Γενικά

Ρεσιτάλ του Αντώνη Ανισέγκου στο ΜΜΣΤ (6ο Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης)

Ο κύκλος των ρεσιτάλ του 6ου Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης ολοκληρώνεται με μια πρωτότυπη συναυλία του συνθέτη, πιανίστα και ηλεκτρονικού μουσικού Αντώνη Ανισέγκου.

Ο Αντώνης Ανισέγκος ζει από το 1998 στο Βερολίνο και δραστηριοποιείται ως συνθέτης, πιανίστας, ηλεκτρονικός μουσικός (με το όνομα unu). Είναι μέλος μουσικών συνόλων σύγχρονης μουσικής, όπως το European Music Project, Ensemble Junge Musik, Trio IAMA, ενώ από το 2015 συμμετέχει τακτικά σε παραγωγές με το Ensemble Adapter.

Στο χώρο της αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής συνεργάζεται με πολυάριθμους μουσικούς και σταθερά σχήματα, όπως τους Axel Dörner, Sirone, Gebhard Ullmann, Shoji Hano, Rohan de Saram, Andrea Parkins, Frank Gratkowski, Conny, Johannes και Matthias Bauer, Tobias Delius, Audrey Chen, Michael Wertmüller, Anna Clementi, Duo ΣΩΜΑ, Trio Grix.

Tα τελευταία χρόνια είχε ως τακτικούς συνεργάτες του στην μουσική δωματίου τους βιολιστές Julius Schwahn, Biliana Voutchkova και τους τσελίστες Mathis Mayr, Maria Magdalena Wiesmaier και Δήμο Γκουνταρούλη, καθώς επίσης τον Ολλανδό μαέστρο Hans Rotman.

Έχει συμπράξει με πολλές ευρωπαικές ορχήστρες, κυρίως σε έργα του 20ου και του 21ου αιώνα, αλλά και σε κονσέρτα του κλασικού ρεπερτορίου. Συνθέσεις του έχουν εκτελεστεί μεταξύ άλλων από τους Ensemble Modern, Piandaemonium, Ensemble Mosaik, Ensemble Cornucopia, DissonArt, Ensemble LUX:NM, ΚΟΘ, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Junge Philharmonie Thüringen, Philharmonic Chamber Orchestra Brasov, Württembergische Philharmonie, Magdeburgische Philharmonie, Neuköllner Oper Berlin (?Hundeherz? 2000).

Από το 2007 συμμετέχει σταθερά στο Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής στο Ulm της Γερμανίας.

Έχει συνεργαστεί επανειλημμένα με την video artist Erika Matsunami ως OIO (2005-2009), με παρουσιάσεις στο Kyoto Art Center (Ιαπωνία), την Seoul (Exis Festival, Κορέα), Βενετία (Biennale), Wuppertal, Berlin (Transmediale, Haus der Kulturen der Welt). Το ντουέτο KAYA με την botoh χορεύτρια Yuko Kaseki ιδρύθηκε το 2006. Έκτοτε έχουν εμφανιστεί στην Γερμανία, Ελβετία και στην Ελλάδα, καθώς και με καλεσμένους από τον χώρο της μουσικής, του χορού και των εικαστικών τεχνών.

Δουλεύουν επίσης τακτικά με το Θέατρο Thikwa στο Βερολίνο, μία καλλιτεχνική ομάδα, που αποτελείται από άτομα με ειδικές ανάγκες. Την περίοδο 2007-11 υπήρξε μέλος ως ηλεκτρονικός μουσικός της χορευτικής ομάδας adLibdances της Κατερίνας Παπαγεωργίου, με παραστάσεις στην Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα.

Με τον animation artist Αντρέα Καραουλάνη (bestbefore) διατηρεί από το 2010 μόνιμη συνεργασία ως ντουέτο (best before unu) και ως τρίο (ili) με τον Ρώσο εικαστικό και μουσικό Patrick K.-H.. Το 2014 κυκλοφόρησε από την Wergo η σόλο ηχογράφηση ?Sonatas και Interludes? του John Cage. Ακολουθεί η ηχογράφηση του έργου ?Patterns in a Chromatic Field? του Morton Feldman, με τον τσελίστα Mathis Mayr από την ίδια δισκογραφική εταιρεία.

Γεννήθηκε το 1970 στην Στουτγάρδη της Γερμανίας, όπου ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 7 χρονών και έλαβε το δίπλωμα του από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης το 1991, στην τάξη της Ελένης Ξεναρίου. Στην συνέχεια σπούδασε στις Μουσικές Ακαδημίες της Βουδαπέστης (Prof. A. Laszlo, Prof. G. Orban), της Βιέννης (Prof. K. Schwertzig), της Κολωνίας (Prof. K. Meyer, J. Taylor, δίπλωμα σύνθεσης, 1997) και του Βερολίνου (Prof. Zimmermann, μεταπτυχιακό σύνθεσης, 2001). Έχει συμμετέχει σε masterclasses των György Ligeti, Zoltan Kocsis, Imre Rohnmann, Pierre Laurent-Aimard, György Kurtag, Lev Vlassenko και άλλων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.enstase.com

Α. Ανισέγκος: Αυτοσχεδιασμός
G. Gershwin: Rhapsody in blue

Σε 1η εκτέλεση στη Θεσσαλονίκη σονάτες και ιντερλούδια για προετοιμεσμένο πιάνο του Cage.

Πρόγραμμα
J. Cage Σονάτες και Ιντερλούδια για προετοιμασμένο πιάνο
Σονάτες I-IV
Ιντερλούδιο 1
Σονάτες V-VIII
Ιντερλούδια 2 και 3
Σονάτες IX-XII
Ιντερλούδιο 4
Σονάτες XIII-XVI

διάλειμμα
C. Debussy Images (1ο και 2ο βιβλίο)
Images (1ο βιβλίο)
Reflets dans l?eau
Hommage à Rameau
Mouvement
Ιmages (2ο βιβλίο)
Cloches à travers les feuilles
Et la lune descend sur le temple qui fut
Poissons d?or

6ο Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης
Ρεσιτάλ του Αντώνη Ανισέγκου
Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 8:30 μ.μ.
Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Εγνατία 154 (ΔΕΘ-HELEXPO)

Διαβάστε περισσότερα για το 6ο Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης ΕΔΩ

Περισσότερες πληροφορίες για τον Αντώνη Ανισέγκο στο http://thessalonikipianofestival.gr/el/recital/anisegkos/

Εισιτήρια 10 και 5 ευρώ (μειωμένο)
Προπώληση εισιτηρίων στη Γκαλερί Αγγελόπουλου, Τσιμισκή 121, 2310273298, ΔΕ-ΣΑ 10.00-14.00 και ΤΡ, ΠΕ, ΠΑ 18.00-20.00 και ηλεκτρονικά στο https://www.ticketservices.gr/event/thessaloniki-piano-festival-antonis-anisegkos/?lang=el

Πληροφορίες
www.thessalonikipianofestival.gr
www.facebook.com/thesspianofestival
www.twitter.com/thesspianofest

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button