Ερασιτέχνης

Πυγχαμία: Από 5 Μαΐου ξεκινούν οι υπαίθριες προπονήσεις του «κιτρινόμαυρου» τμήματος

Από την ερχόμενη Τρίτη 5 Μαΐου, το τμήμα πυγμαχίας του Άρη θα επιστρέψει και αυτό με την σειρά του στις προπονήσεις, ωστόσο με την διαφορά ότι τώρα οι προπονήσεις θα είναι υπαίθριες.

Πιο αναλυτικά:

Με έναν πρωτόγνωρο τρόπο, λόγω των μέτρων ενάντια ατον κορωνοϊό, προπονητές Σχολών και Συλλόγων μαχητικών αθλημάτων ανά την ελληνική επικράτεια θα μπορούν να κάνουν προπονήσεις στους ασκούμενούς τους από 5 Μαΐου.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης προπονήσεις στα μαχητικά σπορ θα μπορούν να πραγματοποιούνται ξανά σε ανοιχτούς όμως χώρους αποκλειστικά. Πρόκειται για μαχητικά αθλήματα όπως Πάλη , Ταεκβοντό, Πυγμαχία, Τζούντο, Καράτε, Ζιού – Ζίτσου, Παγκρατιο, Κικ μπόξινγκ και άλλα .

Η προπόνηση που θα επιτρέπεται θα είναι μόνο για βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης, καθώς δεν θα επιτρέπεται η επαφή μεταξύ των αθλητών, ενώ θα οφείλουν να τηρούν και τις αποστάσεις δύο μέτρων μεταξύ τους.

Οι ασκούμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν θα πρέπει να έρχονται σε επαφή με τους προπονητές τους προκειμένου να μαθαίνουν το πού (και το εάν) θα γίνονται αυτές οι προπονήσεις.

Πρέπει να τονίσουμε όμως πως ουσιαστικά οι Σύλλογοι και οι Σχολές μένουν κλειστά, αφού θα ανοίξουν κανονικά από τα μέσα περίπου Ιουνίου και θα ισχύουν με το άνοιγμά τους συγκεκριμένοι υγειονομικοί κανόνες για ένα διάστημα, όπως:

  • Έλεγχος των εισερχομένων στους αθλητικούς χώρους μέσω της συμπλήρωσης ερωτηματολογίου με το πρόσφατο ιστορικό τους.
  • Πέραν των αθλητών όλοι οι υπόλοιποι θα φοράνε μάσκες.
  • Θα τηρούνται αποστάσεις δύο μέτρων από κάθε άλλο άτομο. Δεν θα γίνονται χειραψίες ή εναγκαλισμοί. Επίσης δεν θα αγγίζουμε το πρόσωπό μας.
  • Θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά τα δικά μας αθλητικά είδη τα οποία θα πλένουμε στο σπίτι μας.
  • Θα ενημερωνουμε σε περίπτωση που έχουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα, δύσπνοιας ή υπέρμετρης κόπωσης ή έχει κάποιος από την οικογένειά μας.
  • Εάν ερχόμαστε στην διάρκεια της προπόνησης σε επαφή με άλλο άτομο, θα πλένουμε διεξοδικά τα χέρια μας, θα χρησιμοποιούμε αντισηπτικό και στην συνέχεια θα ξεπλένουμε το πρόσωπό μας με μπόλικο νερό.
  • Τα όργανα που θα χρησιμοποιούμε θα απολυμαίνονται μετά την χρήση από κάθε αθλητή.
  • Τα αποδυτήρια, τα ντους, τα κλειστά γυμναστήρια και τα κυλικεία της εγκατάστασης θα παραμένουν κλειστά, ενώ επίσης θα αποφεύγουμε τις τουαλέτες.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button