Μπάσκετ

Ραΐσεβιτς: «Η ομάδα του 2003 μπορούσε να πάρει πολλούς τίτλους, πιστεύω ότι μπορώ να κάνω πολλά ως προπονητής»

Ο Μίρο Ραΐσεβιτς έδωσε συνέντευξη εφ’όλης της ύλης στην εκπομπή «Μένουμε Σπίτι by Hellenic Coin».

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το που βρίσκεται:

Είμαι ακόμη στην Θεσσαλονίκη. Πήγα λίγο στην Χαλκιδική να δω τι γίνεται με το σπίτι. Ανοίξαμε λίγο και πήραμε και λίγο… χρώμα. Σιγά-σιγά γυρίζουμε στην καθημερινότητα.

Για το καλάθι του που έδωσε τον Ευρωπαϊκό τίτλο στον Άρη και έγραψε ιστορία:

Γράψαμε ιστορία με χρυσά γράμματα τότε. Αυτό το καλάθι και εκείνη την αίσθηση εύχομαι σε κάθε παίκτη να το ζήσεις. Το ζεις αυτό μία φορά στην ζωή σου, και αυτό αν είσαι πολύ τυχερός.

Ήταν ένα κύπελλο Ευρώπης, ένα δεύτερο αστέρι στην φανέλα. Ο Άρης το χρειαζόταν αυτό. Φτιάξαμε μία ομάδα αρχικά για να μείνουμε. Είδαμε όμως ότι μπορούμε. Ήμασταν όλοι πολλοί πεινασμένοι, είδαμε ότι ήμασταν τρίτοι στο τέλος του πρώτου γύρου.

Είχαμε πολύ καλούς παίκτες, τους σκέφτομαι συνέχεια. Έχω ακόμη φωτογραφία και ειλικρινά εκείνος ο Άρης είχε πολλά να δώσει.

Για το ότι η ομάδα θα μπορούσε να σηκώσει και άλλο τίτλο εκείνη την χρονιά:

Παραλίγο να σηκώσουμε το κύπελλο. Ακόμη και τώρα δεν θέλω να το συζητήσω, είχαμε πολλά παράπονα για όσα έγιναν στον αγώνα. Βγάλαμε καρδιά αλλά στο τέλος δεν τα καταφέραμε. Θέμα τύχης, θέμα κάτι άλλο, δεν θέλω να το συζητήσω.

Για το αν μπορούσε εκείνη η ομάδα αν μείνει μαζί να κάνει περισσότερα πράγματα:

Η ομάδα είχε πολύ χώρο να προχωρήσει, να παίξει καλύτερα, να πάρει εμπειρίες. Κάθε χρόνο ο καθένας μας γινόταν καλύτερος. Πιστεύω σίγουρα ότι θα μπορούσαμε να κατακτήσουμε περισσότερους τίτλους αν μέναμε μαζί. Πήραμε όμως και το κύπελλο την επόμενη χρονιά.

Ήταν πολύ καλή ομάδα. Ο Στακ ήταν ένας από τους καλύτερους Αμερικάνους που έχουν περάσει από την Ελλάδα. Ο Σόλομον είναι από τους καλύτερους Αμερικάνους που έχω γνωρίσει, τραβούσε 2-3 παίκτες πάνω του και όταν σου έδινε πάσα ήταν… στο πιάτο. Γινόμασταν όλοι καλύτεροι μαζί του.

Για τον Μίλαν Μίνιτς:

O Mίλαν Μίνιτς έχτισε εκείνη την ομάδα και είναι μέρος αυτής της μεγάλης επιτυχίας. Είναι ένας προπονητής που έχει πολύ μεγάλη εμπειρία και έχει δει πολλά με τα μάτια του, πολλά χρόνια με τον Ίβκοβιτς. Έχει μάθει πάρα πολλά πράγματα, είναι πολύ καλός άνθρωπος και εγώ τον αγαπάω.

Μπασκετικά δεν υπάρχει άνθρωπος να σου κάνει καλύτερο σκάουτινγκ και καλύτερο σύστημα.

Για την προπονητική:

Είναι ένα καινούργιο κεφάλαιο στην ζωή μου. Έχω φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο σαν παίκτης, είχα προτάσεις από Νιού Γιορκ Νικς και Μιλγουόκι Μπακς αλλά εκείνη την χρονιά επέλεξα την Ντιναμό Μόσχας. Γιατί τα λέω αυτά; Γιατί ουσιαστικά έχω δουλέψει δίπλα στους καλύτερους προπονητές. Έχω πάρει και το πτυχίο μου από Πανεπιστήμιο. Πιστεύω ότι μπορώ να κάνω μία πολύ καλή καριέρα ως προπονητής.

Για τις χαμηλότερες κατηγορίες:

Το Ελληνικό μπάσκετ δεν είναι μόνο η Α1. Πρέπει να θυμηθούμε από που βγήκε ο Ντιρκ Νοβίνσκι. Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες σε χαμηλές κατηγορίες που δεν έχουν την ευκαιρία να δείξουν τι αξίζουν. Είναι πρόβλημα το ότι δεν υπάρχει χρήμα και όλοι μένουν ταλέντα γιατί δεν έχουν τα μέσα να αναπτυχθούν.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button