Γενικά

Πόσο νερό να πίνω όταν γυμνάζομαι;

Η ένταση και η διάρκεια της άσκησης, η θερμοκρασία του περιβάλλοντος, η έκθεση στον ήλιο, η ταχύτητα του ανέμου η σχετική υγρασία και η ένδυση είναι παράγοντες που επηρεάζουν την αφυδάτωση λόγω εφίδρωσης.

Οι συνέπειες της αφυδάτωσης είναι η αύξηση του καρδιακού ρυθμού, η αύξηση της αίσθησης της προσπάθειας και η αύξηση της εν τω βάθη θερμοκρασίας η οποία προκαλεί κράμπες και πρόωρη κόπωση. Συνεπώς η αναπλήρωση των υγρών στο σώμα μας αποτελεί μία πολύ σημαντική διαδικασία!

Πρακτικές συμβουλές:

Κατανάλωσε 400- 600 ml κρύου νερού 5ᵒ C (τα κρύα υγρά απομακρύνονται από το στομάχι με ταχύτερο ρυθμό), 10 με 20 λεπτά πριν από την άσκηση.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης μία λογική ποσότητα πρόσληψης υγρών είναι 250ml κάθε 15 λεπτά

Προτίμησε τα ισοτονικά ποτά. Η προσθήκη μικρού ποσού ηλεκτρολυτών συνεισφέρει σε μία πληρέστερη ενυδάτωση. Αυτό συμβαίνει διότι το καθαρό νερό αραιώνει γρήγορα τη συγκέντρωση νατρίου στο πλάσμα (υπονατραιμία), γεγονός που δημιουργεί την ανάγκη για αποβολή των υγρών μέσω της διαδικασίας της ούρησης και αμβλύνεται η αίσθηση της δίψας. Οι ηλεκτρολύτες διατηρούν τη συγκέντρωση νατρίου στο πλάσμα με αποτέλεσμα την αποφυγή της ανάγκης για αποβολή υγρών, ενώ συντηρεί την αίσθηση της δίψας , ώστε να παραμένει ο οργανισμός ενυδατωμένος.

Ακολούθησε τα παραπάνω βήματα για μία αποδοτικότερη προπόνηση αποφεύγοντας την περιττή ταλαιπωρία του οργανισμού σου!

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button