Ποδόσφαιρο

Πασσαλής: “Ο Άρης με πείθει πολύ  περισσότερο φέτος από ότι πέρσι,είναι το μεγάλο φαβορί για εμένα στην κατηγορία”

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη και νυν πρόεδρος του Εδεσσαϊκου Πέτρος Πασσαλής, φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό x-press».

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην Τρίτη κατηγορία, δεν κάναμε καλό ξεκίνημα αλλά στα τελευταία παιχνίδια δείχνουμε σημάδια βελτίωσης και αυτή η κατηγορία έχει  ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Έχουμε ένα πλάνο, υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που βοηθάει, εγώ πηγαίνω προς τα έξω γιατί είμαι ο πιο αναγνωρίσιμος από τους άλλους και ευτυχώς είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που με βοηθάνε και  αν δεν υπήρχαν όλοι αυτοί εγώ μόνος μου δεν θα μπορούσα να είχα κάνει  τίποτα.

Το πλάνο μας είναι η εξέλιξη των ποδοσφαιριστών και μέσα από αυτό να έρθει και η εξέλιξη της ομάδας και μέσα σε αυτόν 1 μισή χρόνο  ο κύριος Γκούμας προπονητής της Εθνικής Νέων κάλεσε δύο ποδοσφαιριστές μας για προπόνηση, προπονήθηκαν με την Εθνική Νέων και αυτό μας δίνει δύναμη και κουράγιο και μας κάνει χαρούμενος.

Είμαστε στον ίδιο όμιλο με τον Ηρακλή και με τον Άρη Παλαιοχωρίου. Έχουν μια πολύ καλή ομάδα στον Άρη Παλαιοχωρίου.

Για τον Άρη και την φετινή του πορεία στο πρωτάθλημα:

Φυσικά παρακολουθώ τον Άρη, ο φετινός είναι καλύτερος από τον περσινό τα δύο τελευταίο παιχνίδια με τον ΟΦΗ και τον Παναιγιάλειο που ήρθαν ισόπαλα, δημιούργησε μια αίσθησή ότι η ομάδα δεν βρίσκεται στην αγωνιστική κατάσταση που ήταν στην αρχή, και ότι θα υπάρχουν προβλήματα όσον αφορά τον στόχο της ανόδου, παρότι αυτά  τα δύο παιχνίδια ήρθαν ισόπαλα τηρήθηκε η βαθμολογική απόσταση από τον τρίτο της κατηγορίας και το πιστεύω ότι θα πάρει την άνοδο φέτος και θα γυρίσει δικαιωματικά εκεί που ανήκει.

Ο Άρης σαν σύλλογος και σαν ομάδα έχει λείψει από το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι μια ομάδα γιατί ο σύλλογος από τον οποίο προέρχεται έχει τεράστια δυναμική, δύσκολα ομάδες στην Α Εθνική θα μπορέσουν να γεμίσουν το γήπεδο με τόσο κόσμο όσο ο Άρης, αυτό που έγινε στην Δράμα με τον κόσμο ήταν πολύ σημαντικό και απέδειξε για ακόμα μια φορά πόσο λείπει η ομάδα του Άρη από την επαγγελματική κατηγορία.

Ακόμα τα ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ δίνουν ένα διαφορετικό χρώμα στο πρωτάθλημα, όπως επίσης και τα παιχνίδια Παναθηναϊκού με ΑΕΚ και όταν έλειπε η ΑΕΚ ήταν κάτι το ανάλογο, θα πρέπει αυτές οι ομάδες να βρίσκονται ψηλά και θα πρέπει όσοι ασχολούνται με τον Άρη και την καθημερινότητα του, από την στιγμή που έγινε μια καινούρια ανώνυμη εταιρία χωρίς τα χρέη των προηγούμενων, να διαφυλάξουν σαν κόρη οφθαλμού την οικονομική συνέπεια της ομάδας γιατί από εκεί ξεκινάνε και εκεί τελειώνουν όλα.

Καλό το αγωνιστικό αλλά το να υπάρχει υγεία σε όλα τα επίπεδά για τα  επόμενα χρόνια είναι πολύ σημαντικό για τον Άρη, μιλήσαμε πριν για πλάνο, ο Άρης κάποια στιγμή έβγαζε ποδοσφαιριστές από τα σπλάχνα του, θα πρέπει να γίνει και αυτό, γιατί χωρίς έναν μεγάλο επενδυτή ο οποίος δεν θα τον ενδιαφέρει, γιατί έχει ημερομηνία λήξης γιατί ενδιαφέρονται όμως κάποια στιγμή κουράζονται στο να βάζουν συνέχεια χρήματα.

Οπότε αν δεν αναπτύξεις την υποδομή σου  και δεν βγάλεις παίκτες μέσα από ένα συγκεκριμένο πλάνο, τότε θα βρεθείς πάλι να φέρνεις τον οποιοδήποτε παίκτης και να τον πληρώνεις του κόσμου τα λεφτά και τελικά να αποδεικνύεται ότι η επένδυση σου ήταν τελείως λανθασμένη και να μην μπορείς να διαχειριστείς το ποσό το οποίο έχεις δώσει και να χρωστάς και να μπλέκεις με δικαστήρια και άλλα πολλά.

