Ποδόσφαιρο

Σαν σήμερα: “Γίγαντας” Άρης! “Ταπείνωσε” την κάτοχο του Europa League, έγραψε ιστορία… (vids)

To αξέχαστο “διπλό” απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης

Ήταν πριν ακριβώς 12 χρόνια, στις 1/12/2010… Ο Άρης έπαιρνε ένα τεράστιο “διπλό” (2-3 το σκορ) απέναντι στην πανίσχυρη Ατλέτικο Μαδρίτης, τρελαίνοντας τόσο τους οπαδούς του αλλά και όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Βλέπετε, ο σύλλογος της Μαδρίτης, ήταν ο κάτοχος του Europa League. Παρ’ όλα αυτά, οι “κίτρινοι” κέρδισαν εκτός έδρας την -πανίσχυρη- Ατλέτικο, “αρπάζοντας” ένα από τα μεγαλύτερα θετικά αποτελέσματα που πήρε ελληνικός σύλλογος στο εξωτερικό.

Μάλιστα, αυτό το “διπλό” του Άρη ήταν… ιστορικό, μιας γινόταν η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτούσε νίκη επί ισπανικού εδάφους. Στις προηγούμενες 47 επισκέψεις, ο απολογισμός ήταν 6 ισοπαλίες και 41 (!) ήττες. Ήταν ένα μαγικό βράδυ, αυτό της 1ης Δεκέμβρη του 2010, με τους “κίτρινους” μετά την επικράτηση (1-0) επί της Ατλέτικο στη Θεσσαλονίκη, να την “γονατίζουν” ξανά, αυτή την φορά στην Ισπανία.

Μια νίκη που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον κόσμο του Άρη, τόσο στο γήπεδο της Ατλέτικο αλλά και στη Θεσσαλονίκη, όπου υπήρχε υποδοχή της ομάδας του Κούπερ. Τα γκολ για τoυς “κίτρινους που “αντέδρασαν” μετά το 2-1 και “γύρισαν” το ματς σε 2-3, πέτυχαν ο Κόκε (2 τέρματα) και ο Λαζαρίδης. Μετά από αυτό το παιχνίδι, οι “κίτρινοι” επικράτησαν της Ρόζενμποργκ και “σφράγισαν” την πρόκριση στους “32” του Europa League.

Γκολ: 2′ Κόκε (0-1), 12′ Φορλάν (1-1), 16′ Αγουέρο (2-1), 51′ πέν. Κόκε (2-2), 81′ Λαζαρίδης (2-3)

Ατλέτικο Μαδρίτης (Φλόρες): Ντε Χέα, Ουιφαλούσι, Γκοδίν, Ντομίνγκεθ, Λόπεθ (86′ Μέριδα), Ρέγιες, Τιάγκο (86′ Γκαρθία), Σουάρεθ, Σιμάο (73′ Κόστα), Αγουέρο, Φορλάν

Άρης (Κούπερ): Σηφάκης, Βανγκέλι, Οριόλ, Λαζαρίδης, Μίτσελ, Χαβίτο, Φατί, Τόχα, Μενδρινός (72′ Καζναφέρης), Κόκε (77′ Πρίττας), Τσέζαρεκ (83′ Ρουίς).

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button