Ποδόσφαιρο

Σαν σήμερα η μαύρη επέτειος του τελικού της ντροπής στο Χέιζελ(video)

Πριν από 36 χρόνια σαν σήμερα μετά από επεισόδια με τους οπαδούς της Λίβερπουλ 40 οπαδοί της Γιουβέντους έχασαν τη ζωή τους.

Ένας τελικός Κυπέλλου Πρωταθλητριών πάντα χαρακτηρίζεται ως η γιορτή του ποδοσφαίρου. Αυτός ο τελικός όμως της 29ης Μαΐου 1985 όμως στις Βρυξέλλες έμεινε στην ιστορία ως ο τελικός της ντροπής.

Λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης την ώρα που το «Χέιζελ» ήταν γεμάτοι από οπαδούς των δύο ομάδων, αυτοί της Λίβερπουλ επιτέθηκαν με μαχαίρια στους αντίστοιχους της Γιουβέντους, οι αστυνομικοί ήταν ελάχιστοι και δεν μπορούσαν να αντιδράσουν.

Όταν αυτοί προσπάθησαν να απομακρυνθούν μαζεύτηκαν σε ένα σημείο της κερκίδας με αποτέλεσμα αυτό να καταρρεύσει. Το αποτέλεσμα ήταν τραγικό οι τραυματίες έφτασαν τους 600 ενώ 39 φίλοι της «Γηραιάς Κυρίας» να χάσουν τη ζωή τους και άλλος ένας λίγες ημέρες αργότερα αφού υπέκυψε στα τραύματά του. Μεταξύ των φιλάθλων που έχασαν τη ζωή τους ήταν και ένα 11χρονο αγόρι. Η συγκεκριμένη βραδιά έμελλε να αλλάξει την ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη η πρωθυπουργός της χώρας Μάργκαρετ Θάτσερ πήρε τη μεγάλη απόφαση να αποκλείσει από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τις αγγλικές ομάδες για την επόμενη 5ετία αλλάζοντας μια για πάντα τη βία στο αγγλικό ποδόσφαιρο.Η απόφασή της αυτή μάλιστα ήταν ικανή να δημιουργήσει τεράστιες αντιπάθειες από το στρατόπεδο του Άνφιλντ με οπαδούς της Λίβερπουλ να πανηγυρίζουν όταν έγινε η κηδεία της!

Για την ιστορία η Γιουβέντους επικράτησε με 1-0 της Λίβερπουλ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μισέλ Πλατινί.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button