ΜπάσκετΠοδόσφαιρο

Παπαχαραλάμπους: «Η βράβευση του Νίκου Γκάλη έχει ενθουσιάσει την Κύπρο»

Ο «κιτρινόμαυρος» δήμαρχος Στροβόλου, Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, μίλησε στο Yellow Radio 101,7, για την βράβευση που σχεδιάζεται στο νησί της Κύπρου, προς τιμήν του μέγιστου Νίκου Γκάλη.

Για την άφιξη του Νίκου Γκάλη στην Κύπρο: Από χθες που δημοσιεύθηκε η είδηση, δεν συζητάμε τίποτα άλλο. Όχι μόνο οι μπασκετικοί αρειανοί, αλλά όλος ο κόσμος, γιατί γνωρίζεις την αγάπη που έχει όλος ο ελληνισμός για τον Νίκο. Βεβαίως και ο Νίκος δεν είναι της εθιμοτυπίας, δεν του αρέσουν όλες αυτές οι βραβεύσεις, άρα η παρουσία του στο νησί γίνεται ακόμα καλύτερη. Θα τιμηθεί μάλιστα από τον κυπριακό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε μία λαμπερή και φαντασμαγορική βραδιά που διοργανώνει το περιοδικό Man, η Καθημερινή της Κύπρου. Άρα, λοιπόν, πρόκειται για μία πολύ μεγάλη εκδήλωση και όλος ο κόσμος είναι πανευτυχής για αυτή την εξέλιξη.

Θα είναι παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του κυπριακού οργανισμού αθλητισμού, το οποίο θα δώσει και την ανώτατη τιμητική διάκριση στον Νίκο, μία διάκριση που δίνεται μόνο σε Ολυμπιονίκες. Βεβαίως, ο Νίκος βρίσκεται σε μία πολύ ξεχωριστή κατηγορία, ειδικά για εμάς προσωπικά, τον έχουμε – τολμώ να πω – πάνω από Ολυμπιονίκες, οπότε ότι του προσφερθεί αξίζει και θα μας κάνει όλους χαρούμενους, η παρουσία του στο νησί.

Υπάρχει και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από όλους τους Κύπριους, αλλά ειδικότερα από τους φίλους του Άρη. Άρα είναι πάρα πολλοί φίλοι αρειανοί που έχουν ενθουσιαστεί με αυτό το γεγονός, θα δούμε το πρόγραμμα του Νίκου για να κανονίσουμε μία συζήτηση μαζί του, όπως κι εμείς σαν Δήμος Στροβόλου να τιμήσουμε όπως πρέπει, τον μεγάλο αθλητή. Να είσαι μπασκετικός και αρειανός, είναι ευλογία.

Για το αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα περί διοργάνωσης μεγάλου event προς τιμήν του Νίκου Γκάλη: Δεν έχω μιλήσει με τον αγαπητό κύριο Αθανασιάδη, θα του μιλήσω εντός της ημέρας. Γνωρίζω βεβαίως, κάποιες σκόρπιες σκέψεις, οι οποίες καταλήγουν εκεί, σε αυτό που μόλις έχεις πει. Θα γίνει ένα μεγάλο τεράστιο event, το οποίο θα αντέξει και στον χρόνο, αλλά να ξέρετε ότι εμείς είμαστε πρόθυμοι, με χαρά μας θα «τρέξουμε» αυτό το πρότζεκτ, θα το ανεβάσουμε, για το μπάσκετ και να τιμηθεί ο μεγάλος Νίκος Γκάλης. Άρα θα αναλώσουμε όσες ώρες, όσος κόπος χρειάζεται για να το αναδείξουμε.

Όταν λες Γκάλης δεν χρειάζεται να πεις κάτι παραπάνω. Είναι μεγάλος Έλληνας αθλητής, τα λέει όλα. Είναι ο Γκάλης της Ελλάδας, του μπάσκετ, είναι ο Γκάλης. Δεν χρειάζεται να πεις τίποτα άλλο, μόνο η λέξη Γκάλης τα λέει όλα και για μικρούς και για μεγάλους. Και οι μικροί γνωρίζουν τον Γκάλη. Πολλές φορές έχει τύχει να κάνω αυτό το τεστ με μικρά παιδιά, που τους λέω το όνομα του Νίκου Γκάλη και γνωρίζουν ποιος είναι. Δεν είναι γνωστός μόνο στην δική μας γενιά και στους μεγαλύτερους μας, όλοι γνωρίζουν.

Για την πιθανή απογοήτευση που αντλούν οι φίλοι του Άρη από τον χώρο του ποδοσφαίρου: Δυστυχώς τα πράγματα έτσι είναι, εκεί που νιώθεις ότι ο Άρης θα γιγαντωθεί, θα κάνει το μεγάλο βήμα όπως έκανε πέρυσι, που μπορούσε και για το Κύπελλο και για την δεύτερη θέση, ξαφνικά πήγαν όλα λάθος, με αποτέλεσμα να μην έρθει το μεγάλο όνειρο του Κυπέλλου, ή ακόμα η δεύτερη θέση. Φέτος βλέπουμε ότι η ομάδα έχει μία αναστάθεια, υπάρχει το υλικό, υπάρχουν όλες οι προοπτικές, αλλά μας απογοητεύει, ή μας δίνει δύναμη στον Άρη. Δεν γίναμε Άρης για τους τίτλους, γίναμε Άρης επειδή είναι ιδέα. Μία ομάδα με το εκτόπισμα του Άρη, πιθανόν να είναι παγκόσμιο φαινόμενο, να περάσουν 50 χρόνια στο ποδόσφαιρο, να μην έχει τίτλο και να διατηρεί την οπαδική του βάση. Αυτό δίνει κύρος στον Άρη και κάποτε πρέπει να έρθει και ένας τίτλος. Δεν γίναμε Άρης για τους τίτλους, αλλά κάποτε πρέπει να έρθει και αυτός.

