Γενικά

Πρώτη σχολή για drones…Στην Θεσσαλονίκη

Δίπλωμα, το οποίο θα αποκτά μετά από εξετάσεις που θα δώσει στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, θα πρέπει να αποκτήσει όποιος θέλει να χειρίζεται μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα γνωστά και δημοφιλή drones.

Για τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που ακολουθείται μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο Δημήτρης Σκεπαστιανός, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας 3D ΑΕ (εκτελεί το εθνικό πρόγραμμα χαλαζικής προστασίας του ΕΛΓΑ) και ιδιοκτήτης της πρώτης σχολής που πήρε (μόλις πριν από μια εβδομάδα) άδεια για να εκπαιδεύει χειριστές drones. Η σχολή του κ. Σκεπαστιανού αναμένεται να ξεκινήσει τα μαθήματα τον Σεπτέμβριο.

Όπως είπε, αρχικά γίνεται θεωρητική εκπαίδευση διάρκειας πενήντα ωρών πάνω στη μετεωρολογία, την αεροναυτιλία κλπ και κατόπιν πρακτική εκπαίδευση 7 ωρών. Ο υποψήφιος, ο οποίος πρέπει να είναι πάνω από 18 ετών, χρειάζεται να φοιτήσει σε μια σχολή από την οποία θα πάρει βεβαίωση, κατόπιν να δώσει θεωρητικές εξετάσεις στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και, εφόσον περάσει, θα ακολουθήσει η πρακτική εξέταση.

Ανάλογα με το επάγγελμα και τα ειδικά ενδιαφέροντα του (αν είναι τοπογράφος, αγρότης που κάνει ψεκασμούς, δημοσιογράφος ή κάμεραμαν και θέλει να τραβήξει βίντεο) ο χειριστής θα έχει τη δυνατότητα να εξειδικεύεται περαιτέρω.

Ο υποψήφιος θα πρέπει να διαθέσει μια εβδομάδα για να ολοκληρώσει την εκπαίδευση του, ενώ, όπως επισήμανε ο κ. Σκεπαστιανός, διατυπώθηκε αίτημα στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να υπάρχει δυνατότητα για εξ αποστάσεως θεωρητική εκπαίδευση.

Πέρα όμως από το δίπλωμα, όποιος θέλει να χρησιμοποιήσει drone, για δουλειά ή διασκέδαση, θα πρέπει να υποβάλλει ηλεκτρονικά σχέδιο πτήσης και να πάρει άδεια από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Ειδική άδεια χρειάζεται και αν κάποιος θέλει να πετάξει το drone του πάνω από κόσμο. Ακόμη, τα drones θα πρέπει να είναι σε ακτίνα τουλάχιστον 8 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο.

ΑΠΕ ΜΠΕ

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button