Γενικά

Πουλτσίδης: «Η ψευτομαγκιά των “12” κράτησε 40 δευτερόλεπτα, όταν χρειάστηκε ανδρεία τα στόματα ήταν κλειστά»

Κόλαφος κατά των 12 ενόχων οπαδών του ΠΑΟΚ για τη δολοφονία του Άλκη και των συνηγόρων υπεράσπισης ήταν ο ένας εκ των δικηγόρων της οικογένειας του αδικοχαμένου 19χρονου, Στέλιος Πουλτσίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Πουλτσίδης μίλησε για ευτελή χειρισμό της υπερασπιστικής πλευράς να μιλάει για θανατηφόρα σωματική βλάβη, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο επρόκειτο για ανθρωποκτονία, μιας που “είχαμε 30 χτυπήματα σε άψυχο σώμα, 27 χτυπήματα σε ένα σώμα και ένα βαθύ τραύμα εννέα εκατοστών”.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του αδικοχαμένου Άλκη εξαπέλυσε βολές κατά των 12 κατηγούμενων, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Το στέρνο τους και η ψευτομαγκιά τους κράτησαν 40 δευτερόλεπτα, όταν θέλει ανδρεία να ομολογήσεις τα στόματα τους ήταν κλειστά”.

“Οι κατηγορούμενοι είπαν ότι θέλουν δίκαιη δίκη λες και δικάζονται στο Ιράν και θα τους πετροβολούσαν. Ο ένας κάλυπτε τον άλλον, κανείς δεν είδε τίποτα, όλα δήθεν. Προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το αποδεικτικό υλικό προς το όφελος τους. Το δικαστήριο ήρθε σε θέση να πρέπει να κρίνει ποιος από τους 12 εγκληματίες επέφεραν τα χτυπήματα στον Άλκη και τους φίλους του” τόνισε σε άλλο σημείο των δηλώσεων του.

Αναφερόμενος στους συναδέλφους του οι οποίοι έχουν αναλάβει τη νομική υπεράσπιση των “12” είπε επίσης: “Άκουσα ότι κάνουν λόγο για τους κατηγορούμενους ότι σπουδάζουν και θα πρέπει να έχουν ελαφρυντικά, κι ότι οι φυλακές που θα ζήσουν για πολλά χρόνια είναι αποθήκες ψυχών” για να τονίσει με νόημα: “Μπορεί κανείς να αναλογιστεί τη διαφορά κάποιος να ζει σε μια αποθήκη ψυχών, σε ένα σωφρονιστικό ίδρυμα και κάποιο που ζει δύο μέτρα κάτω από το χώμα;”

Τέλος, ο κ. Πουλτσίδης ανέφερε ότι η οικογένεια του Άλκη αισθάνεται “τεράστια ηθική ικανοποίηση”, για να ξεσπάσουν σε χειροκροτήματα όσοι βρέθηκαν στα δικαστήρια και άκουγαν τις δηλώσεις του δικηγόρου.

Πηγή: thestival.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button