Ποδόσφαιρο

Πλιάκος: “Πολύ δυνατή εταιρία η” DeepBlue”, προς αναβάθμιση το “Κλεάνθης Βικελίδης”

Ο δημοσιογράφος του CNN Greece, Κωνσταντίνος Πλιάκος, φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press”.

Παρακάτω αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα και τον Ιάσονα Μίσχο:

-Για το συνέδριο στο Ζάππειο που παρευρέθηκε και την Deep Blue:

Μιλάμε για μία μεγάλη εταιρία και την χαρακτηρίζουν σαν την Huawei στην αρχή της. Το γεγονός ότι ενδιαφέρεται να έρθει στην Ελλάδα είναι πολύ σημαντικό. Μακάρι να ευοδωθούν τέτοιες προσπάθειες. Οι Κινέζοι είναι πολύ προσεκτικοί. Υπάρχουν περιορισμοί από την ΕΕ. Ενδιαφέρεται για τον τομέα των λεωφορείων και αναμένουμε να δούμε πως θα εξελιχτεί και στο θέμα της αναβάθμισης του Χαριλάου.

-Για την τεχνητή νοημοσύνη:

Η συγκεκριμένη εταιρία κάνει εξειδίκευση στην αυτοκίνηση. Χθες ήταν στο συνέδριο στο Ζάππειο.

-Για τα ποσά που θα επενδυθούν:

Δεν αναφέρθηκαν ποσά αλλά θα το μεταφέρω με μάι επιφύλαξη. Ξεκινάμε με 1.000.000 και βλέπουμε. Είναι ένα πρώτο βήμα. Μία μέρα πριν η εταιρία δεν είχε στις επαφές της μόνο επιχειρηματίες, ήταν εκπρόσωποι από όλα τα κόμματα. Συνάντησε και ανθρώπους της αγοράς και της παρουσιάστηκαν ιδέες από ελληνικά μυαλά.

-Για την διοργάνωση που ήταν της Ειρήνης Καρυπίδη, αδερφής του Θοδωρή Καρυπίδη:

Το γεγονός ότι ήρθε μία κινέζικη εταιρία που θεωρείται πολύ σημαντική στο ξεκίνημα της πρέπει να πιστέψουμε ότι τα πράγματα είναι ένα βήμα πιο μπροστά.

-Για το πως προκύπτει η αναβάθμιση του γηπέδου Χαριλάου:

Μας οδηγεί στο να πούμε ότι κατευθυνόμαστε στην αναβάθμιση του γηπέδου. Αυτό στην Θεσσαλονίκη συζητιόταν και κυκλοφορούσε. Περιμένουμε να δούμε μία ανακοίνωση σε πολύ συγκεκριμένα θέματα.

-Για την οικογένεια Καρυπίδη και αν είχαν επαφή στο συνέδριο:

Αναλώθηκα στα κινέζικα περισσότερο. Δεν έχει προκύψει κάτι άλλο που μπορούμε να μεταφέρουμε με ασφάλεια.

-Για το επίπεδο του συνεδρίου:

Όταν έχεις ένα συνέδριο που συμμετέχουν ο Υπουργός άμυνας, όταν έχεις πανεπιστημιακούς και γενικό γραμματέα του υπουργείου οικονομικών καταλαβαίνεις ότι αυτό δεν είναι κάτι απλό. Ακόμη και η επιλογή του χώρου δίνει μία σοβαρότητα και εγκυρότητα. Έχω παρακολουθήσει και άλλα τέτοια συνέδρια με την κινέζικη παρουσία. Πρέπει να σου πω ότι αυτό είναι διαφορετικό. Δεν είναι απλώς για να γίνει.

-Για του Κινέζους σαν επιχειρηματίες:

Οι Κινέζοι είναι πολύ προσεκτικοί στο τι κάνουν και που βάζουν τα χρήματα τους. Όταν πάνε να επενδύσουν κάπου δεν εμπλέκονται σε αυτό που λέμε πολιτικό περιβάλλον. Δεν τους αρέσει και δεν ασχολούνται. Δεν αγγίζουν το πολιτικό περιβάλλον. Ενδιαφέρονται πάρα πολύ για λιμάνια στην Βόρειο Ελλάδα. Όταν εμφανίζονται κάπου με σοβαρότητα σίγουρα είναι κάτι πολύ σημαντικό.

 

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button