Ερασιτέχνης

Πρώην παίχτρια του Άρη κάνει καριέρα στην Βουλγαρία – “Έχω την ευκαιρία να παίξω ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου”

Η πρώην ποδοσφαιρίστρια του Άρη, Δήμητρα Κώττη, που πλέον αγωνίζεται στην Βουλγαρία και την Λοκομοτίβ Πλόβντιβ, μίλησε σε βουλγάρικο μέσο για την καριέρα της.

Αναλυτικά όσα είπε στο plovdiv24.gr:

Γεια, Δήμητρα, πώς είσαι;

– Είμαι καλά.

Πώς περνάς τον χρόνο σας σε καραντίνα και κυρίως… χωρίς ποδόσφαιρο;

– Μου λείπει το ποδόσφαιρο και είναι δύσκολο χωρίς αυτό, αλλά πρέπει να φροντίσουμε τον εαυτό μας και την οικογένειά μας. Ξοδεύω το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου σε καραντίνα και το περνάω με την οικογένειά μου.

Μπορείτε να μας πείτε πώς ξεκίνησατε με το ποδόσφαιρο;

– Είμαι από μια μικρή πόλη που δεν έχει ακόμη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου, κι έτσι άρχισα να παίζω ποδόσφαιρο αργά. Ξεκίνησα την καριέρα μου στην ηλικία των 17 στην ομάδα του ΠΑΟΚ Κοζάνης, στην οποία πέρασα ένα χρόνο. Τότε έπαιξα μια σεζόν στον Άρη Θεσσαλονίκης. Η επόμενη ομάδα μου ήταν ο Αγροτικός Αστέρας και μετά μετακόμισα στις Αμαζόνες. Την περασμένη σεζόν, πριν μετακομίσω στην Λοκομοτίβ, έπαιξα ξανά στον Αγροτικό.

Πώς αποφασίσατε να έρθετε στην Λοκομοτίβ Πλόβντιβ;

– Η Λοκομοτίβ Πλόβντιβ μου έκανε μια προσφορά και ήταν μια καλή ευκαιρία για μένα να παίξω ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου. Μου αρέσει επίσης να αναλαμβάνω κινδύνους και να θέτω υψηλούς στόχους.

Τι θέλετε να πετύχετε με την ομάδα σας;

– Με την ομάδα μου προσπαθούμε πάντα για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Για τη φετινή σεζόν θέλουμε να κερδίσουμε το Κύπελλο της Βουλγαρίας εάν το τουρνουά συνεχίστει.

Πριν σταματήσετε την προπόνηση σε ποιο επίπεδο η ομάδα πίστευε ότι είστε;

– Πολύ καλά, ήμασταν καλά προετοιμασμένοι για την έναρξη της μισής σεζόν.

Ποια είναι η διαφορά στο ποδόσφαιρο μεταξύ Βουλγαρίας και Ελλάδας;

– Δεν μπορώ να πω τίποτα με βεβαιότητα γιατί δεν έχουμε παίξει επίσημους αγώνες ακόμα, αλλά κατά τη γνώμη μου, στη Βουλγαρία οι προπονήσεις και ολόκληρη η ομάδα της Λοκομοτίβ είναι καλά οργανωμένα.

Υπάρχει κάτι που θέλετε να πείτε σε αυτό το σημείο στους συμπαίκτες σας και στον προπονητή σας;

– Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Angel Slavov για αυτήν την ευκαιρία που μου έδωσε. Και στους συμπαίκτες μου θέλω να πω να είναι υγιείς και σύντομα θα είμαστε ξανά μαζί.

Ποια είναι η σχέση σας με τους Βούλγαρους ποδοσφαιριστές, πώς σας φέρονται;

– Η ομάδα του Lokomotiv με καλωσόρισε και τα κορίτσια με βοήθησαν πολύ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου στη Βουλγαρία. Έχω καλή σχέση με τους συμπαίκτες μου και διασκεδάζουμε επίσης.

Εφόσον βρίσκεστε στη Βουλγαρία, ποια θέση παίρνει ο προπονητής σας και πού αισθάνεστε καλύτερα;

– Παίζω κυρίως ως δεξιά και προτιμώ να είμαι σε αυτήν τη θέση. Αλλά μου αρέσει επίσης να παίζω ως κεντρικός επιθετικός. Στις προπονήσεις ελέγχου, ο προπονητής μου με έβαλε ως κεντρικό μέσο, και κατά τη γνώμη μου, δεν τα πήγα πολύ καλά. Αλλά οπουδήποτε με βάζουν, θα δώσω το 100 τοις εκατό του εαυτού μου.

Συμφωνείτε με τον προπονητή σας και τι πιστεύετε για αυτόν;

– Έχουμε πολύ καλή σχέση με τον προπονητή μου. Με βοήθησε πολύ κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Είναι αποφασιστικός και αυστηρός όταν χρειάζεται.

Και τέλος, ποιες συμβουλές θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν οι θαυμαστές για την απομόνωση καραντίνας;

“Να είστε προσεκτικοί, ώστε να μπορούμε να τους δούμε σύντομα στο γήπεδο.”

Panos Tsikalas

Τον μάθατε σαν γεννημένο... offside, μιλά και γράφει πάντα διαλεκτικά. Οι πρώτες του εμπειρίες ήρθαν μέσα από το χαρτί του ΠΡΙΝ, συνέχισε σαν offside24.gr και το YellowRadio.gr ήρθε σαν επιστέγασμα που συνεχίζει. Αρθρογραφεί στο HUMBA και είναι δημοσιογράφος σε πολιτικά σάιτ, με μεγάλη αγάπη όμως στο... αθλητικό. Δίνει παρουσία καθημερινά στο Yellow Radio FM 101.7 κάθε πρωί στις 10:00, μετά από μια περιπλάνηση σε όλες τις ζώνες του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button