ΕρασιτέχνηςΜπάσκετΠοδόσφαιρο

Πρωτοβουλία Αρειανών εξωτερικού για οικονομική ενίσχυση: «Πάντα βάζαμε και θα βάζουμε πλάτη, εμείς είμαστε ο Άρης!»

Στο Yellow Radio και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ένας Αρειανός από την Αυστρία, ο Αλέξανδρος.

Από την χώρα της κεντρικής Ευρώπης, πρόκειται για έναν Έλληνα και Αρειανό του εξωτερικού που ξεκινούν μια πρωτοβουλία συντονισμού των ελλήνων του εξωτερικού, δίνουν την «σπίθα» και προσπαθούν να βάλουν πλάτη με πράξεις και όχι με λόγια στο πλευρό της ομάδας.

Ξεκίνησε από χθες το βράδυ αυτή η προσπάθεια από εσάς, τους Αρειανούς του εξωτερικού να βάλετε πλάτη στην ομάδα που αντιμετωπίζει όλες αυτές τις δυσκολίες το τελευταίο διάστημα. Εξήγησε μας τι συμβαίνει.

Εγώ μέχρι το 2012 ήμουν στην Θεσσαλονίκη και ενεργό μέλος του Super 3 και ακόμη είμαι όσο μπορώ, πάντα δίπλα στον Άρη, Αρειανός γεννήθηκα και Αρειανός θα πεθάνω και εγώ και τα παιδιά μου, συγκινούμαι και σας το λέω ειλικρινά. Όσες φορές και να χρειαστεί θα βάλω πλάτη για την ομάδα και όλοι πρέπει να το κάνουμε αυτό. Ακούω από διάφορους «πάλι εμείς θα βάλουμε; Έχουμε και πρόεδρο», ας έχουμε δεν με ενδιαφέρει, εγώ τον Άρη κοιτάω όχι τον Καρυπίδη ούτε τον Γουλιέλμο ούτε κανέναν.

Τι έχεις σκεφτεί και ποια είναι η πρόταση σου;

Είχα σκεφτεί να δημιουργήσουμε έναν λογαριασμό δεν ξέρω βέβαια την διαδικασία, μίλησα με έναν δικηγόρο του Άρη, μου εξήγησε πως πρέπει κάποιος να πάει στην τράπεζα και να δημιουργήσει έναν λογαριασμό. Αυτά τα χρήματα που θα συγκεντρώνονται να πηγαίνουν είτε στην ΠΑΕ είτε στην ΚΑΕ, αναλόγως, ωστόσο υπάρχει ένα θέμα με την φορολογία, αυτό θα πρέπει να συζητηθεί με την τράπεζα. Έστειλα μήνυμα και στον Άγγελο Χαριστέα, ελπίζω να μου απαντήσει, όμως θα το κοιτάξω και προσωπικά αυτό το θέμα διότι σε 14 μέρες κατεβαίνω Ελλάδα και μπορώ να πάω και μόνος μου στην τράπεζα.

Άρα η πρόταση είναι να δημιουργηθεί ένας λογαριασμός από τους Αρειανούς του εξωτερικού προκειμένου να συγκεντρώνονται χρήματα που θα πηγαίνουν απευθείας στην ΠΑΕ ή ΚΑΕ Άρης;

Ακριβώς αυτό. Έχω κάποια παιδιά στο μυαλό μου επιπλέον που είχαμε μιλήσει και θέλουν και εκείνοι να βοηθήσουν. Θα το πάρω επάνω μου, θα κάνω εγώ τον λογαριασμό. Εγώ στην αρχή το σκέφτηκα για το ποδόσφαιρο αλλά επειδή πιστεύω ότι εύκολα ή δύσκολα θα βρεθεί λύση σε αυτό τις επόμενες ημέρες και δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι πρόεδρος στον Άρη, για εμένα πάνω από όλα είναι ο Άρης. Αλλά επειδή δεν πιστεύω ότι και εκείνος θα «πετάξει» στον αέρα ότι επένδυσε αυτά τα χρόνια.

