Μπάσκετ

Προβλήματα για 3 ομάδες ακόμη στη Basket League!

Τα όργανα… συνεχίζονται! Μετά την αποχώρηση του Ήφαιστου και του Ρεθύμνου και την πιθανή του Διαγόρα Δρυοπηδέων, προβλήματα υπάρχουν και για 3 ακόμη ομάδες της Basket League! 

Όπως αναφέρει το basket247.gr: “Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού κοινοποίησε στον ΕΣΑΚΕ τελεσίδικη απόφαση σχετικά με τον Ιωνικό Νικαίας, με την οποία ζητά να αποβληθεί η ομάδα της Νίκαιας από το πρωτάθλημα της Α1 λόγω σημαντικών κενών στον φάκελο συμμετοχής για το πρωτάθλημα της περσινής σεζόν, 2019-2020.

Η απόφαση έπρεπε να ισχύσει κατά την διάρκεια της περσινής σεζόν και ο Ιωνικός να αποβληθεί από τα μέσα του περσινού πρωταθλήματος, αφού οι Νικαιώτες κατέθεσαν ελλιπή φάκελο για την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου για την σεζόν 2019-20.

Το Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ καλείται πλέον να επικυρώσει την απόφαση κάτι που σημαίνει πως ο Ιωνικός Νικαίας δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της σεζόν 2020-21.

Η Λάρισα επίσης είχε καταθέσει φάκελο με σημαντικές ελλείψεις, αλλά η δική της περίπτωση είναι κάπως διαφορετική, καθώς είχε πάρει αναβολή μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2020, ωστόσο η πανδημία του κορονοϊού διέκοψε κάθε ενέργεια.

Η ΕΕΑ ενημέρωσε τον ΕΣΑΚΕ και την Λάρισα πως έχει προθεσμία μέχρι την 1η Ιουλίου 2020 για να παρουσιάσει ολοκληρωμένο φάκελο.

Οι υπόλοιπες ομάδες έχουν δικαίωμα να παρουσιάσουν τους φακέλους τους μέχρι τις 30 Ιουλίου 2020 αφού πάρθηκε ομόφωνα η απόφαση για έναν μήνα παράταση (αρχικά είχαν συμφωνήσει για τις 30/06).

Από την άλλη πλευρά, ο Πανιώνιος αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα και είναι εξαιρετικά αμφίβολο το αν θα καταφέρει να βρει τα κεφάλαια που απαιτούνται και αποφασίστηκαν στο προηγούμενο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Η απόφαση της ΕΕΑ για τον Ιωνικό:

«Αίτηση του προπονητή Φωτίου Γεωργόπουλου περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΚΑΕ Α.Ο. ΙΩΝΙΚΟΣ 1965.
ΜΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Νικόλαος Τζουλάκης».

Άκης Γεωργαντάς

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button