Ερασιτέχνης

Σαν ψέμα! Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη

Πριν από ένα ακριβώς χρόνο η είδηση του θανάτου του Αλέξανδρου Νικολαΐδη έπεσε σαν κεραυνός.

Ο 42χρονος «ασημένιος» Ολυμπιονίκης του Πεκίνου και της Αθήνας έφυγε από τη ζωή από μια σπάνια μορφή καρκίνου (nut), την οποία αγωνιζόταν να νικήσει τα τελευταία δύο χρόνια, χωρίς όμως να κοινοποιεί το πρόβλημά του. Οι παλαιοί συναθλητές και φίλοι του στο άκουσμα της είδησης συγκλονίστηκαν και δεν μπορούν να πιστέψουν ότι το ελληνικό τάε κβον ντο έχασε τον πανύψηλο αθλητή που χάρισε μετάλλια σε Ολυμπιακούς, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Συγκλονισμένη και η οικογένεια του Άρη, φίλαθλος του οποίου είχε δηλώσει ο Νικολαΐδης με τους οργανωμένους να κάνουν ξεχωριστή αναφορά στο όνομά του.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης άρχισε το τάε κβον ντο σε ηλικία τριών ετών. Αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης στους εφήβους και το 2000 αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ. Ηταν η Αρετή Αθανασοπούλου δίπλα του όταν, κατά τη διάρκεια του αγώνα, έσπασε το πόδι του.

Το 2004 ο Νικολαΐδης κατέκτησε το 2ο ασημένιο μετάλλιο στα +80 κ.

Η συγκλονιστική ανάρτησή του:

«Φίλοι μου, σε αυτή τη ζωή που είμαστε όλοι περαστικοί, μεγαλύτερη σημασία έχει τι αποτύπωμα θα έχουμε αφήσει και όχι πώς ή πότε θα φύγουμε». Με μία συγκλονιστική ανάρτηση σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία «ανέβηκε» ελάχιστη ώρα πριν γίνει ευρέως γνωστός ο θάνατός του, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης μίλησε για όσα βίωσε στον αγώνα απέναντι στο καρκίνωμα nut, ευχαρίστησε όλους όσοι τον βοήθησαν σε αυτόν τον αγώνα και αναφέρθηκε στο «αποτύπωμα» που θέλει να αφήσει στην κοινωνία. Γι’ αυτόν τον λόγο επέλεξε τα δύο ολυμπιακά μετάλλιά του να βγουν σε δημοπρασία και τα έσοδα να δοθούν σε δομές για παιδιά.   

«Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου. Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω στην κοινωνία, αυτή είναι η κληρονομιά που θέλω να μείνει στα παιδιά μου». Με αυτά τα λόγια κλείνει η ανάρτηση του Ολυμπιονίκη, ο οποίος χαρακτηρίζει το εαυτό του «τυχερό άνθρωπο», γιατί, όπως λέει, «είχα την ευλογία να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα, να ανέβω στο βάθρο πολλές φορές, να δοξάσω τον αθλητισμό και τη χώρα μου». 

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης ευχαρίστησε την οικογένειά του, τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό και ζήτησε να ενημερωθεί η ελληνική ιατρική κοινότητα γι’ αυτό το σπάνιο καρκίνωμα. «Αν είμαι εγώ ο πρώτος καταγεγραμμένος ασθενής με καρκίνωμα nut στη χώρα μας, ας γίνω η αφορμή για την ενημέρωση γιατρών, ασθενών, πάνω σε αυτόν τον τύπο καρκίνου που, αν διαγνωσθεί εγκαίρως, ίσως σωθούν ζωές. Ας γίνω η αφορμή για να ενισχυθεί ουσιαστικά το εθνικό μας σύστημα υγείας, που τόσο υποτιμήθηκε τα τελευταία χρόνια, όχι να περιμένουν ουρές για μια αξονική, για μια χημειοθεραπεία ή ένα χειρουργείο και να χάνεται πολύτιμος χρόνος», ενώ αναφερόμενος στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξη Τσίπρα, τονίζει, μεταξύ άλλων: «Με στήριξε ηθικά και πρακτικά και έκανε και αυτός τα αδύνατα δυνατά για να έχω την καλύτερη φροντίδα». Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Ολυμπιονίκης, μετά την αποχώρηση από τον αθλητισμό ασχολήθηκε με τα κοινά και ήταν αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.   

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button