Μίλησα με τον Χρήστο Βλάχο και μου πρότεινε μήπως είναι καλύτερα να βοηθηθεί και η ΚΑΕ Άρης μέσα από αυτό και φυσικά συμφώνησα. Νομίζω ότι στο ποδόσφαιρο «κουτσά-στραβά» θα βρεθεί λύση, το μπάσκετ το έχουμε αφήσει πολύ πίσω. Θα μπορούσαμε να έχουμε βοηθήσει πολύ περισσότερο. Αν μαζευτούν 30 ή 40.000 Αρειανοί και δώσουν από λίγα χρήματα ο καθένας, του χρόνου θα λέμε ότι κάτι κάναμε.

Εσύ λες πως μπορεί να γίνει μια κινητοποίηση ειδικά από την στιγμή που δεν υπάρχουν και τα εισιτήρια να βρεθεί μια «δεξαμενή» φιλάθλων όπου θα συγκεντρώνουν χρήματα.

Ακριβώς, να είμαστε πάντα δίπλα στον Άρη. Εντάξει, σίγουρα καταλαβαίνω πως ο κόσμος περνά πολύ δύσκολα στην Ελλάδα, εγώ έχω μια οικονομική άνεση επειδή είμαι στο εξωτερικό, αλλά από την άλλη λες «τι είναι 10 ευρώ;», όσα μπορεί ο καθένας. Γιατί αν «πέσεις» στο μπάσκετ, στο ποδόσφαιρο το ζήσαμε πρόσφατα, αλλά στο μπάσκετ θα χαζέψουμε όλοι και θα κλαίμε.

Έχουν ήδη γίνει κάποιες ενέργειες προκειμένου να υπάρξει ένα πλαίσιο πάνω στο οποίο να συγκεντρωθούν κάποια χρήματα.

Εγώ τώρα που θα είμαι δύο εβδομάδες στην Ελλάδα, θα το κανονίσω, θα ξαναμιλήσω και με τα παιδιά. Μακάρι να μπορέσω και με κάποιον άνθρωπο από την ΠΑΕ, να το πάρει «ζεστά» το θέμα και επιπλέον για το μπάσκετ, θα είναι τεράστια «ανάσα».

Και αν υπάρξουν κάποιοι που θα σου πουν «Πάλι ο κόσμος θα βάλει πλάτη;»

Πάλι ο κόσμος και πάντα ο κόσμος! Τώρα για παράδειγμα, αν ζούσαν ο Βικελίδης και ο Παναγούλιας και έλεγαν κάτι αντίστοιχο, τι θα έκανε ο κόσμος; Θα τα μάζευε ή όχι; Τώρα επειδή τα λέει ο Αλέξης δεν είναι εύκολο; Αν έβγαινε π.χ ο Νίκος Γκάλης και το πρότεινε, δεν θα έβγαιναν 10.000 Αρειανοί να βοηθήσουν; Πρέπει δηλαδή να περιμένουμε κάποιον; Τι σημασία έχει που είμαι ένας τυχαίος Αρειανός; Πρέπει πάντα να βάζουμε πλάτη, δεχόμαστε πόλεμο από παντού, είμαστε μόνοι μας! Πάντα θα βάζουμε πλάτη για την ομάδα, δεν γίνεται αλλιώς μέχρι να έρθουν οι μέρες που περιμένουμε, αλλιώς όλα θα γκρεμιστούν. Όλοι οι υπόλοιποι χωρίς να έχω κάτι μαζί τους φυσικά είναι περαστικοί, ο Άρης είμαστε εμείς.

Υπάρχει μια αγωνία για το μέλλον από τους Αρειανούς του εξωτερικού.

Φυσικά, εγώ δεν είμαι απλώς Αρειανός, με χαρακτηρίζω «ψυχασθενικά άρρωστο» με τον Άρη. Ο κόσμος δεν πρέπει ποτέ να ξεχνά ότι ο Άρης είμαστε εμείς και τώρα και πάντα, εμείς τον κρατάμε στις πλάτες μας.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button