Ποδόσφαιρο

Πογιέτ: “Υπήρχε πρόβλημα με το επίπεδο της διαιτησίας στην Ελλάδα”

Συνέντευξη στην ισπανική “AS” παραχώρησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Γκουστάβο Πογιέτ ο οποίος στάθηκε τόσο στο προηγούμενο πέρασμα του από τη χώρα για λογαριασμό της ΑΕΚ όσο και στις πολλές υποσχέσεις που αφήνει πλέον το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

«Η αποφασιστικότητα και η κατανόηση των παικτών. Στο επίπεδο Εθνικής πρέπει να αντισταθμίσεις τον λίγο χρόνο που αξιοποιείς στην επικοινωνία , ώστε ο ποδοσφαιριστής να πιστέψει πολύ γρήγορα σε αυτό που του προτείνεις».

Όταν έφτασα, που η Ελλάδα δεν είχε παίξει σε τελική φάση Euro ή Μουντιάλ από το 2014, υπήρχε μια «αποσύνδεση». Και αυτό το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο πάθος και τρέλα. Οι νίκες στα δυο πρώτα εκτός έδρας παιχνίδια όπως και το τρίποντο σε αυτό το μίνι Clasico απέναντι στην Κύπρο έκαναν τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι αυτή ήταν η αρχή για την επιστροφή της Ελλάδας στο επίπεδο που βρισκόταν πριν από δέκα χρόνια. Βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο, αλλά θέλω περισσότερα. Μια από τι πρώτες ερωτήσεις που έκανα όταν συναντήθηκα με τον πρόεδρο και τον αθλητικό διευθυντή ήταν ”ποιος είναι ο στόχος”. Αν είναι δυνατό, ακόμα και αν είναι δύσκολο, θα τα δώσω όλα. Εδώ ο πρώτος στόχος ήταν να τερματίσουμε πρώτοι στον όμιλο του Nations League και να ανέβουμε κατηγορία. Τα αποτελέσματα ήταν ακόμα καλύτερα από αυτά που περιμέναμε. Και ο δεύτερος στόχος είναι να προκριθούμε στο Euro του 2024»

Επίσης στάθηκε και στο πέρασμα του από την ΑΕΚ και τις αλλαγές που παρατηρεί σε σχέση με τότε στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Ήταν απαραίτητο να με αγαπήσουν προκειμένου να με αποδεχτούν. Με βοήθησε στην προσαρμογή. Όσον αφορά τις αλλαγές, παλαιότερα υπήρχε πρόβλημα με το επίπεδο της διαιτησίας. Τώρα όμως τα σημαντικότερα παιχνίδια διευθύνονται από ξένους διαιτητές. Επίσης, το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει εξάγει πολλούς σημαντικούς παίκτες».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button