Μπάσκετ

Παπαδόπουλος: «Τα παιδιά έχουν έρθει συνειδητοποιημένα και με τρομερή όρεξη για δουλειά»

Ο προπονητής της Εθνικής Νέων Ανδρών, Κώστας Παπαδόπουλος, μίλησε σε εκπομπή του EOK WebRadio.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τις πρώτες εντυπώσεις: «Κατεβήκαμε στο Ηράκλειο για την προετοιμασία, όπου είναι ιδανικές οι συνθήκες. Ναι μεν έχει πάρα πολύ ζέστη εδώ πέρα, αλλά είναι ιδανικές για μια προετοιμασία ομάδας και σίγουρα εθνικής ομάδας. Υπάρχει ο κλιματισμός, υπάρχουν οι άνθρωποι που “τρέχουν” από πίσω να τα παρέχουν όλα στα παιδιά και να είναι έτοιμα και συγκεντρωμένα μόνο στην προπόνηση. Από ‘κει και πέρα, είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί όλα τα παιδιά έχουν έρθει συνειδητοποιημένα και με τρομερή διάθεση και όρεξη για δουλειά και προπόνηση. Δείχνουν καλά σημάδια, καλά στοιχεία έχουν τα παιδιά. Προέχει η διάθεση για ‘μένα στο γήπεδο, γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό αρχικά. Υπάρχει ταλέντο και θεωρώ αν συνεχίσουμε όπως ξεκινήσαμε, με αυτήν τη διάθεση, με αυτήν την όρεξη, με αυτήν τη συγκέντρωση νομίζω θα πάμε καλά. Οι προπονήσεις είναι πολύ δυνατές και σκληρές. Η πρόθεσή μας είναι να έχουμε μια ανάλογη πορεία όπως και πέρσι και μακάρι καλύτερη».

Για τον αγωνιστικό ρυθμό: «Όλα αυτά τα χρόνια το μεγαλύτερο πρόβλημα ειδικά της Εθνικής Νέων, δηλαδή των παιδιών που έχουν τελειώσει τα πρωταθλήματα της ηλικίας τους και πάνε στα αντρικά, είναι ο χρόνος συμμετοχής τους και ο αγωνιστικός ρυθμός. Έρχονται εδώ και τα περισσότερα δεν έχουν αγωνιστικό ρυθμό. Φέτος, αλλά και γενικά, υπάρχει μια τάση και από πέρσι να αρχίζουν ομάδες να εμπιστεύονται νεαρά παιδιά και τα παιδιά το έχουν καταλάβει και προσπαθούν να δουλεύουν, να προσπαθούν να διεκδικήσουν τον χρόνο χωρίς να τους χαριστεί κάτι. Φέτος γενικά ένα επιπλέον κριτήριο ήταν και πόσο χρόνο είχαν στις ομάδες τους. Αυτό φάνηκε και σε κάποια δοκιμαστικά που κάναμε, ότι κάποιοι παίκτες είχαν ένα σεβαστό χρόνο συμμετοχής, ήταν πιο βελτιωμένοι σε σχέση με την αρχή και τον Φεβρουάριο που τους είδαμε, αλλά και με πέρσι το καλοκαίρι που κάποιοι είχαν συμμετάσχει σε Εθνική ομάδα. Από ‘κει και πέρα, πάλι θα παίξουμε αρκετά φιλικά και δυνατά. Αυτό είναι που με χαροποιεί, γιατί αμέσως βρήκαμε και καλά τουρνουά και καλά φιλικά με δυνατές ομάδες. Θεωρώ τον αγωνιστικό ρυθμό θα τον βρούμε σιγά-σιγά και θα υπάρχει ομοιογένεια στην ομάδα και εκεί που πρέπει θα είμαστε έτοιμοι στο Πανευρωπαϊκό».

Για τα φιλικά και ότι θέλουν όλοι να παίξουν μαζί μας: «Μακάρι να το συνεχίσουμε αυτό. Το πιο σημαντικό, αυτό που λέω και στα παιδιά, είναι να κερδίζεις τον σεβασμό και των άλλων εθνικών ομάδων».

Για τα τουρνουά που ακολουθούν: «Θα κάνουμε την προετοιμασία στο Ηράκλειο, θα κάνουμε μια προετοιμασία 10 ημερών. Εδώ θα παίξουμε ένα φιλικό το οποίο θα είναι το πρώτο για να δούμε κάποια πράγματα, να χαλαρώσουν λίγο και οι παίκτες για να δούμε και τι ελλείψεις έχουμε. Μετά πάμε Τουρκία σε δύο εβδομάδες, είναι ένα ωραίο τουρνουά στην Κωνσταντινούπολη που θα παίξουμε 4 φιλικά. Θα είναι ένα πολύ σημαντικό κριτήριο και εκεί. Τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια, όπως είναι και το Πανευρωπαϊκό με συνεχόμενους αγώνες. Να δούμε πώς μπορούν να το διαχειριστούν τα παιδιά. Ωραία είναι η διδασκαλία και η ομοιογένεια, όμως πρέπει να ετοιμάσουμε τα παιδιά και σωματικά και ψυχολογικά και πνευματικά για την πίεση, γιατί υπάρχει μεγάλη πίεση σε αυτά τα τουρνουά. Συνεχίζουμε την προετοιμασία μας στην Αθήνα, 28 Ιουνίου στο Κλειστό του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι θα παίξουμε με μια επίλεκτη ομάδα της Αμερικής που έρχεται. Θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι και είναι ανοιχτό όποιος επιθυμεί να έρθει. Θα είναι υψηλών απαιτήσεων και θα είναι ένα καλό για εμάς τεστ, γιατί αυτά τα παιδιά είναι σίγουρα πολύ αθλητικά για να δούμε εναντίον πολύ αθλητικών ομάδων σε τι κατάσταση είμαστε και πώς μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε. Η προετοιμασία μας τελειώνει με το τουρνουά στην Ιταλία που είχαμε πάει και πέρσι, στο οποίο θα παίξουμε 3 τελευταία φιλικά. Μετά επιστρέφουμε και είμαστε έτοιμοι για την Πολωνία».

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...
Back to top button