ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Ρόις: «Δεν είμαστε πειραματόζωα αλλά έχουμε μεγάλη ευθύνη»

Σήμερα ξεκινάει η αγωνιστική δράση με το μεγάλο ντέρμπι της Ντόρτμουντ με την Σάλκε, σχετικά με αυτό ο αρχηγός των «Βεστφαλών, Μάρκο Ρόις την αισιοδοξία του.

Όσα δήλωσε σε συνέντευξη του στην ισπανική εφημερίδα El Pais:

«Η Λίγκα και οι σύλλογοι κάνουν τα πάντα για να σώσουν το σύστημα. Σε στενή συνεννόηση με πολιτικούς, βρήκαν τον τρόπο να λειτουργήσει ξανά το ποδόσφαιρο. Δεν νομίζω λοιπόν ότι πρέπει να αρχίσουμε να διαμαρτύρονται τώρα. Αυτό θα ήταν λάθος», ανέφερε αρχικά για να συνεχίσει λέγοντας για τους κανόνες που πρέπει να ακολουθάει μία ομάδα πριν από κάθε ματς.

Η βασική προϋπόθεση είναι οι ομάδες να απομονωθούν σε ένα ξενοδοχείο μια εβδομάδα πριν από έναν αγώνα. Θα ήταν μάλλον επιδεικτικό να πούμε κάτι αρνητικό για αυτό. Θέλουμε να παίξουμε ξανά ποδόσφαιρο και πρέπει να το παίξουμε σύμφωνα με τους κανόνες. Είναι απλό. Ελπίζουμε να σώσουμε έναν κλάδο που απασχολεί περισσότερους από 50.000 ανθρώπους, αλλά οι οπαδοί στο σπίτι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν έχουμε ακόμη νικήσει τον ιό και ότι απέχουμε από την κανονικότητα.

Τώρα ξέρουμε ότι πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα σοβαρά. Δεν μου αρέσει η λέξη “πείραμα”. Οι παίκτες δεν είναι αρουραίοι σε εργαστήριο όπου μπορείτε να κάνετε πειράματα. Αλλά είμαστε οι πρώτοι στην Ευρώπη που ξεκίνησαν ξανά το ποδόσφαιρο. Ολος ο κόσμος θα θέλει να δει πώς θα λειτουργεί. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μεγάλη ευθύνη. Κάθε παίκτης πρέπει να είναι ένα παράδειγμα. Η πίεση είναι τεράστια. Η επανεκκίνηση της Bundesliga είναι πιθανό να λάβει τόσο μεγάλη προσοχή όσο και οι μεγάλοι τελικοί μιας διοργάνωσης»

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button