Ποδόσφαιρο

«Πιστέυω στην πρόκριση, κίτρινη η καρδιά μου, θέλω να βοηθήσω»

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ένας από τους αγαπημένους πρωήν παίκτες του Άρη, ο Ντάρσι Νέτο.

Ο Βραζιλιάνος μίλησε για την ομάδα του τότε, τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, για το πως βλέπει σήμερα τον Άρη αλλά και για τον μοναδικό κόσμο του.

Αναλυτικά τα όσα είπε στους Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Μετά από τόσα χρόνια, είσαι και Έλληνας αλλά και Αρειανός σωστά;

Σίγουρα, είμαστε τόσα χρόνια εδώ. Η καρδιά μου είναι κίτρινη, είμαστε Αρεινάρα!

Πως και επέστρεψες στην Θεσσαλονίκη;

Γύρισα πριν τέσσερις μέρες, η γυναίκα μου εδώ και 25 μέρες βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη με την κόρη μου. Ήρθα τώρα και εγώ, να παρακολουθήσω και τον αγώνα. Σήμερα έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι και μακάρι ο Άρης να το γυρίσει. Όλα γίνονται στο ποδόσφαιρο.

Θα καταφέρει ο Άρης να προκριθεί; Το πιστεύεις;

Ναι. Σίγουρα δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα, ένα παιχνίδι είδα, συγκεκριμένα αυτό στην Νορβηγία. Θα μπρορούσαμε να πούμε ότι χάσαμε επειδή η Μόλντε είναι καλή ομάδα, αλλά όχι. Το πρόβλημα ξεκινάει από εμάς. Έγινε το 3-0 από το πουθενά, ο Άρης δεν έκανε καλό παιχνίδι. Η ομάδα σίγουρα θέλει δουλειά, μας λείπει το γκολ.

Άρα το «κλειδί» για το σημερινό παιχνίδι είναι το γρήγορο γκολ;

Φυσικά. Πρέπει να πιέζουμε ψηλά σήμερα, να κάνουμε φάσεις, να βάλουμε το γκολ γρήγορα και να κάνουμε τον κόσμο μας χαρούμενο. Για μένα, αυτό είναι ίσως και το πιο σημαντικό. Να πιέσουμε ψηλά και δυνατά. Σίγουρα μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση.

Πόσο θα βοηθήσει ο κόσμος του Άρη;

Εμείς ξέρουμε πως το Χαριλάου θα είναι γεμάτο. Σαν τον κόσμο μας δεν έχει πουθενά. Έχω παίξει σε διάφορες ομάδες στην Ελλάδα αλλά σαν τους φιλάθλους στο Βικελίδης δεν υπάρχουν πουθενά. Πολλοί βέβαια μετά το 3-0 δεν πιστεύουν στην πρόκριση και το πρόβλημα είναι δικό μας. Πιατεύω όμως πως αν το γήπεδο είναι γεμάτο και έρθει γρήγορα το γκολ, θα κερδίσουμε.

Ο Άρης στην Ευρώπη είναι πάντα καλύτερος έτσι;

Ναι! Μετά από τόσα χρόνια θέλω να δω πως θα παίξει η ομάδα. Τα τελευταία χρόνια περάσαμε πολλά προβλήματα. Αλλά θα δούμε. Εγώ πιστεύω πως αν ο κόσμος έρθει, θα είναι ο 12ος παίκτης μας. Όλα γίνονται.

Είχες παίξει στον τελευταίο αγώνα του Άρη σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, με την Μάντσεστερ Σίτι. Τον θυμάσαι;

Τον θυμάμαι μέχρι και σήμερα. Το γήπεδο μας ήταν γεμάτο. Τότε είχαμε πολλούς καλούς πάικτες, μια ομάδαρα. Ήταν άλλη ομάδα τότε, η ίδια μάλιστα για αρκετά χρόνια. Αν θέλουμε να γίνουμε έτσι, χρειάζεται πολλή δουλεία και οργάνωση. Δεν γίνεται φυσικά από την μια στιγμή στην άλλη.

Τι πρέπει να γίνει για να φτιάξει μια τέτοια ομάδα ο Άρης ξανά;

Πρέπει νομίζω να έχουμε ένα πλάνο. Ο Άρης έχει αλλάξει πολλά πράγματα. Οι άνρθωποι της ομάδας πρέπει να ξέρουν 100% τι χρειάζεται για να φτιαχτεί μια ωραία ομάδα. Από τον ποδοσφαιριστή και τι χρειάζεται ο ίδιος, μέχρι την οργάνωση κτλ. Ήμουν πολλά χρόνια στην ομάδα. Σίγουρα τώρα δεν είμαι, αλλά βλέπω ότι θέλουμε ακόμη δουλειά και χρόνο.

Μιλάς με ανρθώπους του Άρη; Έχεις επικοινωνία;

Έχω φίλους από τον Άρη ναι. Και ανθρώπους της ομάδας και ποδοσφαιριστές, γι’αυτό ξέρω πως ο Άρης ακόμη δεν είναι αυτό που ακριβώς θέλουμε.

