Γενικά

Προβολή της ταινίας «Modigliani» στο Ολύμπιον

Η 2nd Edition Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair που θα γίνει από από την Πέμπτη 23 έως την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 στα περίπτερα 8, 9, 10 της ΔΕΘ – HELEXPO και το 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης γιορτάζουν την συνεργασία τους με την προβολή της ταινίας Modigliani / Μοντιλιάνι (2004) την Τετάρτη 15/11/2017 στις 20.00 στο Ολύμπιον.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στην
2η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair
23 – 26 Νοεμβρίου, περίπτερα 8, 9, 10 της ΔΕΘ – HELEXPO

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair που πραγματοποιείται φέτος για δεύτερη χρονιά στη Θεσσαλονίκη από την Πέμπτη 23 έως την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 στα περίπτερα 8, 9, 10 της ΔΕΘ – HELEXPO.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα προβληθεί το φιλμ Μοντιλιάνι – Ο καταραμένος ζωγράφος του Μικ Ντέιβις, την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 στις 20:00 στο Ολύμπιον. Η ταινία, με πρωταγωνιστή τον Άντι Γκαρσία στο ρόλο του Αμεντέο Μοντιλιάνι, εστιάζει σε μια στιγμή-σταθμό στη ζωή του σπουδαίου καλλιτέχνη, ταξιδεύοντάς μας στο Παρίσι του 1919, όπου πάθη, τέχνη και τραγωδία ορίζουν τα πεπρωμένα των ανθρώπων.

Επιπλέον, κατά την διάρκεια της 2ης Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair, στο περίπτερο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης οι επισκέπτες θα μπορούν να βρουν ειδικές προσφορές σε ξεχωριστές εκδόσεις για την έβδομη τέχνη, μονογραφίες καταξιωμένων ελλήνων και ξένων σκηνοθετών, εκδόσεις που αφορούν σε θεματικά αφιερώματα, αλλά και εθνικές κινηματογραφίες, καθώς και συλλεκτικά αντικείμενα, αφίσες, τσάντες, t-shirts, κονκάρδες, κ.ά. προηγούμενων διοργανώσεων του Φεστιβάλ.

Μεταφρασμένος Τίτλος: Μοντιλιάνι – Ο Καταραμένος Ζωγράφος (Ηνωμένο Βασίλειο – Γερμανία – Ρουμανία – Γαλλία – Ιταλία)
Σκηνοθέτης: Mick Davis
Είδος: Βιογραφία, Κοινωνική
Έτος Παραγωγής: 2004
Διάρκεια: 121′
Γλώσσα: Αγγλικά
Ηθοποιοί: Andy Garcia Elsa Zylberstein Omid Djalili Hippolyte Girardot Eva Herzigova Udo Kier Susie Amy Peter Capaldi

1919, Παρίσι. Ο Πρώτος Παγκόσμιος πόλεμος έχει τελειώσει και η νυχτερινή ζωή έχει γεμίσει με σκοτεινά πάθη και αχαλίνωτες εμμονές. Στο καφέ «Ροτόντ», το στέκι της ελίτ της τέχνης, ένα τραπέζι δεν μοιάζει με κανένα άλλο στην ιστορία: ο Πικάσο, η Φρίντα Κάλο, ο Ουτρίγιο, ο Κοκτό κι ο Μοντιλιάνι συζητούν με πάθος για τέχνη, έρωτα και επιθυμία! Η δραματική αντιζηλία μεταξύ του Μοντιλιάνι και του Πικάσο, δύο αντρών που η σχέση τους διακατέχεται από ευφυΐα, αλαζονεία και πάθος θα στοιχειώσει την καλλιτεχνική παρέα. Η ερωτική τραγωδία που θα ακολουθήσει θα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της τέχνης. Μέσα σε μια νύχτα, η μοίρα θα πάρει τα πράγματα στα χέρια της και την άλλη μέρα τίποτα πια δεν θα είναι το ίδιο…1919, Παρίσι. Ο Πρώτος Παγκόσμιος πόλεμος έχει τελειώσει και η νυχτερινή ζωή έχει γεμίσει με σκοτεινά πάθη και αχαλίνωτες εμμονές. Στο καφέ «Ροτόντ», το στέκι της ελίτ της τέχνης, ένα τραπέζι δεν μοιάζει με κανένα άλλο στην ιστορία: ο Πικάσο, η Φρίντα Κάλο, ο Ουτρίγιο, ο Κοκτό κι ο Μοντιλιάνι συζητούν με πάθος για τέχνη, έρωτα και επιθυμία! Η δραματική αντιζηλία μεταξύ του Μοντιλιάνι και του Πικάσο, δύο αντρών που η σχέση τους διακατέχεται από ευφυΐα, αλαζονεία και πάθος θα στοιχειώσει την καλλιτεχνική παρέα. Η ερωτική τραγωδία που θα ακολουθήσει θα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της τέχνης. Μέσα σε μια νύχτα, η μοίρα θα πάρει τα πράγματα στα χέρια της και την άλλη μέρα τίποτα πια δεν θα είναι το ίδιο…

Αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΟΝ: Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2007, 20:00
Τιμή εισιτηρίου: 3 ευρώ

Σχετικά με την 2η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair
Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, στο παράλληλο πρόγραμμά της:

•    Τιμώμενους καλλιτέχνες τον Κώστα Τσόκλη από Ελλάδα και τον Γερμανό Wolf Vostell (συλλογή Έφης Πιπλικάτση – Ανδρεάδου).
•    Τις μουσειακές εκθέσεις του Theodoros Stamos (συλλογή Ζαχαρία Πορταλάκη), με την επιμέλεια του Μάνου Στεφανίδη.
•    Τις Ασκήσεις ισορροπίας: Σχεδιασμοί και υλοποίηση. Η αναπόφευκτη απροσδιοριστία ή η αναπροσαρμογή της προέλευσης, με την επιμέλεια του Εμμανουήλ Μαυρομμάτη.
•    Την Σύγχρονη Διεθνή Χαρακτική από την συλλογή του Γιώργου Κητή.
•    Την έκθεση αφιέρωμα στον Σταύρο Ιωάννου από την συλλογή Γιώργου Κωστόπουλου, με την επιμέλεια του Μάνου Στεφανίδη.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button