Αν είναι κάτι το οποίο βλέπουμε, είναι ότι τα τελευταία χρόνια, έχει σταθεροποιηθεί προς τα πάνω, κάτι που είναι πολύ ευχάριστο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τι έγινε πριν πολύ λίγα χρόνια.

Η προσπάθεια ενός μεγάλου άλματος που θα οδηγήσει στον τίτλο: Είμαι βέβαιος ότι όταν είσαι στα ψηλά, θα δοθούν ξανά ευκαιρίες. Το σημαντικό είναι η ομάδα να παραμείνει στα ψηλά, να εκπέμπει υγεία, όπως γίνεται σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια και θα βρεθούν ξανά ευκαιρίες. Βεβαίως, πέρυσι ήταν μοναδική ευκαιρία, γιατί ήταν και οι άλλες μεγάλες ομάδες στα κάτω τους. Αλλά τι να κάνουμε, έτσι είναι τα πράγματα, έτσι είναι το ποδόσφαιρο, το ποδόσφαιρο είναι γιορτή, ο Άρης είναι ζωή μας. Πρέπει να είμαστε εκεί, να στηρίζουμε την ομάδα και θα έρθουν οι επιτυχίες. Οι επιτυχίες και οι νίκες δεν είναι το παν στο ποδόσφαιρο. Στο μπάσκετ τις προάλλες γιορτάσαμε την νίκη επί του Παναθηναϊκού. Την επομένη, όμως, ηττηθήκαμε. Είναι πιο δύσκολη η ανάκαμψη στο ποδόσφαιρο, γιατί είναι πολύ μεγαλύτερα τα οικονομικά μεγέθη. Θα έρθει η ώρα του Άρη. Όταν το όνομα του συλλόγου εκπέμπει υγεία, θα έρθει και η ώρα του μπάσκετ.

Πότε σχεδιάζετε να βρεθείτε στην Θεσσαλονίκη; Είχα σκοπό να έρθω τώρα στις 15 του Οκτώβρη και συγκεκριμένα στην Βέροια. Είχα σκοπό να έρθω στις δύο πόλεις, αλλά λόγω κάποιου γεγονότος, δεν τα κατάφερα. Προγραμματίζω, πάντως, εντός των επόμενων εβδομάδων, να έρθουμε να δούμε τον Άρη από κοντά, να έρθω και σε εσάς.

Λίγα λόγια για τον πρόεδρο της ΠΑΕ Άρης, Θοδωρή Καρυπίδη: Γνωριστήκαμε με τον κύριο Καρυπίδη σε παιχνίδι με την ΑΕΛ πριν δύο χρόνια. Είχαμε ωραία προσέλευση Κυπρίων και αρειανών. Για τον πρόεδρο Καρυπίδη μόνο καλά έχω να πω, βλέπω τι γίνεται, αλλά το σημαντικό είναι τα τελευταία χρόνια, η ομάδα εκπέμπει υγεία. Πρέπει να βλέπουμε τα θετικά και να μην είμαστε μίζεροι. Και εγώ ώρες ώρες νευριάζω με μερικά πράγματα στο ποδόσφαιρο, αλλά βλέποντας την μεγάλη εικόνα, πρέπει να παραδεχτούμε ότι επί των ημερών του Θοδωρή Καρυπίδη, ο Άρης έχει καθιερωθεί στα ψηλά. Τώρα, το θέμα είναι να γίνει αυτό το έξτρα βήμα, για να μπορέσει να πάρει πρωτάθλημα. Δίστασα να το πω, λέμε την λέξη Κύπελλο, επειδή φοβόμαστε να πούμε την λέξη πρωτάθλημα, κάποτε όμως ο Άρης πρέπει να ενεργοποιηθεί. Ο Άρης ήταν η πρώτη ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα. Στην Αγγλία, η Λέστερ πήρε το πρωτάθλημα, που δεν ήταν φαβορί, είναι το νούμερο 12 ή 13 της κατάταξης εκεί. Πόσω μάλλον ο Άρης.

Για την επικράτηση του Άρη και στον Δήμο Στροβόλου: Βεβαίως, υπάρχουν εδώ φίλοι από Ελλάδα και Κύπρο, που κρατάμε ζωντανή την ιδέα του Άρη, αλλά πρέπει να βοηθήσουν και τα αποτελέσματα.

Η Γουέστ Χαμ της Αγγλίας, για παράδειγμα, είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος της Αγγλίας, στον οποίο κάθε φορά συμβαίνει κάτι τελευταία στιγμή και δεν μπορεί να κάνει το επόμενο βήμα. Ο πρόεδρος της ομάδας, πάντα λέει «η τύχη μας είναι πάντα κάπου κρυμμένη».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button