Γενικά

Ρεσιτάλ πιάνου της Αλεξίας Μουζά στο ΜΜΣΤ (6ο Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης)

Πιανίστρια με καταπληκτική ενέργεια, καθαρότητα και ακρίβεια, η Αλεξία Μουζά, επιστρέφει στο Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης, μετά τη περυσινή μοναδική της ερμηνεία στο 1ο κονσέρτο του Chopin, με ένα πρόγραμμα όπου ξεχωρίζει η εμβληματική 6η σονάτα του Prokofiev.

Πρόγραμμα
F. Couperin Από τα Pieces de clavecin
M. Ravel Le tombeau de Couperin
διάλειμμα
Δ. Σκύλλας The great transition
S. Prokofiev Σονάτα αρ. 6, σε Λα μείζονα, έργο 82

Βιογραφικό
Πιανίστρια με ?καταπληκτική ενέργεια, καθαρότητα και ακρίβεια?, σύμφωνα με κριτικές, κέρδισε σε ηλικία 11 ετών το αριστείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό ?Φίλων 2000?. Nικήτρια μεταξύ άλλων του Cantú International Competition for Piano and Orchestra στην Ιταλία, του διαγωνισμού ,Γ. Θυμής, στη Θεσσαλονίκη, του Delia Steinberg International Piano Competition στη Μαδρίτη (1α βραβεία) και του Hamamatsu International Piano Competition στην Ιαπωνία (3ο βραβείο). Ως προσκεκλημένη σολίστ, έχει συνεργαστεί με ορχήστρες της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Βενεζουέλας, του Μεξικού και της Ιαπωνίας. Συμμετείχε με ρεσιτάλ σε διεθνή φεστιβάλ: Θεσσαλονίκη, Ναύπλιο, Χόνγκ Κόνγκ, Βερολίνο, Βοστώνη, Μιλάνο, Semaine Musicale (Ελβετία), Maggio Fiorentino Pomeriggi Musicali (Ιταλία), Si-Chuan International Piano Festival Chengdu (Κίνα), International Mozart Festival Hokkaido (Ιαπωνία). Ολοκλήρωσε τις σπουδές πιάνου στην Accademia Pianistica Internazionale ?Incontri col Maestro? στην Imola (καθ. L. Margarius, A. Kravtchenko) με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση, ενώ απέκτησε Master ερμηνείας (Cesena, Conservatorio Statale di Musica) και Artist Diploma (College of Fine Arts, Boston University, καθ. B. Sharon) όπου σπούδασε με υποτροφίες από το ΙΚΥ και το Boston University. Σήμερα συνεχίζει τις σπουδές της στην Buchmann-Mehta School of Music στο Τελ Αβίβ, με τον καθηγητή A. Vardi.

Το 6ο Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης, ανοίγει τις πόρτες του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Για μια ακόμη χρονιά από τις 4 Νοεμβρίου μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, υποδέχεται σπουδαίους Έλληνες πιανίστες.
Διαβάστε περισσότερα για το 6ο Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης ΕΔΩ

6ο Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης
Ρεσιτάλ – Αλεξία Μουζά
Έργα Couperin, Ravel, Σκύλλα, Prokofiev
Σάββατο 25 Νοεμβρίου στις 20.30,
Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Εισιτήρια
10 ευρώ – κανονικό
5 ευρώ – Με την επίδειξη των απαραίτητων δικαιολογητικών κατά την είσοδο και εφόσον αυτά είναι σε ισχύ για: φοιτητές (εκτός ΕΑΠ), μαθητές, παιδιά, ανέργους, πολύτεκνους, σπουδαστές ωδείων, κατόχους Κάρτας Αλληλεγγύης, κατόχους Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, κατόχους Διεθνούς Φοιτητικής Ταυτότητας, ΑμεΑ, μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας, σπουδαστές σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), σε Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ), σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) και σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ).

Ελεύθερη είσοδος με την επίδειξη της αντίστοιχης ταυτότητας σε σπουδαστές και καθηγητές του ΔΩΘ, φοιτητές του τμήματος ΜΕΤ του ΠΑΜΑΚ, σπουδαστές του ΚΩΘ.

Προπώληση Εισιτηρίων
Ηλεκτρονικά στο www.thessalonikipianofestival.gr
Γκαλερί Αγγελόπουλου, Τσιμισκή 121, 2310 273298, Δε-Σα 10:00-14:00, Τρ-Πε-Πα 18:00-20:00
Καταστήματα Public

Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης – Πληροφορίες
τηλ 6948826908
mail [email protected]
web http://www.thessalonikipianofestival.gr/
fb www.facebook.com/thesspianofestival
www.twitter.com/thesspianofest

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button