Θα πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο, δεν πρέπει να απαξιώνεται ούτε ο προπονητής ούτε οι ποδοσφαιριστές, κάνουν μια προσπάθεια, υπάρχει μια συνέπεια μέσα στον αγωνιστικό χώρο, κάνεις δεν είπε ότι θα παρουσιάσει ο Άρης μια υπέρ ομάδα που σε κάθε αγώνα θα βάζει 4 και 5 τέρματα, όλοι μιλήσανε για μια ομάδα που θα είναι συγκρατημένη και θα γνωρίζει τις ικανότητες της κατηγορίας και θα προσπαθήσει να παίρνει όσα περισσότερα μπορεί από κάθε παιχνίδι, το ότι ήρθαν δύο ισοπαλίες, δεν κάνει ούτε το καράβι ναυαγισμένο, ούτε κάνει όλους όσους πριν από 3 εβδομάδες τους αποθέωνε ο κόσμος τους κάνει αποτυχημένους. Θα πρέπει να υπάρχει μέτρο και αυτό απουσιάζει.

Ο κόσμος του Άρη θα πρέπει να είναι συσπειρωμένος γύρω από την ομάδα, το ταμείο γίνεται πάντα στο τέλος, κάνεις δεν βγήκε πρωταθλητής τον Δεκέμβριο, ο πρωταθλητής και αυτός που πετυχαίνει τους στόχους του βγαίνει στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου, θα πρέπει να προστατευτεί η ομάδα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Άρη από όταν αγωνιζόμουν εγώ ήταν η εσωστρέφεια το πρόβλημα από πολύ μικρό που ήταν στην αρχή στο τέλος γινόταν τεράστιο και αυτό το τεράστιο κατάπινε όλα τα υπόλοιπα αυτή η εσωστρέφεια πρέπει να σταματήσει. Υπάρχει ένα στόχος και όλοι πρέπει να είναι προσηλωμένοι σε αυτόν και οποιαδήποτε αναποδιά προκύψει στην πορεία θα πρέπει να την αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα και σύνεση.

Ποια είναι η δική σας αγωνιστική προσέγγιση:

Ο Άρης είναι συγκροτημένος, έχει καλή αμυντική συμπεριφορά γιατί έχει έμπειρους παίκτες για την κατηγορία, δείχνει ψυχική δύναμη και κατάφερε να γυρίσει δύο παιχνίδια, οπότε ο Άρης με πείθει πολύ  περισσότερο φέτος από ότι πέρσι την ίδια εποχή. Αλλά από την στιγμή  που ο Άρης είναι σοβαρός και οι ποδοσφαιριστές κάνουν αυτό που πρέπει, τότε δεν θα έχει κανένα πρόβλημα στην επίτευξη του στόχου.

Ποιες άλλες ομάδες θεωρείται φαβορί στο πρωτάθλημα:

Η Παναχαϊκή είναι μια ομάδα που δείχνει έναν σωστό προγραμματισμό και ένα πλάνο, αλλά το βλέπω δύσκολο για τα δεδομένα της Ελλάδας να μπορέσει να περάσει δυο κατηγορίες μέσα σε δύο χρόνια, κάποια στιγμή θα κάνει κάποια κοιλιά.

Ο ΟΦΗ λόγω ιστορίας έχει και κάλους παίκτες είναι μια καλή ομάδα, αλλά υπάρχουν προβλήματα οικονομικά από εκεί και πέρα  η Δόξα Δράμας είναι μια υπολογίσιμη δύναμη την Καλαμαριά την περίμενα καλύτερα αγωνιστικά και από εκεί και πέρα βλέπω τα Τρίκαλα που είναι μια καλή ομάδα έχει και την περσινή εμπειρία στην κατηγορία και μπορεί να διεκδικήσει κάτι.

Ο Άρης είναι το μεγάλο φαβορί για εμένα στην κατηγορία, τώρα την δεύτερη θέση θα υπάρξει ένας ανταγωνισμός κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ένα σχόλιο για την διαιτησία:

Δεν ξέρω αν πρέπει να ασχοληθούμε με την διαιτησία δεν έχω εικόνα, θεωρώ ότι κάποια στιγμή θα γίνουν και  λάθη που θα είναι ανθρώπινα, θα πρέπει να δείξουμε μια ανοχή πάνω σε αυτό το κομμάτι.

Για τον Δημήτρη Σπανό:

Το πρόσημο του Σπανού είναι θετικό, είναι ένας προπονητής που γνωρίζει τα δεδομένα της κατηγορίας, ξέρει που ήρθε, αντιλαμβάνεται σε ποιον σύλλογο είναι, από εκεί και πέρα λάθη θα κάνει, αλλά  το ζητούμενο είναι ότι τα λάθη που θα κάνει να είναι διαχειρίσιμα,  αν θέλεις την δική μου άποψη ο άνθρωπος από την αρχή της προετοιμασίας δεν έχει κάνει κάποιο λάθος που να μην ήταν  διαχειρίσιμο και δεν αμφισβήτησε τα συμφέροντα του συλλόγου, είναι ένας προπονητής που δουλεύει, λειτουργεί, ξέρει την κατηγορία και προσπαθεί πάντα έχοντας σαν γνώμονα το συμφέρον του συλλόγου.

Μια ευχή για τον Άρη:

Να υπάρχει υγεία σε όλο τον κόσμο και να μπορέσουμε να ξεφύγουμε σαν χώρα από αυτή την μιζέρια που έχουμε πέσει τα τελευταία χρόνια. Ο Άρης να επιστρέψει στην φυσική του θέση και να ζήσει το Κλεάνθης Βικελίδης ξανά τις ευρωπαϊκές βραδιές.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button