Ποδόσφαιρο

Σαν σήμερα: Η Super League «θυμάται» Γιώργο Παντζιαρά και τις δύο αποκρούσεις σε πέναλτι

Το καθιερωμένο «Σαν σήμερα» της Super League που συμπληρώνει φέτος τα 60 χρόνια από την ίδρυση της, είχε αρκετό..Άρη!

Πιο ενδιαφέρον στοιχείο που «θυμάται» η διοργανώτρια Αρχή είναι τις δύο αποκρούσεις του Γιώργου Παντζιαρά που πραγματοποιήθηκαν σαν σήμερα το 1978 σε έναν αγώνα όπου οι «κιτρινόμαυροι» συνέτριψαν το Αιγάλεω με 6-1.

Διαβάστε αναλυτικά:

1967

Στο παλιό ΓΣΠ ο Ολυμπιακός Λευκωσίας, στην πρώτη σεζόν κυπριακής ομάδας στο πρωτάθλημα, επεκτείνει το αήττητό του σε πέντε αγώνες, μετά από ένα χορταστικό 3-3 με τον Άρη (35’ σουτ Ευθυμιάδης, 56’ σουτ Μάρκου, 81’ κεφαλιά Μάρκου – 31’ σουτ Κεραμιδάς, 32’ σουτ Πετκάκης, 64’ σουτ Παπαϊωάννου). Στη συνέχεια του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός δεν αντέχει, χάνει πολλά παιχνίδια και τελικά υποβιβάζεται.

1978

Ο Άρης συντρίβει με 6-1 την ομάδα του Αιγάλεω (31’ κεφαλιά Κούης, 36’ πέναλτι Πάλλας, 42’ σουτ Ανανιάδης, 67’ σουτ Πάλλας,, 79’ σουτ Ανανιάδης, 82’ κεφαλιά Σκόμποε – 87’ σουτ Φοράκης), ενώ ο Γιώργος Παντζιαράς αποκρούει δύο πέναλτι των Φοράκη και Σταυρόπουλου, τα μοναδικά που απέκρουσε στην καριέρα του στην Α’ Εθνική!

1988

Ο Παναθηναϊκός έχει μόλις τέσσερις βαθμούς στα έξι πρώτα παιχνίδια του και ο Ολυμπιακός επτά. Το κακό ξεκίνημα κάνει το ντέρμπι στο «Σπύρος Λούης» κρίσιμο για τη συνέχεια. Με αυτογκόλ του Μπανιώτη στο 37’ ο Παναθηναϊκός προηγείται, στο 78’ με κεφαλιά ο Αλεξίου ισοφαρίζει, αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Σαραβάκος με πέναλτι, που κέρδισε ο ίδιος από τον Τσαλουχίδη, έκανε το τελικό 2-1.

2006

To κλασσικό ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό βρίσκει τους γηπεδούχους ήδη πέντε βαθμούς πίσω από τον αντίπαλό τους, που πρόσφατα έχει χάσει τους πρώτους βαθμούς του από τον Ατρόμητο. Το παιχνίδι κρίθηκε με ένα αυτογκόλ από τον Θανάση Κωστούλα στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. Ήταν αρκετό για να επικρατήσει ο Παναθηναϊκός και να δώσει νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα…

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button