Ποδόσφαιρο

Προπονητής Αστάνα: Πετούσαν μπουκάλια, δεν μπορέσαμε να το διαχειριστούμε ψυχολογικά – Ακούστηκαν εκκωφαντικά σφυρίγματα

«Είχαμε καθήκον να νικήσουμε τον Άρη έναν από τους πιο δύσκολους αντιπάλους που θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε σε αυτόν τον γύρο», ανέφερε σε δηλώσεις του στο Καζακστάν ο προπονητής της Αστάνα, Αντρέι Τιχάνοφ.

«Στον πρώτο αγώνα δείξαμε αρκετά καλά στοιχεία, αλλά στη ρεβάνς, για να είμαι ειλικρινής, δεν τα καταφέραμε. Το μόνο που μπόρεσαν τα παιδιά ήταν να αντέξουν και να πολεμήσουν μέχρι το τέλος», σημείωσε ο κ. Τιχάνοφ.

Στη συνέχεια τόνισε ότι η ομάδα του προσπάθησε και εκμεταλλεύτηκε τη στιγμή της στο τέλος της παράτασης. «Θα το ξαναπώ, το παιχνίδι δεν λειτούργησε, σχεδόν καθολικά. Μπορούμε, φυσικά, να αναζητήσουμε διάφορες αιτίες που συνέβαλαν σε αυτό – η έναρξη του παιχνιδιού σε αυτήν την ώρα η ασυνήθιστη αποπνικτική ατμόσφαιρα για εμάς και τους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας, την πίεση των οποίων η Αστάνα έχει νιώσει πάνω από δύο χρόνια. Ακόμα και όταν βγήκαμε να δούμε το γήπεδο, ακούστηκαν εκκωφαντικά σφυρίγματα, πετάχτηκαν μπουκάλια και διάφορα αντικείμενα εναντίον μας, συναισθηματικά αποτύχαμε να το αντιμετωπίσουμε».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι δεν πήγε καλά στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Τιχάνοφ ανέφερε ότι «ήταν σαν να φοβόμασταν να παίξουμε ποδόσφαιρο, αυτό αφορά κυρίως τη μεσαία γραμμής μας. Νομίζω ότι αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην απώλεια του Τομάσοφ, ο οποίος προετοιμαζόταν για τον αγώνα στη Θεσσαλονίκη, αλλά μιάμιση ώρα πριν το σφύριγμα της έναρξης αποδείχθηκε ότι δεν θα μπορούσε να μπει στον αγωνιστικό χώρο. Είναι ο ηγέτης μας, οπότε αυτό μάς επηρέασε ψυχολογικά. Έπρεπε να ξαναχτίσουμε τακτικά, η συνολική ταχύτητα της ομάδος έχει πέσει σοβαρά».

«Θα επαναλάβω ξανά», πρόσθεσε ο προπονητής της Αστάνα. «Το παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη δεν λειτούργησε για την Αστάνα, αλλά προσπαθήσαμε, παλέψαμε μέχρι τέλους, ακόμη και όταν δεν είχε απομείνει καθόλου δύναμη. Ήταν δύσκολο, πολύ δύσκολο».

Όσον αφορά εάν ο ίδιος έκανε λανθασμένες επιλογές στην επιλογή της ενδεκάδας τόνισε ότι η ομάδα του δεν έχει τόσες πολλές επιλογές ώστε να κάνει λάθος με την ενδεκάδα. «Η ομάδα, για παράδειγμα, έχει μόνο δύο επιθετικούς. Θέλαμε να παίξουμε περίπου το ίδιο με τον πρώτο αγώνα – γρήγορη επίθεση, ενεργές πλευρικές ενέργειες, ευρύ παιχνίδι. Αυτό όμως που θέλαμε να κάνουμε, δεν το καταφέραμε, γιατί ο Άρης, μεταξύ άλλων, έπαιξε τον πρώτο εντός έδρας αγώνα της σεζόν με τους οπαδούς του. Δεν μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το συναισθηματικό υπόβαθρο. Αλλά αντέξαμε!».

Καταληκτικά για τον επόμενο αντίπαλο της ομάδας του ο Ρώσος τεχνικός είπε ότι «όλοι είδαν τι είναι ο Άρης. Έχω ήδη πει ότι αυτός είναι ένας από τους πιο δύσκολους αντιπάλους που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει η Αστάνα στον 2ο γύρο, ο τρίτος του ελληνικού πρωταθλήματος. Όσο για τους Φινλανδούς, δεν τους έχω παρακολουθήσει ακόμα, γιατί φτάσαμε στον επόμενο γύρο την Πέμπτη το βράδυ».

Panos Tsikalas

Τον μάθατε σαν γεννημένο... offside, μιλά και γράφει πάντα διαλεκτικά. Οι πρώτες του εμπειρίες ήρθαν μέσα από το χαρτί του ΠΡΙΝ, συνέχισε σαν offside24.gr και το YellowRadio.gr ήρθε σαν επιστέγασμα που συνεχίζει. Αρθρογραφεί στο HUMBA και είναι δημοσιογράφος σε πολιτικά σάιτ, με μεγάλη αγάπη όμως στο... αθλητικό. Δίνει παρουσία καθημερινά στο Yellow Radio FM 101.7 κάθε πρωί στις 10:00, μετά από μια περιπλάνηση σε όλες τις ζώνες του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button