ΔιεθνήΜπάσκετ

Σαν σήμερα το πρώτο παιχνίδι του Άρη χωρίς Γκάλη- Γιαννάκη (video)

Σαν σήμερα πριν από ακριβώς 32 χρόνια ο Άρης έδινε το τελευταίο παιχνίδι των ομίλων απέναντι στην Τρέισερ Μιλάνο στην Ιταλία και έπαιζε για πρώτη φορά χωρίς τους Γκάλη και Γιαννάκη!

Ήταν 24 Μαρτίου 1988 όταν ο Άρης είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο και δη στην «Palatrussardi» για το τελευταίο ματς των ομίλων κόντρα στην γηπεδούχο Τρέισερ. 

Τόσο οι «κίτρινοι» όσο και η ιταλική ομάδα είχαν εξασφαλίσει την συμμετοχή τους στο Final 4 της Γάνδης, ενώ ήταν δεδομένο ότι θα διασταύρωναν τα ξίφη τους και στον έναν ημιτελικό του θεσμού.

Αυτό ήταν και το πρώτο ευρωπαϊκό ματς όπου δεν είχαν αγωνιστεί καθόλου οι Νίκος Γκάλης και Παναγιώτης Γιαννάκης, οι δύο σούπερ σταρ της ομάδας και χάρη στους οποίους είχε φτάσει ο Άρης μέχρι εκείνο το σημείο. 

Ο Γκάλης δεν είχε ταξιδέψει καθόλου στο Μιλάνο λόγω ενός προβλήματος στον μηρό, ενώ ο «δράκος», αν και είχε ακολουθήσει την αποστολή της ομάδας δεν αγωνίστηκε λόγω προβλήματος στη μέση.

Κάπως έτσι καταγράφηκε και το πρώτο ματς του «μεγάλου Άρη» των 80’s χωρίς τους «διόσκουρους» της ομάδας, με αποτέλεσμα να πάρει την κατάσταση στα χέρια του ο Λευτέρης Σούμποτιτς! Με 30 πόντους ήταν εκείνος που κρατούσε την ομάδα του μέσα στο ματς και την έκανε ιδιαίτερα ανταγωνιστική για 26 λεπτά (60-59 το σκορ). Όμως στη συνέχεια δεν υπήρχε το «βάθος» και οι λύσεις ώστε να παραμείνει ο Άρης ανταγωνιστικός.

Αποτέλεσμα; Νίκη της Τρέισερ Μιλάνου με 97-82

ΤΡΕΪΣΕΡ ΜΙΛΑΝΟ – ΑΡΗΣ 97-82 (ΗΜ. 45-38)

Τρέισερ Μιλάνου (Φράνκο Καζαλίνι): Μπάρνια 2, Άλντι 13, Πίτις 7 Ντ’ Αντόνι, Γκοβέρνα, Πρέμιερ 9, Μενεγκίν 12, Μπράουν 18, Μοντέκι 3, ΜακΑντου 33.

Άρης (Γιάννης Ιωαννίδης): Λυπηρίδης 3, Σούμποτιτς 30, Ρωμανίδης 8, Φιλίππου 6, Δοξάκης 17, Ουίλτζερ 18, Σταμάτης, Μπουσβάρος, Αθανασιάδης.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button