Ποδοσφαιρικά, πως την είδες την ομάδα από πέρσι;

Εγώ έχω δει μόνο ένα παιχνίδι, οπότε δεν έχω ολοκληρωμένη εικόνα της ομάδας. Από το φετινό παιχνίδι μόνο βλέπω ότι η ομάδα μας θέλει δουλειά ακόμη. Το πιο σημαντικό είναι να έχουμε έναν κορμό έτοιμο, να ξέρει ο καθένας τι πρέπει να κάνει. Αυτό γίνεται με την προετοιμασία αλλά και πάλι είναι κάτι που απαιτεί χρόνο. Τόσο καιρό δεν ήμουν εδώ, τώρα όμως που επέστρεψα θέλω και εγώ πολύ να βοηθήσω.

Έχεις μιλήσει προκειμένου να βοηθήσεις με κάποιον τρόπο την ομάδα;

Όχι ακόμα δεν έχω μιλήσει με κανέναν. Ήμουν μόνο χθες στην προπόνηση του Άρη στο γήπεδο.

Στην Βραζιλία ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο;

Ναι φυσικά ασχολούμαι με μικρές ομάδες. Έχει πολλούς καλούς πάικτες και μικρούς αλλά και μεγαλύτερους. Από 16-22 ετών που μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα και να κάνουν απίστευτα πράγματα.

Πως θα γίνει να μας φέρεις κανέναν παίκτη εδώ; (γέλια)

Έχεις τόσους πολλούς πάικτες εκεί. Έγιναν πολύ μικρές συζητήσεις αλλά είναι κάτι δύσκολο οπότε το αφήσαμε στην άκρη.

Θα είσαι στο γήπεδο σήμερα έτσι;

Να θα είμαι εκεί να δω και να στηρίξω την ομάδα. Πάμε γερά! Όλοι το πιστεύουμε!

Σου μιλάει ο κόσμος του Άρη;

Ναι και μάλιστα από το αεροδρόμιο κιόλας φάνηκε η αγάπη του κόσμου. Μετά από τόσα χρόνια με θυμούνται και αυτό για εμένα είναι από τα πιο σημαντικά, σαν όνειρο. Όλοι είναι μέσα στην καρδιά μου, δεν υπάρχουν λόγια.

Θυμάσαι συνθήματα;

Ναι και ακόμα και τώρα φίλοι του Άρη με ρωτούν γιατί σταμάτησα και με παρακινούν να ξαναπαίξω στον Άρη (γέλια). Αλλά αυτό δεν είναι εύκολο, θέλω να κάνω άλλα πράγματα τώρα.

Θέλεις να αναδείξεις ταλέντα; Να γίνει προπονητής;

Όχι. Εγώ μπορώ να είμαι εκεί καθημερινά στις προπονήσεις, να βλέπω τι χρειάζεται ο κάθε ποδοσφαιριστής, πως σκέφτεται. Ο καθένας έχει διαφορετικό χαρακτήρα και τρόπο σκέψης, π.χ ο Άρης έχει Σουηδούς, Ισπανούς , έναν Βραζιλιάνο κτλ. Αυτοί όλοι σκέφτονται διαφορετικά. Αλλιώς καταλαβαίνουν το πως είναι εδώ, πως είναι η Ελλάδα, πως είναι ο Άρης. Και όταν κάτι δεν πάει καλά, ίσως θέλουν να φύγουν. Αλλά δεν είναι έτσι. Πρέπει ο κάθε παίκτης να μπει «μέσα» στα πράγματα, να παίξει ποδόσφαιρο, να κερδίσει τον κόσμο, να τα δίνει όλα.

Θέλεις να είσαι αυτός που θα τους κάνει να νιώθουν «Άρη» σωστά;

Εγώ το ξέρω καλά. Και εγώ βέβαια έκανα λάθη, αλλά ποτέ δεν ξεχνούσα ότι κάθε Κυριακή μυαλό και σώμα βρίσκεται στο γήπεδο για την νίκη.

Όλοι θυμόμαστε το γκολ που είχες βάλει μέσα στην Ξάνθη για το Κύπελλο στο τελευταίο δευτερόλεπτο..

Ήταν απίστευτος αγώνας. Είχε κρύο, βροχή και ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Αλλά σε εκείνο το παιχνίδι άλλαξαν όλα και τελικά φτάσαμε και στον τελικό. Είχαμε τόσο καλή ομάδα.

Βλέπεις τον Άρη να κατακτά έναν τίτλο;

Στο άμεσο μέλλον όχι. Δεν θέλω να λέω ψέμματα για τον Άρη. Η ομάδα ακόμη δεν είναι έτοιμη, θέλει σίγουρα δουλειά. Μετά σίγουρα θα μπορεί να κάνει πειρσσότερα.

Θέλουμε να σε δούμε μέσα στην ομάδα. Πρέπει κάποιος να δείξει στους νέους παίκτες τι σημαίνει «Άρης».

Αυτό είναι σίγουρο, εγώ μεγάλωσα με τα χρόνια μέσα στον Άρη και τους ευχαριστώ πάρα πολύ όλους. Θα είμαι εδώ.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button