Γενικά

Πρόεδρος εργαζομένων Παπαγεωργίου: «Μας απωθεί η διαχείριση της κατάστασης από την κυβέρνηση – Να πάει για ντάμπλ ο Άρης»

Στην εκπομπή του Yellow Radio 101.7, «Αθλητικό X-Press» με τον Γιώργο Τότσικα, φιλοξενήθηκε ο κύριος Τουχτίδης, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, ο οποίος μίλησε για την υποχρεωτικότητα των εμβολίων αλλά και την μεγάλη του αγάπη, τον Άρη.

Για το ότι διαμαρτύρονται μέσω πορειών:

«Είμαστε στους δρόμους γιατί μας προβληματίζει η διαχείριση της υποχρεωτικότητας του εμβολίου από την κυβέρνηση, όχι επειδή είμαστε κατά του εμβολίου, μιας και είναι το μοναδικό μας όπλο εναντίον της πανδημίας. Μας απωθεί όμως η διαχείριση της κατάστασης από την κυβέρνηση η οποία στοχοποιεί άμεσα όποιον εργαζόμενο δε θέλει να το κάνει για τους δικούς του λόγους, μέσω της αναστολής εργασίας. Ο εργαζόμενος που πέρυσι χειροκροτήθηκε από τον κόσμο στα μπαλκόνια του, φέτος τον στοχοποιούν.»

«Το 1/4 του νοσοκομείου μας δεν έχει εμβολιαστεί και τους δίνουν 3 μέρες περιθώριο μέχρι να αποφασίσουν, για κάτι τόσο σημαντικό. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα και στα νοσοκομεία, τα οποία ουσιαστικά, δεν στελεχώθηκαν ποτέ, ήταν “πασαλείμματα” με επικουρικούς κ.λπ.»

«Το 1/4 αντιστοιχεί σε 500 άτομα τα οποία δεν είναι εργαζόμενοι αλλά υπάρχουν στο νοσοκομείο (π.χ. ανάδοχοι) και κάθε μέρα ο αριθμός φθίνει, αλλά και 50-100 να απουσιάσουν, δε γίνεται να γίνει σωστά η δουλειά μας, ειδικά όσο ο ιός ξανανεβαίνει.»

Για την κατάσταση τις ΜΕΘ του Παπαγεωργίου:

«Έχουμε 5 νοσηλευόμενους στην εντατική μας, οι κλίνες που μπορούμε να αναπτύξουμε είναι ως 43, βέβαια ό,τι κλείνει για κόβιντ, κλείνει ένα ολόκληρο τμήμα και μετατρέπεται σε κόβιντ.»

Για το πώς θα αντιδράσουν στην όλη κατάσταση:

«Θα έχουμε μετωπιαία σύγκρουση, μιας και υπάρχει ήδη σχέδιο από τα νοσοκομεία για το τι θα γίνει όταν βγουν οι εργαζόμενοι σε αναστολή. Εμείς θα κάνουμε μια μεγάλη συγκέντρωση στις 26 του μήνα, μπροστά από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, πιστεύοντας πως θα μεταπείσουμε την κυβέρνηση να δει λίγο αλλιώς το θέμα.»

«Δε μπορούμε να τσουβαλιάζουμε τους πάντες, κάποια τμήματα έχουν τον εργαζόμενο πιο προστατευμένο και άλλα που δεν πατάει άνθρωπος. Δε γίνεται π.χ. να κλείσει το κυτταρικό εργαστήριο που βλέπει μόνο δείγματα και ούτε έναν άνθρωπο, επειδή δεν εμβολιάστηκε κάποιος.»

Για το αν υπάρχουν αντιεμβολιαστές στο ιατρικό προσωπικό «πρώτης γραμμής»

«Κοιτάξτε, σίγουρα υπάρχουν κάποιοι, αλλά αυτοί που ήταν στις ΜΕΘ και είδαν τα δόντια του κόβιντ είναι ελάχιστοι με κάποιους κιόλας να έχουν νοσήσει ενδιάμεσα και είναι μέσα στο πλαίσιο της βεβαίωσης νόσησης, το οποίο δημιουργεί και απορίες. Δηλαδή πώς γίνεται εγώ που εμβολιάστηκα 04/01 και έκανα τη 2η δόση στις 26 του ίδιου μήνα, να έχω απ αορίστων αντισώματα, αλλά αυτός που νόσησε να έχει για ένα 6μηνο;»

Για τον ερχομό εκπροσώπων κι από άλλα νοσοκομεία στην συγκέντρωση:

«Μας υποστηρίζουν και από άλλα νοσοκομεία και σωματεία, όπως π.χ. από το Ιπποκράτειο ο πρόεδρος εργαζομένων, από το ΑΧΕΠΑ, από το Κιλκίς και τα Γιαννιτσά συνδικαλιστικά στελέχη, αλλά και από άλλα σωματεία. Το Ιπποκράτειο θα κάνει και αυτό συγκέντρωση την Παρασκευή. Ο προβληματισμός μας είναι το ότι θα κλείσουν τμήματα και θα χρειαζόμαστε ενίσχυση στο τμήμα κόβιντ, ενώ θα χρειαζόμαστε και σε άλλα όπως νευροχειρουργικά κ.λπ.»

Για τους φιλάθλους που εισέρχονται στο γήπεδο μόνο εμβολιασμένοι:

«Η αλήθεια είναι πως στο ματς με την Αστάνα, αν και εμβολιασμένος και με μάσκα, ένιωθα φόβο. Καλό είναι να είμαστε εμβολιασμένοι, όχι για να μπορούμε να δουλέψουμε, αλλά πρώτα από όλα για να είμαστε προστατευμένοι. Η δίψα των οπαδών είναι τεράστια και μη ελεγχόμενη και είναι απολύτως λογικό, όταν έχουν καιρό να πάνε στο γήπεδο αλλά βλέπουν κιόλας έναν πρόεδρο να κάνει ό,τι μπορεί για να μεγαλώσει την ομάδα τους.»

Για τον Μπρούρσον:

«Οι Σουηδοί είναι πάντα “λίρα εκατό”, είναι τελείως διαφορετικοί σαν λαός, τους επηρέασε η κατάσταση με τον κόβιντ όσο κι αν προσπάθησαν να το κρύψουν.»

Τέλος για το αν θα πάρει πρωτάθλημα ο Άρης:

«Νομίζω πως έχουμε τσέπες αρκετές και θα χωρέσουμε όλους τους τίτλους, θα πάρουμε και πρωτάθλημα και κύπελλο.»

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button