστούν και δυο ή και τρεις μεταγραφικές περίοδοι για να φτιάξεις μια ομάδα, άρα χρειάζεται χρόνος. Εάν ο Άρης καταφέρει να διατηρήσει από το σημερινό ρόστερ τους καλύτερους που έχει και να το εμπλουτίσει με νέους παίκτες και έμπειρους παίκτες. Δεν νομίζω ότι με το καλημέρα οι φίλαθλοι του Αρη πρέπει να περιμένουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Α’ εθνική, αλλά σίγουρα να υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού τους, ώστε μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να στηθεί η ομάδα. Όχι βιαστικές κινήσεις, αλλά κινήσεις ουσίας με καθαρό μυαλό.

Για το πώς είναι να συνεργάζεται με πρόεδρο τον Πέτρο Πασσαλή:

“Εχουμε διατελέσει και συμπαίκτες για δυο χρόνια στον Ολυμπιακό. Ταίριαξαν τα χνώτα μας και οι χαρακτήρες μας. Είναι απλός στην καθημερινότητα του, αγαπάει το ποδόσφαιρο και του πιστώνεται η ανάπτυξη του Εδεσσαϊκού μετά από πολλά χρόνια και παλεύει για να επιστρέψει η ομάδα σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Είναι άξιος συγχαρητηρίων.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button